sylwesters 14.06.2010 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam, mam taki problem - sufit podwieszany (oddzielający piętro od poddasza nieużytkowego) ocieplony jest wełną 5/10cm. Wełna jest rozłożona nierównomiernie i niedokładnie - myślałem o uszczelnieniu i dociepleniu. Na karton-gipsie nie ma położonej paroizolacji. Zastanawiam się nad rozprowadzeniem warstwy ocieplenia w granulacie - ekofiber lub granulat wełny (granrock). Nie chciałbym ściągać rozłożonej wełny bo dostęp jest kiepski. Czy można na wełnę nałożyć warstwę ekofiberu ? (czy można mieszać ocieplenia o różnych właściwościach ? celuloza/wełna) Czy lepszy do tego będzie granulat wełny ? Za radę z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwesters 17.06.2010 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 nom okropne braki w izolacja. docieplanie tego sufitu (dociazanie) nie jest wskazane do czasu jego poprawnego (dokladniejszego) wykonania. zalecalbym stelaz krzyzowy nie jak teraz okladzine. na fotce z tego co widze to, zostaly zastosowane zle prety wieszaka obrotowego. niedbale ustalone wzgledem profili. luzne prety oznaczaja ze sufit wisi tylko na wieszakach naprezonych. bede musiał zareklamować wykonanie szczerze mówiąc miałem tylko wykorzystać przestrzeń nad garderobą, a przy okazji docieplić trochę sufit istniejaca folie zdeontowac a wykonac prawodlowa paroizolacje i nie tam gdzie jest obecnie ta folia. jednym slowem demolka tego co jest piszesz tutaj o foli przymocowanej do krokwi na zszywki ? (nie ma paroizolacji pod wełną..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwesters 23.06.2010 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 mozliwe, ze wszystkie sufity zostaly wykonane w ten sam sposob. Dosyć podobnie - na pewno w żadnym pomieszczeniu nie ma stelaża krzyżowego ... Obawiam się też, że gęstość zawieszek jest nieodpowiednia - ale to jeszcze muszę sprawdzić na stronie producenta... folia na "stryszku" jest do zerwania i nie dlatego, ze zostala zle zamontowana, nie zakladaj jej tam ponownie. paroizolacje wykonaj pod warstwa izolacji cieplnej sufitow. Obawiam się, że folia pełni tutaj rolę podtrzymującą wełnę pomiędzy krokwiami - czy to jest zgodne ze sztuką budowlaną ? Mam wrażenie, że z czasem folia zamocowana zszywkami puści. Z tego co czytałem na forum: to mocowanie powinno być raczej zrobione na gwoździe(wbite w krokwie) i sznurek(rozciągnięty pomiędzy gwoździami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maniek123 08.07.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Polecam Pana Waldemara Komorowskiego 100% satysfakcji u mnie przerobił też zle zrobione poddasze i z tego co widziałem to powinno to całkiem inaczej wyglądać, Więc jeśli chcemy zrobić sami a się nie znamy albo bierzemy ekipę za 30zł m2 to taki mamy finał niestety za te pieniądze wykonawca niema czasu na dokładność a nieraz nawet myśli że świetna robota i niestety najgorsze że kosztem inwestora ludziki lepiej zapłacić raz a dobrze i mieć dobrze na xxx lat Polecam kontakt mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwesters 12.07.2010 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Dziękuje za "plecenie" - na razie będę jednak starał się nakłonić wykonawce do zrobienia poprawek - zgodnie ze sztuką budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts