Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry !!!

i jakie dobre wieści na początek - macie działeczkę !! Gratuluje !! I działeczka z drzewkiem :D - super !!!

Teraz będę śledzić Wasze poczynania z tą działeczką . Pewnie na niej stanie w odpowiednim czasie wspaniały domek !

To teraz napisz gdzie ta działeczka, jaki duży ten Wasz kawałek ziemi, no i kiedy zaczynacie stawiać domek ?

Melduje sie w komentach i dziekuje za zaproszenie.Ciekawie zapowiada sie dziennik .

Jezeli chodzi o te kregi ,to bedziemy musieli jednak zrezygnowac za co bardzo przepraszam,ale okazalo sie ze maja byc jakies mniejsze (nie do konca rozumiem jak to ma wygladac,ale od tego sa fachowcy/0Jeszcze raz bardzo przepraszam ,ze tak dlugo trzymaliscie i nic z tego nie wyszlo,mam nadzieje ze szybko znajdziecie kogos chetnego.

Ja Ci powiem, że z tymi doradcami to tak właśnie jest. Nie dopytają, błędy robią i bardzo serdecznie przepraszają.

My też szukaliśmy kredytu poprzez doradcę, ale temu doradcy wcale się nie spieszyło a nam owszem. Po dwóch spotkaniach pożegnaliśmy się z doradcą i sami składaliśmy wniosek o kredyt. Poszło szybko i bez problemów.

Może warto szukać samemu ?

Hej, trochę mnie podniosłaś na duchu... Nie dam rady samemu - musiałabym rzucić pracę albo oddać dziecko w jakieś dobre ręce... a najbliższe są o 200 km stąd:(

Ale nic, dałam pani asertywnie do zrozumienia, że nie spełnia moich oczekiwań i zabrała się (podobno) ostro do pracy. Póki co, nie mam jeszcze kw i innych dokumentów nawet do umowy warunkowej, więc nie wpadam w panikę. Dam jej jeszcze jedną szansę i najwyżej się pożegnamy.

Za to właściciel mnie zdenerwował, bo mu przekazałam, jakie jeszcze papiery musi przedstawić notariuszowi do sporządzenia umowy i bardzo go to poirytowało:/ chciałby kasę za ziemię bez żadnego wysiłku :p

My swoich "sprzedawców ziemi " sami wozili do notariusza, a wczesniej wydzwaniali po geodetach i wysłuchaliśmy, że pani sprzedająca musiała jechać do Miasteczka po odpis, do Gminy po zaświadczenie itp, itd :) Ale to wszystko dla celu - nasza ziemia :) Trzymam kciuki za spokojne nerwy ;)

Mój 'sprzedawca" jest w urzędzie gminy niejako służbowo co parę dni, więc nie zamierzam go we wszystkim wyręczać, ale czuję jego niezadowolenie, gdy mnożę wymagania ;)

Z geodetą robiliście podział/wydzielenie działki, czy tylko wyznaczał Wam, gdzie lecą granice? Bo nie wiem, czy powinnam go do czegoś też zaangażować?

:)

My musieliśmy działkę podzielić więc nie zastanawiałam sie czy geodeta potrzebny jest jak działka "już jest". Może potrzebny dla potwierdzenia z mapkami i że to tu i tu i do wyznaczenia słupków granicznych ??? Geodetę wołaliśmy do podziału a potem do wytyczenia fundamentów i jeszcze raz będziemy go wołać do pomiaru powykonawczego, a i jeszcze wodę nam naniósł na mapkę "gratis".

Swojego geodety nie polecam bo coś nam się wydaje że "machnął się" o 15 cm. Będą numery jak przyjdzie na pomiar powykonawczy :)

No to znów się wczytałam w Twój dziennik - chce się czytać :)

Takie teczki to skarb a zdobycie takiej teczki to wieelka przygoda.

Nawet zgrabnie Wam idzie to załatwianie papierków.

Widzę, że należymy do tej samej podgrupy ludzi - jak nie mają kłopotów, zmartwień to sami szukają albo rzeczy normalne wyniosą na grunt zmartwień.

Ja czasami tak mam że mi dziwnie jak nie mam jakiegoś problemu do rozwiązania :rolleyes:

Przed nami weekend więc sie wyśpię i będę spokojniej, rozważniej poszukiwać problemów :D