Tatarak 15.06.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Tutaj zapraszam do wpisywania komentarzy do mojego Dzienniczka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.06.2010 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Cześć Ja Monika. Może sobie gdzieś do dziennika przyczepię czerwoną wstążeczkę na wszelki wypadek A za kciuki oczywiście nie podziękuję!! z wiadomych względów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 15.06.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 Dzień dobry !!! i jakie dobre wieści na początek - macie działeczkę !! Gratuluje !! I działeczka z drzewkiem - super !!! Teraz będę śledzić Wasze poczynania z tą działeczką . Pewnie na niej stanie w odpowiednim czasie wspaniały domek ! To teraz napisz gdzie ta działeczka, jaki duży ten Wasz kawałek ziemi, no i kiedy zaczynacie stawiać domek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.06.2010 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2010 AAA! nie tak szybko Działeczkę mamy WYBRANĄ i dogadaną z właścicielem O reszcie napiszę stopniowo w dzienniku, tylko trochę muszę popracować, żeby z czegoś spłacić ten kredyt, co go muszę zaciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 17.06.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Nie, no... czyta się super! Humanistka - słychać ja wolę cyferki i pewnie też "słychać" Czekam na dalsze odcinki i życzę abyś miała mało wielko-płatnej pracy i mnóstwo czasu na pisanie nie zawodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.06.2010 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2010 Dzięki za wszystkie ciepłe słowa i życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 19.06.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Melduje sie w komentach i dziekuje za zaproszenie.Ciekawie zapowiada sie dziennik . Jezeli chodzi o te kregi ,to bedziemy musieli jednak zrezygnowac za co bardzo przepraszam,ale okazalo sie ze maja byc jakies mniejsze (nie do konca rozumiem jak to ma wygladac,ale od tego sa fachowcy/0Jeszcze raz bardzo przepraszam ,ze tak dlugo trzymaliscie i nic z tego nie wyszlo,mam nadzieje ze szybko znajdziecie kogos chetnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.06.2010 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 HejOk, dzięki za informację, skontaktuję się z innymi chętnymi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 19.06.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2010 Dzieki ,za wyrozumialosc,bo juz sie balam ze bedzie lincz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 21.06.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Ja Ci powiem, że z tymi doradcami to tak właśnie jest. Nie dopytają, błędy robią i bardzo serdecznie przepraszają. My też szukaliśmy kredytu poprzez doradcę, ale temu doradcy wcale się nie spieszyło a nam owszem. Po dwóch spotkaniach pożegnaliśmy się z doradcą i sami składaliśmy wniosek o kredyt. Poszło szybko i bez problemów. Może warto szukać samemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.06.2010 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Hej, trochę mnie podniosłaś na duchu... Nie dam rady samemu - musiałabym rzucić pracę albo oddać dziecko w jakieś dobre ręce... a najbliższe są o 200 km stąd:( Ale nic, dałam pani asertywnie do zrozumienia, że nie spełnia moich oczekiwań i zabrała się (podobno) ostro do pracy. Póki co, nie mam jeszcze kw i innych dokumentów nawet do umowy warunkowej, więc nie wpadam w panikę. Dam jej jeszcze jedną szansę i najwyżej się pożegnamy. Za to właściciel mnie zdenerwował, bo mu przekazałam, jakie jeszcze papiery musi przedstawić notariuszowi do sporządzenia umowy i bardzo go to poirytowało:/ chciałby kasę za ziemię bez żadnego wysiłku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 21.06.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 My swoich "sprzedawców ziemi " sami wozili do notariusza, a wczesniej wydzwaniali po geodetach i wysłuchaliśmy, że pani sprzedająca musiała jechać do Miasteczka po odpis, do Gminy po zaświadczenie itp, itd Ale to wszystko dla celu - nasza ziemia Trzymam kciuki za spokojne nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.06.2010 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Mój 'sprzedawca" jest w urzędzie gminy niejako służbowo co parę dni, więc nie zamierzam go we wszystkim wyręczać, ale czuję jego niezadowolenie, gdy mnożę wymagania Z geodetą robiliście podział/wydzielenie działki, czy tylko wyznaczał Wam, gdzie lecą granice? Bo nie wiem, czy powinnam go do czegoś też zaangażować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.06.2010 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Aktualną "posiadłość" musieliśmy najpierw wydzielić, więc udział geodety rozumiał się sam przez się. A jak działka istnieje we właściwym kształcie, to do czegoś jest geodeta potrzebny przed zakupem? Widzisz, mści się ta humanistyczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 21.06.2010 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 My musieliśmy działkę podzielić więc nie zastanawiałam sie czy geodeta potrzebny jest jak działka "już jest". Może potrzebny dla potwierdzenia z mapkami i że to tu i tu i do wyznaczenia słupków granicznych ??? Geodetę wołaliśmy do podziału a potem do wytyczenia fundamentów i jeszcze raz będziemy go wołać do pomiaru powykonawczego, a i jeszcze wodę nam naniósł na mapkę "gratis". Swojego geodety nie polecam bo coś nam się wydaje że "machnął się" o 15 cm. Będą numery jak przyjdzie na pomiar powykonawczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.06.2010 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2010 Dzięki serdeczne za odpowiedź. Lecę ludzi spytać, czy trzeba brać do czego geodetę w takim razie, jak nic nie dzielę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spyra3009 22.06.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 dziennik czyta sie poprostu fantastycznie... będę zaglądać i kibicować. Z drugiej strony nie starsząc jeszce długa drogaprzed Wami. Ja też kupowałm działkę rolną 3,5 roku temu (ale o krakowskiej papierologii to już historie piszą). Trzymam kciuki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.06.2010 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Dzięki, Spyra Też do Ciebie zajrzę w wolnej chwili. Plus mamy ten, że nie mieszkamy kątem u kogoś, ale pod własnym dachem, więc jakoś rozpaczliwie nam się nie spieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.06.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 No to znów się wczytałam w Twój dziennik - chce się czytać Takie teczki to skarb a zdobycie takiej teczki to wieelka przygoda. Nawet zgrabnie Wam idzie to załatwianie papierków. Widzę, że należymy do tej samej podgrupy ludzi - jak nie mają kłopotów, zmartwień to sami szukają albo rzeczy normalne wyniosą na grunt zmartwień. Ja czasami tak mam że mi dziwnie jak nie mam jakiegoś problemu do rozwiązania Przed nami weekend więc sie wyśpię i będę spokojniej, rozważniej poszukiwać problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.06.2010 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Zgrabnie? to sobie spójrz na mój najświeższy wpis. właśnie znowu jadę do gminy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts