Spirea 03.02.2015 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 Tatarak, od Twojego ostatniego wpisu noszę się z zamiarem napisania - jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich rachunków! Napisz mi proszę, jak to robisz. Średni rachunek za prąd (wliczając CO i CW) masz niższy o 19 zł niż mój średni tylko za prąd. WOW! Zazdraszczam i gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.02.2015 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Dziękuję Nie wiem, z czego to wynika - myślę, że po pierwsze mamy bardzo dobre warunki dolnego źródła pompy, bo pokazuje wysoką temp. wejściową glikolu z odwiertów. Więc pompa nie pracuje w długich cyklach. Po drugie, dom jest dobrze* zaizolowany, więc nie traci ciepła i pompa włącza się ok 4 razy dziennie (z moich obserwacji: 2 razy grzeje cwu i bufor podłogówki, a pozostałe dwa razy sam bufor). AGD mamy "zwykłej" klasy A, ale wszystkie świetlówki energooszczędne, a przy schodach, w lampce biurkowej i nad blatem w kuchni ledowe. Pralka chodzi ok. 3 razy w tygodniu, zmywarka codziennie. Komputer pracuje przez większą część dnia, rekuperator non stop, telewizor sporadycznie. Ostatni rachunek miałam na 470 zł za 2 m-ce i był to rachunek prognozowy (coś inkasent nie może do nas dojść), ale jak sprawdziłam na liczniku, to prognoza była zawyżona w stosunku do faktycznego zużycia. * Chodzi mi nie tylko o grubość, ale też precyzję wykonania - styro na fundamentach i podłodze robiliśmy sami, a przy ocieplaniu elewacji A. wziął urlop i pilnował ekipy bardzo drobiazgowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 18.02.2015 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Kuchnia kształtem przypomina moją -mam to samo okno narożne :)na razie nie ma mebelków ale widok zapiera dech w piersiach.Domek masz piękny -najbardziej zachwycona jestem elewacją. A jak Afron zachowuje sie w uzytkowaniu-to jest grafit? Podpytuje bo stoje przed zakupem kafli Ermes Aurelia Fumo i chcialabym polozyc je do salonu kuchni i wiatrołap;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.02.2015 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 dziękuję Afron sprawuje się dobrze. chociaż ja wolę jaśniejsze podłogi, ale potrzebowaliśmy czegoś o szer. min. 65 cm i dlatego wybraliśmy właśnie te kafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 18.02.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 (edytowane) No tak mi sie podobają jasne i ciemne ale ze wzgledu na wsyzstkie białe sciany i dodatki jasne tzn sofa i stoł chciałabym ciemne na zasadzie kontrastu. Ale nie miałam okazji obejrzenia u kogoś ciemnych aby podłoga nie przytloczyla Edytowane 18 Lutego 2015 przez Deysi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 04.02.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Jak się mieszka;) zaglądałam czsami na grupę wrocławską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.02.2016 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Wygodnie ja też trochę zaglądam, ale jakoś serca nie mam. A co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts