Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki, dzięki... Teraz zabrałam się za wysłanie dziecka do przedszkola :( Jako matka przeżywam dramat, zobaczymy co tam latorośla :)

A co do projektu, to właśnie nie wiem, czy czekać na nowy mpzp, czy "w ciemno" zlecać projekt, w nadziei, że nic nie zmienią w projekcie nowego mpzp...

Hej :) Nowy mpzp ma być podobno do końca tego roku. W aktualnym mam działkę rolną, w nowym będzie budowlana i mniej więcej znam jego zapisy, ale chyba zanim zlecę projekt, wolałabym, żeby były prawomocne :)

Pierwszy dzień bdb, trochę gorzej w drugim z rana ... ja nie chcę do pećkola. te gupie dzieci tak ksycą! ale póki co Pani Gosia nie dzwoni, że junior wyje i trzeba go ratować, więc jest dobrze :)

Myślę, że kwestię finansowania budowy musicie sobie na spokojnie i kilka razy przeliczyć.

Opcja budowania bez kredytu jest fantastyczna i jeśli tylko Was na nią stać to szłabym też w tym kierunku.

Ewentualne pomieszkanie trochę na wynajętym jest w tym przypadku "kosztem" do zniesienia:)

Radzę jednak dokonując obliczeń przeszacować koszty budowy, a niedoszacować ceny posiadanej nieruchomości na sprzedaż.

Realia są takie, że na budowie zawsze wychodzą dodatkowe koszty, a z kolei sprzedaż w sytuacji podbramkowej też wymusić może niższą cenę...

I zwróćcie uwagę na to, żeby ze środków własnych doprowadzić inwestycję do jakiegoś sensownego etapu, tak aby np. nie zostawić niezamkniętego budynku na zimę...

Prawda? Normalnie zajechałaby człowieka :D

To tak z rozpędu :D

Ale Ci dobrze z tymi roślinkami..... My na razie zbieramy drewno wokół domu, może w tym miesiącu uda nam się wyrównać teren.

A z tym projektem jeśli się zastanawiacie nad indywidualnym to spytajcie się w INPRO. Z nami "grzebali się" ale nam się nie spieszyło. Porozmawiać warto, nie kosztuje, a pożytek może przynieść.

Reszta namiarów na prv.