myszonik 26.08.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Ryska ale tempo Tatarakom nadałaś Niech choć jeden dzień odsapną z wrażeń postkredytowych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2010 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 To niby o czym te rozważania na 3-ciej stronie ??? sie pytam. Rozważania jak rozważania doprowadziły mnie na krawędź decyzji o projekcie indywidualnym. A sama wiesz, ile to może potrwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2010 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Ryska ale tempo Tatarakom nadałaś Niech choć jeden dzień odsapną z wrażeń postkredytowych:) Prawda? Normalnie zajechałaby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.08.2010 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Oj! Z tego wszystkiego nam najważniejsze prawie umknęło! Czujecie? węgiel kupować!? znaczy się: zima idzie ja nie chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.08.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Faktycznie dziś (u nas w każdym razie) było tak całkiem jesiennie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 31.08.2010 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 31.08.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Gratuluję!!!! Jak się czujesz posiadaczko ziemska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.08.2010 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 Dzięki za gratulacje, Dziewczyny:) Czuję się lekko - pomimo hipoteki. Lubię poczucie zamknięcia jakiegoś etapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.09.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Gratuluję nabycia gruntu.Jak wiemy grunt to podstawa:)No to teraz zabierajcie się do roboty - projekt, adaptacje, wybory ekip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.09.2010 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 Dzięki, dzięki... Teraz zabrałam się za wysłanie dziecka do przedszkola Jako matka przeżywam dramat, zobaczymy co tam latorośla A co do projektu, to właśnie nie wiem, czy czekać na nowy mpzp, czy "w ciemno" zlecać projekt, w nadziei, że nic nie zmienią w projekcie nowego mpzp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 02.09.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 A kiedy będzie ten nowy mpzp? U nas jak gmina uchwalała gpzp (wcześniej mieliśmy warunki zabudowy dla naszej działki) to zmiana była na naszą korzyść - moglismy zdecydować się na większy domek. Jak tam Twój Przedszkolak po pierwszym dniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.09.2010 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Hej Nowy mpzp ma być podobno do końca tego roku. W aktualnym mam działkę rolną, w nowym będzie budowlana i mniej więcej znam jego zapisy, ale chyba zanim zlecę projekt, wolałabym, żeby były prawomocne Pierwszy dzień bdb, trochę gorzej w drugim z rana ... ja nie chcę do pećkola. te gupie dzieci tak ksycą! ale póki co Pani Gosia nie dzwoni, że junior wyje i trzeba go ratować, więc jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.09.2010 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Myślę, że kwestię finansowania budowy musicie sobie na spokojnie i kilka razy przeliczyć.Opcja budowania bez kredytu jest fantastyczna i jeśli tylko Was na nią stać to szłabym też w tym kierunku.Ewentualne pomieszkanie trochę na wynajętym jest w tym przypadku "kosztem" do zniesienia:)Radzę jednak dokonując obliczeń przeszacować koszty budowy, a niedoszacować ceny posiadanej nieruchomości na sprzedaż.Realia są takie, że na budowie zawsze wychodzą dodatkowe koszty, a z kolei sprzedaż w sytuacji podbramkowej też wymusić może niższą cenę...I zwróćcie uwagę na to, żeby ze środków własnych doprowadzić inwestycję do jakiegoś sensownego etapu, tak aby np. nie zostawić niezamkniętego budynku na zimę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.09.2010 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Dokładnie tak chcemy podejść do sprawy. Dzięki za otuchę, Myszoniczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellik 06.09.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Cześć Tataraczku! To ja bym chyba poczekała na ten nowy mpzp. A co do finansowania - przemyślcie sobie wszystko parę razy. Jeśli dałoby się bez kredytu - rewela! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 08.09.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Prawda? Normalnie zajechałaby człowieka To tak z rozpędu Ale Ci dobrze z tymi roślinkami..... My na razie zbieramy drewno wokół domu, może w tym miesiącu uda nam się wyrównać teren. A z tym projektem jeśli się zastanawiacie nad indywidualnym to spytajcie się w INPRO. Z nami "grzebali się" ale nam się nie spieszyło. Porozmawiać warto, nie kosztuje, a pożytek może przynieść. Reszta namiarów na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.09.2010 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Dzięki Rysko. W sumie to dobrze radzisz - my teraz siłą rzeczy musimy zwolnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 08.09.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 No to pięknie... Ty już ogród planujesz a u mnie nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 08.09.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 ja sie też zaczęłam przymierzać do roślinek (nawet humus rozgrabiony i płotek zrobiony !) ale pogoda mnie skutecznie powstrzymała:( jutro mija nam rok budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 09.09.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Wy tak o tych roślinkach, a ja nie mam zielonego pojęcia co, gdzie i jak posadzić, zasiać. Najlepiej to mi w tym roku wyszła pietruszka no i tradycyjnie cukinie a z kwiatkami i ozdobnymi roślinami to u mnie wielka kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts