Madeleine 06.09.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 A ile zostanie prętów fi 12? Bo jak masz dać na złom, to lepiej daj po dwie 12 zamiast jednej 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.09.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 oblicz obwód garażu x 4,2cm i wyjdzie Ci ile m2 x 25zł/m2 wylewki(robocizna+materiał) masz w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2011 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Madeleine - to jest bardzo dobra myśl, zaraz ją przekażę do majstra Wojgoc - chyba pole garażu? 19 m2 x 4,2 cm =0,798 m3 betonu. jak to przeliczyć na złotówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2011 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 no to pogadałąm z Majstrem. nie wiem, skąd m się urodziły 4 pręty w trzpieniu. w każdym z nich jest 10! będą dawać po 8 sztuk fi 16 i 2 sztuki fi 12. tak mi się kołacze, że albo Majster albo Magik mruczał, że dom zazbrojony jak bunkier... to już wiem, dlaczego. Majster zamknął temat, mówiąc, że nie są nawet w stanie upchnąć dodatkowych dwunastek - tyle tam tych prętów wystaje. a dwunastki nie pójdą na złom, tylko na wieniec na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.09.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Spirea sprawdź firmę libet, mają takie same płyty jak la linia semmelrocka i tańsze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Sprawdziłam, niestety wymiarami i wyglądem pasuje mi z Libetu tylko Quadro - dostępny na zamówienie i w cenie katalogowej 110 zł/m2 - przy tych ilościach, ktorych potrzebuję, raczej rabatu nie dostanę, skoro będą sprowadzać specjalnie dla mnie Jeszce Modena wygląda fajnie i jest tańsza, ale ona przyjeżdża w paletach, na których są pomieszane różne rodzaje, z których sobie trzeba układać wzorki, a mnie się marzą same kwadraty. bu No i Modena ma 6 cm grubości, a La Linia - 8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 07.09.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Matilde - Ty masz pc? z jakim kolektorem i jakiej marki? Jeszcze nie mam, mam zamówioną a papierologia właśnie w trakcie. Kolektor poziomy. A pompie na razie nie będę robiła reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2011 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 ok a znasz orientacyjne koszty papierologii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Wojgoc - chyba pole garażu? 19 m2 x 4,2 cm =0,798 m3 betonu. jak to przeliczyć na złotówki? najlepiej jak przedzwonisz do wylewkarza i wprost zapytasz o koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Tatarak,poniewaz jesteś na etapie stropu to tylko wtrące, ze im gęściej stemple tym lepiej.gdybyś potrzebowała plandekę do przykrywania zalanego stropu to skontaktuj się z Gosia1611 - Ona ma moja plandekę brezentową bodajze 20x15mtylko po użyciu nalezy ja wyczyścić, by mogła jeszcze troche posłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 07.09.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 A ja dodam że pod ściankami działowymi bym zrobił jednak wszędzie podwójne belki, bo możesz jeszcze zmienić zdanie z zabudową K-G kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2011 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Wojgoc - tak muszę zrobić z tymi wylewkami - spytac u źródła, tym bardziej, że itak chcę ustalic przebieg dylatacji, zanim zaczniemy robić instalacje (podłogówkę przede wszystkim). Stemple są tak gęsto, że przeważnie ledwie przechodzę a miejscami nawet Junior nie próbuje się wciskać. Co do plandeki, to zapytam męża, bo jakąś mieliśmy, ale nie wiem, czy nie "na służbie" u jakichś znajomych Salik - pod paroma ściankami są ściany nośne, na wieńcu to chyba mogę stawiać do woli te ścianki? jak utrzyma szczytową to działowej nie? w jednym ważnym miejscu, gdzie w sumie mnie korci, żeby nie było kg, to akurat belki lecą prostpodle do tej działowej. coś tam się da zrobić? oprócz dodawania żeber itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.09.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 wylewkarz o przebiegu dylatacji za wiele Ci nie powie nie mając rysunku przewidywanej podlogówki, natomiast wskaże Ci miejsca, w których ze względów konstrukcyjnych będzie zobowiazany zdylatować by zniwelowac miejsca ewentualnych pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 07.09.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 ok a znasz orientacyjne koszty papierologii? Niby miałam mieć to w cenie. Papierologia jednak jest teraz poprawiana i znany mi koszt to przygotowanie aktualnej mapki, czyli 500 złoty. Odnosząc się do pytań w kwestii okien - okna mam białe dwóch różnych firm, jedne chyba 9 lat, drugie z 6. Są ciągle białe, objawów zażółcenia nie widzę. Śladów po muchach też nie . Na moje pytanie o dopłatę do okna tarasowego suwanego dostawałam info - 2 tysiące. Jak ktoś już pisał powyżej, okna lepiej zamówić szybciej niż później. Sprzedawcy mówią najczęściej 4-5 tygodnie, licząc z montażem robi się z tego 6-7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2011 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 wylewkarz o przebiegu dylatacji za wiele Ci nie powie nie mając rysunku przewidywanej podlogówki, natomiast wskaże Ci miejsca, w których ze względów konstrukcyjnych będzie zobowiazany zdylatować by zniwelowac miejsca ewentualnych pęknięć. dokładnie to chcę od niego wyciągnąć - gdzie muszą być dylatacje z jego punktu widzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.09.2011 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Śladów po muchach też nie . Na moje pytanie o dopłatę do okna tarasowego suwanego dostawałam info - 2 tysiące. Jak ktoś już pisał powyżej, okna lepiej zamówić szybciej niż później. Sprzedawcy mówią najczęściej 4-5 tygodnie, licząc z montażem robi się z tego 6-7. dzięki za odpowiedź masę pytań wysłałam jeszcze na pw. te 2000 to przy zamawianiu okien do domu teraz ,czy te 6 lat temu? może nie masz much w okolicy, bo mieszkasz wysoko lub w centrum miasta? na wsi jest trochę inaczej. okna zacznę zamawiać, jak tylko się pojawią otwory na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 07.09.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 dzięki za odpowiedź masę pytań wysłałam jeszcze na pw. te 2000 to przy zamawianiu okien do domu teraz ,czy te 6 lat temu? może nie masz much w okolicy, bo mieszkasz wysoko lub w centrum miasta? na wsi jest trochę inaczej. Teraz, czyli rok temu. W mieście, racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 08.09.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Tataraczku,ja jeszcze nie mam dachowki na dachu(tylko wiezba i folia )a juz wczoraj zamontowali mi okna.........wyglada pieknie!!1:rotfl:Mam 3 wielkie nieotwierane witryny .....wyglada to superrrrr(przynajmniej dla mnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 to wrzuc fotki do swojego dziennika - popatrzymy na te szklane cuda:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.09.2011 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Magda - jak napisał Wojtek - pokaż fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts