Spirea 22.09.2011 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 mam zaznaczone na rysunku - elementy konstrukcyjne poddasza. mam napisane wieniec 25x25 po skosie i wieniec w środku ścian pod heby. Mam też rozrysowany detal - zbrojenie wieńca z podanym zapotrzebowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2011 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 a ja mam transzę na koncie 2 dni od zlożenia dyspozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.09.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 no bo o ile lepiej brzmi ze bank nie wycofuje się z oferty na franka tylko zaostrza kryteria udzielania kredytu:)DB wymaga zarobków na poziomie 50.000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.09.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 DB wymaga zarobków na poziomie 50.000 miesiecznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.09.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 no:)ale żeby nie było maja ofertę na CHF, mają...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.09.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 (edytowane) to przy takim poziomie zarobkow przed DB pewnie tlumy chętnych bedą stały;):D:D Edytowane 22 Września 2011 przez wojgoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2011 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 To Nordea ma skromne wymagania, jedyne 15 k miesięcznie, żeby dostać kredyt we frankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2011 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 mam zaznaczone na rysunku - elementy konstrukcyjne poddasza. mam napisane wieniec 25x25 po skosie i wieniec w środku ścian pod heby. Mam też rozrysowany detal - zbrojenie wieńca z podanym zapotrzebowaniem właśnie mam przed sobą "elementy konstrukcyjne poddasza" i niestety oprócz trzpieni i nadproży jest tylko zdanie: nad ścianami szczytowymi wykonać wieniec" i nic więcej o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.09.2011 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 to faktycznie szczególowy opis wykonania ważnych elementów konstrukcyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2011 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 taaa i pewnie zaraz ktoś wytknie, że tak to jest z tanimi projektami gotowymi. Tylko że nasz projekt był dla kogoś robiony jako indywidualny (w części opisowej biuro nie wykasowało wszystkich informacji topograficznych i można by pewnie nawet dojść, dla kogo). Tak samo jest z projektem Spirei - ona go zamówiła jako indywidualny, a teraz wisi na stronie biura jako gotowy. no więc nasz jest po prostu niedorobiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.09.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 mój projekt indywidualny też wisi na stronie architekta do kupienia.ale w części konstrukcyjnej opracowany jest drobiazgowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.09.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 ja mam gotowca i tez jest niedorobiony (nie ma nawet schodów strychowych na więźbie) reguły nie ma to zależy od architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 mój projekt indywidualny też wisi na stronie architekta do kupienia. ale w części konstrukcyjnej opracowany jest drobiazgowo. a daj linka - chociaż wirtualnie sobie obejrzę Twój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2011 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 ja mam gotowca i tez jest niedorobiony (nie ma nawet schodów strychowych na więźbie) reguły nie ma to zależy od architekta otóż to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.09.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 To Nordea ma skromne wymagania, jedyne 15 k miesięcznie, żeby dostać kredyt we frankach dużo osób zarabia powyżej 15k miesięcznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2011 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 wśród moich znajomych nie bardzo, to "skromne" było napisane ironicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 23.09.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 O tą przestrzeń chodzi, o której mówisz. No więc przeszukiwałam wczoraj forum na tę okoliczność i zdania są podzielone. przekonał mnie taki głos, że jak zostawię miejsce na wełnę, to nie mogę jej włożyć przed zrobieniem elewacji, bo namoknie, a jak będzie dziura, to się będą ptaszyny gnieździć i po założeniu alarmu - uruchamiać go. A styro można dać od razu - potem na nie przyjdzie jeszcze styro na elewacji i git. hm? Styropian. Z tego co ja ustalałam, źródeł już nie pamiętam, to chciałam ścianę mieć zakończoną na poziomie gdzie zaczyna się krokiew (czyli 18 by było na ocieplenie). Nie wiem czy jest zrozumiałe co piszę . Daj taką grubość styopianu jaką będziesz miała, 20 to już chyba wystarczy. Fuksło ci się z kredytem, gratuluję. No oby, tfu, tfu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 23.09.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Elewacja - parapety, okapniki nad oknami, jak wygląda obróbka okna na zewnątrz - czy styropian na styk z oknem czy dodatkowa warstwa styropianu np. 2 cm w poprzek, listwa startowa, jak wysoko cokół, czy termodyble, czy z gruntowaniem. Więcej nie pamiętam . Podbitka? Nie zamawiałam razem z wykonaniem dachu ani z elewacją i teraz się kulam z tematem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.09.2011 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Matilde - a miałaś w projekcie opisaną wysokość ściany szczytowej i miejsce na styro? Co do kredytu - Dzięki, teraz tylko oby franek nie szalał Podbitka - my mamy dach bezokapowy, czyli podbitka odpada. chociaż tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.09.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Matilda - jakie gruntowanie masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts