wojgoc 28.09.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Spirea,czy Ty masz okna montowane na Illbrucku?jak to cenowo sie przedstawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.09.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 nie mam Illbrucka. U mnie dookoła okien są wszędzie profile bazowe, okna są cofniętę o 2-3cm do środka.Profile bazowe z obu stron są obłożone styropianem. Chodziło o "ciepły montaż" i zmieszczenie skrzynek od rolet pod elewacją. Miałam wyceny na Illbrucka - na moich ok. 105mb/42m2 okien zwykły montaż kosztował X, montaż Illbruck 2X, a montaż w warstwie ocieplenia z kotwami JBD 3X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.09.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 im większe, tym bardziej odpada. Im większa płyta, tym większa wymagana grubość - dla przykładu, płyta 50x50 powinna mieć grubość 10cm, aby się nadawała pod ruch samochodowy. Natomiast takie płyty można zrobić na tarasach itp., czyli wszędzie tak, gdzie nie ma takich obciążeń. Z tanich i w miarę wyglądających betonowo jest semmelrock cititop - 20x30cm. Cena katalogowa 50pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.09.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 szkoda, muszę poszukać starego numeru Muratora, bo był w nim opisany podjazd z betonu. Chodzi mi właśnie o coś takiego przed garaż, a płyty na przejście od ewentualnej furtki do drzwi wejściowych. To, z kolei widziałam w jakichś pismach typu Dom&Wnętrze i wyglądało super. Ja mam u siebie w projekcie taras betonowy, bo coś takiego mi się widziało. Taki beton jest pod budynkiem Politechniki z tymi okrągłymi oknami. Byłam tam ostatnio i jest akurat wszystko remontowane. Wydaje się, więc, że beton się nie sprawdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.09.2011 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Sylwerson - dzięki za odpowiedź w sprawie klinkieru. Tę stawkę podał murarz, który nam robi sso. Muszę z nim ponegocjować. Fajna ta dyskusja o opłacalności ciepłego montażu - otwiera mi pole do oszczędności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.09.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Tatarak,ja się nie zgodzę z tym, że każdy murarz dobrze połozy klinkier. o jakości kładzenia klinkieru świadczą kolorowe wykwity jakie w wielu miejscach na murkach klinkierowych widać.Klinkier to zabawa dla cierpliwych murarzy, co to każdą cegiełke pieszczą ręką, gąbką i nie mają presji czasu nad sobą. Jeżdżać do siebie obserwowalem stawianiw płotu z klinkieru o dług. 15m i wys. ok. 1,5m - gostek dziennie kladł ok. 20cegieł. Murek wygląda slicznieniedaleko mojej budowy plot z klinkieru o dł. 50m dwóch murarzy zrobiło w tydzień - po 2 latach biale nacieki sa na całym murku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.09.2011 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Dzięki Wojtek będę wiedziała, o spytać i na co zwrócić uwagę Dostałam wycenę na Nibrę. Przypomnę, że wiosną kosztował mniej więcej tak, jak Tegalit. No to dziś za Tegalit dalibyśmy circa 10k, a za Nibrę - 13 k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.09.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Szczerze mówiąc przy tej różnicy cenowej poszłabym w tegalit. 3 tysiące - masz połowę płytek do łazienki, wypasioną zmywarkę czy super lampę. Spirea, ja się też naoglądałam betonu, i w gazetach, i w sieci. Na żywo też mijam od czasu do czasu dom z podjazdem z płyt. Nic nie wygląda na pozapadane, ale tam wjazd jest idealnie na poziomie ulicy. No ale nie wiem, może jednak coś bardziej uniwersalnego, tj. mniejsze płyty i uzupełniająco kostka granitowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.09.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Tataraczku, a patrzylas u Blecherta, na jego stronie?On ma rozne plytki. Takie z posypka sa 20x20, rozne kolory.Mnie sie tez bardzo podobaja plyty, ale tak, jak Myszonik pisala, semmelrock ma chyba tylko wirtualne, bo bylam w kilku miejscach i nigdzie nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.09.2011 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Madeleine - sama nie wiem, z kolei mój mąż mówi, że przy tej różnicy nie ma się co zastanawiać, tylko brać ceramikę. a ja muszę siąść z kalkulatorem i policzyć, czy będzie skąd te 3 k wycisnąć. i sprawdzić w banku, czy się nie przyczepią, bo w kosztorysie stoi dachówka ceramiczna. A Ty masz dużą różnicę między ulicą a wjazdem? Ellaj - nie znałam tej firmy, dziękuję muszę zadzwonić i pogadać, czy te płyty się nadają na podjazd. jak oglądałam semmelrocka, to płytki chodnikowe mieli od ręki, a facet nic nie mówił, żeby był kłopot z odstępnością tych grubszych na podjazd, ale może nie był zorientowany (szef był na urlopie). muszę tam zadzwonić i się dowiedzieć. dzięki, dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.09.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 jesli się zastanawiasz miedzy angobą a ceramiczną to dopłacaj te 3k do ceramicznej.3k zaoszczędzisz sobie na projekcie ogródka i malej architektury - sama chętnie to zrobisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 28.09.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Blechert jest z naszego forum.www.blechert.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.09.2011 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Wojgoc - między betonową a ceramiczną. Gdybym tak sobie mogła te"oszczędności" i "zwyżki" swobodnie przesuwać w czasie - fajnie by było. Ellaj - tak, już znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.09.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 20x20 to nie płyty, tylko nie za wielka kostka. Do wyboru, do koloru ich jest. Ceny na stronie Blecherta bez szału. U mnie podjazd delikatny. Ale że mężowi się płyty nie podobają, to wobec braku gwarancji i marudzenia brukarzy odpuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.09.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 u nas podjazd będzie w zasadzie na poziomie drogi. Zobaczymy. Dla mnie to temat na przyszły rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 29.09.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 U nas tez dyskusja toczyla sie miedzy Nibrą i Tegalitem.Ostatecznie wygral Teg. ,bo Nibra jest zaokrąglona z jednej strony i M. sie to nie podobalo.Dachowka juz na dachu ,czas pokaze czy to byla dobra decyzja .Mnie sie podoba..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.09.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Drzwi zewnętrzne super:) Wewnętrzne też fajne, będziemy b. podobne robić To był jeden ze wzorów na wzór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 29.09.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Katastrofą ekologiczną się nie przejmuj, skuje się to i wrzuci do wykopu pod podjazd czy gdziekolwiek indziej. Wodę masz gdzie? w budynku już? bo generalnie zostałam uświadomiona (post factum oczywiście), że wypadałoby otynkować kawałek ściany, do której wchodzi się z licznikiem. A tak po wsze czasy będę miała brzydko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.09.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 ja już mialem wode w budynku ściany zostaly ładnie wytynkowane, a teraz nawet kafle zostaly położone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 30.09.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Wojtek ależ z Ciebie chwalipięta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts