Spirea 30.09.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 np. wpisy o 4.48 - moze podrózuje do Wawy? jakos tak odjeżdża IC do stolicy czasami jeżdzę, ale tu akurat miałam pilną robotę na rano. Wróciłam z pracy późno,dostałam transzę, więc można było porobić płatności - musiałam więc trochę odreagować i uporządkować sprawy - w tzw. międzyczasie pracy zrobiłam więc podsumowanie kosztów i wrzuciłam na forum a co do deszczy, to ja z tych, co nie chcą żeby padało - musimy posprzątać dookoła domu, a w przyszłym tygodniu zamontować szambo i zrobić tymczasowy podjazd pod garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.10.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja pracuję zawodowo codziennie po 8-9h (w pracy, czasami w domu), często w soboty (co drugą właściwie), często piszę równie późno co Spirea albo czasami równie wcześnie (kiedy ona chodzi spać, ja wstaję , więc ją doskonale rozumiem. Ot życie, tzw. szara rzeczywistość kogoś kto pracuje zawodowo, buduje się i jeszcze ma dzieci. Chociaż ten tydzień mnie maksymalnie wykończył, przydałoby się odpocząć... Może w przyszłym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.10.2011 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 wniosek - to był masakrycznie masakryczny tydzień... jedziemy świerka przesadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 01.10.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Tataraczku, a dach to robi Ci Marcin Czekaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.10.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Obiecane zdjęcie fabrycznej redukcji w dachówce wentylacyjnej Nibry G10:http://sal.pl/dom/redukcja-nibrag10.jpg A tak to wygląda po zamontowaniu (u nas częściowo idzie redukcja z małej na większą przy pomocy zwykłych rur):http://sal.pl/dom/odpowietrzenie-kanalizacji1.jpg http://sal.pl/dom/odpowietrzenie-kanalizacji2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.10.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 salik,jak dla mnie to przy dachowce fabrycznie masz 110, tylko łączeniowka pozwala na redukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.10.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Tak, ale te giętkie redukcje są w komplecie z dachówką.Logiczne jest przecież że producent zrobił największy możliwy otwór, a potem daje redukcję - ale nie oznacza to od razu że trzeba wszystko podpinać na tym maksymalnym otworze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.10.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Tataraczku, a dach to robi Ci Marcin Czekaj? ma mi robić, tak. a dlaczego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.10.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Salik, dziękuję A powiedzcie mi, jeśli mi wychodzi, że będą 2 piony kanalizacji (do jednego będą podłączone łazienki i pralnia, a do drugiego kuchnia) to musze zamówić 2 kominki wentylacyjne, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.10.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 powinnas zamowić 2, ale jesli piony ida niedaleko siebie to mozna pokombinować włączenie w 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.10.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Tatarak - to zależy.Jeśli są od siebie mocno oddalone i masz jak je wyprowadzić, to tak - zamów dwa.I weź zapas dachówek skrajnych i gąsiorów - u nas skrajnych została jedna sztuka (przyjechało w ogóle 3 sztuki za mało), a gąsiorów... wyszło na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.10.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 raczej będą daleko od siebie (8m? na oko). czyli muszą być dwa kominki. co do zapasu, to w ogóle nie mam jeszcze ostatecznych rysunków dachu i obliczanie potrzebnych elementów to jest taka gimnastyka dla umysłu... ale nic, muszę wierzyć w pana Tomka... wysłałam jego obliczenia dekarzowi do sprawdzenia, mam nadzieję, że w miarę szybko odpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 01.10.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Tatarak - zawsze możesz sprawdzić zużycie materiału per m2 na stronie producenta.Przynajmniej z Nibrą się tak dało.Ale pamiętaj że na dachu zawsze są jakieś docinki, a przy ceramicznej płaskiej dachówce odrzuty pt. ta dachówka jest zbyt krzywa.Więc trzeba liczyć zapas. A na domawianie materiału nie ma co liczyć, bo na 99% przyjedzie w innej tonacji kolorystycznej niż to co już masz położone na dachu (taki urok wypalanej dachówki ceramicznej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.10.2011 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 wiem, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.10.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 czasem i 20% zapasu bywa malo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.10.2011 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 przy dwuspadowym dachu? nie przerażaj mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.10.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 u nas przeciwnie - zostało całkiem sporo. Powiedzieli, że mamy tak prosty dach, że prawie odpadów nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.10.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 jak sie trafią plaskie a nierówne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 02.10.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 ma mi robić, tak. a dlaczego pytasz? Bo tez chcialam, zeby mi oblozyl kominy blacha, jak jarretowi i pomalowal caly dach. Mam blache trapezowa szwedzka. Pisalam do niego, ale sie nie odezwal:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.10.2011 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2011 bo u nich z mailowaniem trudno, ale jak zadzwonisz to na pewno Ci powie co i jak. ja też najpierw się wkurzałam, że nie mam odzewu na maila, potem go "molestowałam" przez pracownika, p. Krzysztofa, ale i tak najlepiej jest dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts