Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

np. wpisy o 4.48 - moze podrózuje do Wawy? jakos tak odjeżdża IC do stolicy

czasami jeżdzę, ale tu akurat miałam pilną robotę na rano. Wróciłam z pracy późno,dostałam transzę, więc można było porobić płatności - musiałam więc trochę odreagować i uporządkować sprawy - w tzw. międzyczasie pracy zrobiłam więc podsumowanie kosztów i wrzuciłam na forum :)

a co do deszczy, to ja z tych, co nie chcą żeby padało - musimy posprzątać dookoła domu, a w przyszłym tygodniu zamontować szambo i zrobić tymczasowy podjazd pod garaż.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja pracuję zawodowo codziennie po 8-9h (w pracy, czasami w domu), często w soboty (co drugą właściwie), często piszę równie późno co Spirea albo czasami równie wcześnie (kiedy ona chodzi spać, ja wstaję :), więc ją doskonale rozumiem.

Ot życie, tzw. szara rzeczywistość kogoś kto pracuje zawodowo, buduje się i jeszcze ma dzieci.

Chociaż ten tydzień mnie maksymalnie wykończył, przydałoby się odpocząć...

Może w przyszłym roku?

Obiecane zdjęcie fabrycznej redukcji w dachówce wentylacyjnej Nibry G10:

http://sal.pl/dom/redukcja-nibrag10.jpg

A tak to wygląda po zamontowaniu (u nas częściowo idzie redukcja z małej na większą przy pomocy zwykłych rur):

http://sal.pl/dom/odpowietrzenie-kanalizacji1.jpg

http://sal.pl/dom/odpowietrzenie-kanalizacji2.jpg

raczej będą daleko od siebie (8m? na oko). czyli muszą być dwa kominki. co do zapasu, to w ogóle nie mam jeszcze ostatecznych rysunków dachu i obliczanie potrzebnych elementów to jest taka gimnastyka dla umysłu... ale nic, muszę wierzyć w pana Tomka... :( wysłałam jego obliczenia dekarzowi do sprawdzenia, mam nadzieję, że w miarę szybko odpowie.

Tatarak - zawsze możesz sprawdzić zużycie materiału per m2 na stronie producenta.

Przynajmniej z Nibrą się tak dało.

Ale pamiętaj że na dachu zawsze są jakieś docinki, a przy ceramicznej płaskiej dachówce odrzuty pt. ta dachówka jest zbyt krzywa.

Więc trzeba liczyć zapas. A na domawianie materiału nie ma co liczyć, bo na 99% przyjedzie w innej tonacji kolorystycznej niż to co już masz położone na dachu (taki urok wypalanej dachówki ceramicznej).