Tatarak 09.09.2010 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Moose - z tym, że u mnie oprócz planowania kwiatków nie dzieje się nic innego chwilowo (aaapsik!) :/ Kaśka73- oh, jak ja bym chciała humus już rozgrabiać! szczęściara! Ryska - spokojnie, jesienią sobie uprzątniecie, w zimę parę razy wpadniesz na kawkę i jeśli tylko zechcesz, a ja dam radę, to coś wykombinujemy. a na wiosnę Cioteczka Tatarak wetknie Ci w ziemię parę patyków i ani się obejrzysz, jak się zazieleni Ty byś normalnie wszystko od razu chciała, pędziwietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 14.09.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Fajne te niektóre zagramaniczne projekty:) I dobry pomysł aby tam w wielkim świecie poszukać inspiracji. trzymam kciuki, aby w końcu wasz wymarzony dom się objawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.09.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Sprytny ten bungalow po polsku:)Na pierwszy rzut oka się mnie podoba, jak będę miała dłuższą chwilę żeby się przyjrzeć i coś mi przyjdzie do głowy to napiszę...Ale, ale czy on nie jest dokładnym zaprzeczeniem wcześniejszych założeń - większy, ze skomplikowanym dachem?Tamte założenia padły czy to jest tylko luźna inspiracja?Bo jak założenia padły to się otwiera pole do popisu, w grę będzie wchodziło o wiele więcej projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.09.2010 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 W zasadzie to chyba jest tak, że oglądamy i oglądamy i oglądamy... i utwierdzamy się w słuszności pierwszych założeń, coś tam kreślimy na papierze, spisujemy pomysły, które koniecznie chcemy mieć w swoim projekcie. Ale zasadniczo wracamy do pierwszych wytycznych. No chyba, że znajdziemy coś, w czym się zakochamy na maksa i będziemy gotowi poświęcić x tysięcy więcej, żeby to mieć (oby nie!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 17.09.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Byłam w Twoim ogródeczku ładny ten przydomowy, a i plantacja berberysów, ogników i trzmielin godna pozazdroszczenia. Mnie już skręca żeby coś posadzić, a tu kopary u nas jak nie było tak jeszcze trochę nie będzie. Jeśli miałabyś wybierać projekt to zdecydowanie ten bungalow po polsku jest całkiem, całkiem. Było by gdzie pojeździc na rolkach A moją uwagę zwrócił szczególnie kibelek na końcu budynku, taki odstający dzyndzelek Wybierajcie, przebierajcie te projekty owocnie i mam nadzieje że zjadziecie domek bez żadnych kompromisków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.09.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Komfortowy mi się podoba:)Ale ja zawsze optowałam za daniem sobie spokoju z prostym dachem...Fajne ma to patio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.09.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Gratuluję finalizacji transakcji!!!Zaczekałabym na mpzp. Może się okazać, że wpiszą takie rzeczy, które zniwelują Wasz pomysł na dom.A my projektu gotowego szukaliśmy dłuuuuugo i w końcu stanęło na indywidualnym, w przeciwnym razie musielibyśmy pójść na wiele kompromisów. Za wiele:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.09.2010 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Byłam w Twoim ogródeczku ładny ten przydomowy, a i plantacja berberysów, ogników i trzmielin godna pozazdroszczenia. Mnie już skręca żeby coś posadzić, a tu kopary u nas jak nie było tak jeszcze trochę nie będzie. Jeśli miałabyś wybierać projekt to zdecydowanie ten bungalow po polsku jest całkiem, całkiem. Było by gdzie pojeździc na rolkach A moją uwagę zwrócił szczególnie kibelek na końcu budynku, taki odstający dzyndzelek Wybierajcie, przebierajcie te projekty owocnie i mam nadzieje że zjadziecie domek bez żadnych kompromisków. Cieszę się, że podoba Ci się mój ogródeczek Jak się obrobisz, zapraszam na wizytę w realu! Jeśli o chodzi o projekt bezkompromisowy, to jednak najpierw konieczna byłaby wygrana w lotto. A tak to raczej jesteśmy zwolennikami mierzenia zamiaru podłóg sił: nie zamierzamy się "zażynać" dla domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.09.2010 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Komfortowy mi się podoba:) Ale ja zawsze optowałam za daniem sobie spokoju z prostym dachem... Fajne ma to patio:) Mnie się też podoba, tylko salon wychodziłby na zachód... a ja chciałam na południe. Ale jak wiadomo, ja chcę wszytko na południe. I to się może źle skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.09.2010 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Gratuluję finalizacji transakcji!!! Zaczekałabym na mpzp. Może się okazać, że wpiszą takie rzeczy, które zniwelują Wasz pomysł na dom. A my projektu gotowego szukaliśmy dłuuuuugo i w końcu stanęło na indywidualnym, w przeciwnym razie musielibyśmy pójść na wiele kompromisów. Za wiele:) Dzięki serdeczne! Zapisy nowego mpzp mniej więcej znamy (mając go na uwadze kupowaliśmy działkę), ale jak wiadomo, dopóki nie zostanie ostatecznie zatwierdzony, zawsze coś tam mogą władze pokombinować. Więc wolimy ostrożnie poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.09.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Dużo tego zastanawiania... pomyślę o tym później.... a jak coś wymyślę dam znać Na szybko: w Bliskim wszędzie jest naprawdę blisko, moim zdaniem jest zdecydoanie za mały:) Znany ma dostyć fajny i logiczn rozkład pomieszczeń i odpowiadajacą Wam bryłę, ale jak tam u niego z wielkością pomieszceń, bo nie ma na tym rysunku...też jakoś tak to wszystko na malutkei wygląda. No dobra wyjdzie, że ja z moim 160 cm wzrostu mam jakąś gigantomanię Ale jedna uwaga, choć może ja się zbytnie znam, wszystkie dachy, które pokazałaś są proste w konstrukcji, nie maja żadnych wolich oczu, lukarn, wiezyczek i innych cyrków, to, że jest więcej niż 4 płaszczyzny samo w sobie chyba aż tak bardzo kosztów dachu nie winduje... Myślę, że warto by się zwrócić o wycenę dachów dla tych projektów do wykonawców tak dla porównania i będziecie mieli wtedy obraz czy to są koszty dla których warto szarpać się z wyborem tylko spośród projektów o najmniej skomplikowanych dachach... Bo nie wydaje mi się aby różnica w cenie tych dachów była aż tak znacząca (nie licząc oczywiście powierzchni bo to inna para kaloszy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.09.2010 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Myszonik, pisz do mnie jeszcze! Dzięki za podpowiedź, żeby skonsultować wycenę dachu z wykonawcami! Nie wpadłam na to Zaraz podam w dzienniku wielkości pomieszczeń do Znanego (mój prywatny faworyt od pewnego czasu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.09.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Obejrzałam sobie projekt Znanego na stronie muratora. Jest super:) Wcale nie taki mały:) Podoba mi się bardzo zadaszony ganek (tarasik) od strony frontowej. W ogóle fajny jest, taki swojski i sympatyczny:) Moim zdaniem logicznie wykorzystana przestrzeń, połączenie 13 z 12 to dobry pomysł. A może z garażu (pomniejszyć go na jedno auto) dałoby się wygospodarować jakieś dwa nieduże pomieszczenia na garderobę i pomieszczenie gospodarcze zwane graciarnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.09.2010 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Myszonik, przeczytaj mojego posta w dzienniku, a potem przysięgnij, że nie jesteś moim sobowtórem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.09.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Czytałam, przysięgam, ale racjonalnego wytłumaczenia nie mam:)Ale po przeczytaniu się zorientowałam, że ja patrzyłam na jakiś inny wariant Znanego (większe ma pomieszczenia)http://projekty.muratordom.pl/projekt_znany-wariant-i,392,1,.htmTen większy byłby fajniejszy...No dobra, dobra już się uspokajam:)Mniejszy też jest fajny. Podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.09.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 A i jeszcze mi się przypomniało. Nie wiem jak w parterówkach, ale normalnie to się reku umieszcza na nieużytkowej części poddasza, więc u was chyba też tam powinno być jego miejsce, na paterze szkoda takiego grata stawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 20.09.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Tatarak mnie się znany podobuje Ale i tak nikt za Cię decyzji nie podejmie. Życzę takiego wyboru z którego będziesz zadowolona U mnie chaty jeszcze niet a ja wątpliwości mam miliony czy dobrze wybrałam... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.09.2010 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Czytałam, przysięgam, ale racjonalnego wytłumaczenia nie mam:) Ale po przeczytaniu się zorientowałam, że ja patrzyłam na jakiś inny wariant Znanego (większe ma pomieszczenia) http://projekty.muratordom.pl/projekt_znany-wariant-i,392,1,.htm Ten większy byłby fajniejszy... No dobra, dobra już się uspokajam:) Mniejszy też jest fajny. Podoba mi się. Najwyraźniej w jakiś sposób jesteśmy połączone przez kosmos... Ten większy Znany jest dla nas za duży: 200 metrów i 5 pokoi oprócz salonu na 3 osoby, a za jakieś 20 lat na dwie? Kto mi to będzie sprzątał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.09.2010 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Ale i tak nikt za Cię decyzji nie podejmie. Pozdrawiam Może Mąż?! To jest pomysł W razie czego byłoby kogo obciążyć odpowiedzialnością Też pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.09.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Radni pewnie zajęci kampanią wyborczą A z jabłek jak to co? Szarlotkę zrób:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts