Spirea 04.10.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Salik, uff wyjaśniło się. Kabel do rekuperatora mamy zwinięty pod sufitem, bo nie wiadomo było, gdzie będzie dokładnie wisieć i gdzie powinno być gniazdo. Będą musieli więc to założyć ludzie od wentylacji (chociaż po wpisach Madeleine mam wątpliwości, czy to zrobią). Ku mej wielkiej radości mamy też wyprowadzony kabel do pogodówki - Pan Kocot jest po prostu nieoceniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.10.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Czyli nie jest tak źle, jak się wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 08.10.2011 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Też mam bezokapowy i bez-dachówko-wentylacyjny dach. Pan w naszej hurtowni z kolei powiedział, że nie ma problemu i powietrze się dostaje na membranę samo. Ale zabij - nie pamiętam którędy. Dekarz potwierdził i rozłożyli bez dachówek wentylacyjnych. Na chłopski rozum nie jest to przecież tak szczelne pokrycie, żeby powietrzu było barierą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.10.2011 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Przez dachówki. Moje płaskie są na tyle nierówne, że nie ma problemu. Kupiłam grzebienie i w końcu ich nie zamontowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 08.10.2011 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 słuchajcie, a do czego macie montowane rynny? do krokwi czy jakiejś deski czołowej? u mnie jej oczywiście nie ma w zestawieniu więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.10.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Tatarak, porobiłam zdjęcia obróbki, o które prosiłaś i są w komentarzach z krótkim streszczeniem pozyskanych przeze mnie informacji (w tym montazu rynien) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 09.10.2011 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Tatarak - a patrzyłas na Piano Meyera-Holsena?My początkowo byliśmy zdecydowani na Nibrę G10, ale po porównaniu wycen Piano wyszła znacznie(sic!) taniej. Nie wiem, jaki duży dach będziecie mieli, ale Nibra ma bardzo duże te dachówki - na wielkich połaciach wygląda dobrze, na małych gorzej znacznie, bo proporcje siadają. Piano jest mniejsza i delikatniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.10.2011 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Sylwerson, oglądaliśmy ją, bo nasz dekarz ją mocno promuje, ale po obecnym kursie euro wychodzi nam w kosmicznej cenie jutro dowiem się ostatecznie - mam nadzieję - czy nibra będzie dostępna, a jeśli nie - idziemy w tegalit. mamy jeszcze wycenę na turmalin, ale wyszła drożej niż nibra, a budżet mamy, jaki mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 09.10.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Tatarak, u mnie ten okap jest zrobiony dokładnie tak, jak ustaliliście.Co do okien, to RAL 7016, struktura gładka (nie pamiętam dokładnie jak się fachowo nazywa).W tygodniu na pewno będę na budowie, więc jak chcesz to możemy spróbować się zgrać i podjedziecie zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.10.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Ja tylko dodam że ta wersja RAL7016 występuje tylko w Hekaplaście (Jezierski ma tylko nasz RAL7016, czyli z fakturą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2011 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Spireo - dzięki, chcemy! w jaki dzień? Salik - u Was też ten sam? ano nie doszliśmy do Waszych zdjęć okien, bo pewnie byłby ten sam zachwyt Tak, wiem, że Jezierski ma wszystkie okleiny z fakturą i to jest jego największa wada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2011 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 A w ogóle to dziś zaingurowałam sezon jesienny odpalając swoją fotowitę. jeśli ktoś cierpi na sezonowe obniżenie nastroju, to polecam. ja swoją kupiłam rok temu na alleteges i ubiegłą jesień oraz zimę bardzo dobrze wspominam. fakt, że nie mogę jej stosować ściśle wg instrukcji (czyli patrzeć bezpośrednio w światło z dość małej odległości przez ileś tam minut), bo dostają strasznego bólu głowy, ale stawiam sobie obok biurka, tak że światło mam na wysokości twarzy w odległości 1,2 m i zostawiam ją włączoną do 2 godzin. I czuję się dobrze, czego i Wam życzę ponieważ jestem ciągle w absolutnym niedoczasie i nawet odbiory materiałów zrzuciłam dziś na p. Arka, to tymczasem pa pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.10.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 My mamy akurat 7016 z fakturą z Hekaplastu (zbliżenie faktury masz na którymś zdjęciu u nas w dzienniku), ale to jest taka sama faktura jak u Jezierskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2011 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 a my właśnie chcemy gładkie bez faktury. ide po kawę i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.10.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 jeszcze ms ma bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Magda, a MS jest cenowo na jakim poziomie? Heka czy Jezierski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.10.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Tylko że MS miał kiedyś maksymalne wymiary jeszcze mniejsze niż Hekaplast/Jezierski (tzn. profile Schueco były w stanie więcej udźwignąć).A Tatarak już ma problem wymiarowy z jednym oknem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 tak, ale okazuje się, że to problem z oknem z garażu - bo ono ma być uchylne. z oknem w kuchni nie będzie raczej kłopotu, bo to fiks. a co do okna w garażu, pan Mariusz ma się dowiedzieć od producenta - czy pomoże jeśli damy tylko podwójne szklenie (bo garaż i tak nieogrzewany), czy trzeba będzie ciut podmurować, żeby zwęzić o parę cm. no nic, wysłałam zapytanie o MS i zobaczymy, czego się dowiem. anyway, nie da rady budować domu bez Waszej pomocy w każdym razie ja bym nie dała rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.10.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Tatarak - nie chcesz zrobić nawet kawałka okna w kuchni jako RU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.10.2011 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 mam w kuchni dwa okna - małe będzie RU, dłuuuugie fiks. oba spotykają się przy słupie żelbetowym w narożniku, więc fiks będzie tak naprawdę skrzydłem w ramie, żeby profile były jednakowej szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts