myszonik 13.10.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 terminy mam kosmicznie odległe - wzięłam sobie do serca Wasze rady stolarkę zewn. muszę mieć najpóźniej do maja 2013 To bardzo sobie wzięłaś te rady do serca:) Nie ma to jak zapobiegliwość A kiedy w takim razie wskazałaś bankowi termin zakończenia inwestycji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.10.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 dwa lata czyli sierpień 2013, ale zawsze mogę być przed grafikiem, bylebym się nie spóźniła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.10.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 U nas też do każdego etapu była wpisywana data +2 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 13.10.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 To ja tak po bandzie nie poszłam - dodawałam jakieś pół roku. Ale mam zamiar się wprowadzić do końca roku, a zgodnie z umową miałam do marca... w sumie chcę już jak najszybciej zacząć spłacać coś więcej niż tylko odsetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.10.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 My lecimy zgodnie z harmonogramem. Tylko coś gazownia ma nas w d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.10.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 myszonik - o to to. Gdyby się dało to ja już teraz bym zrobił odbiór domu i zaczął spłacać normalne raty kapitałowo-odsetkowe. A tak co miesiąc gruba kasa idzie w błoto - dosłownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.10.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Tatarak - tak jak myślalem, mazo nie ma problemów z HKS-em, tylko z HS-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.10.2011 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 no to uff a ja mam od razu raty kapitałowo-odsektowe od wypłaconej części kredytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.10.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Tatarak, przejrzyj sobie jeszcze kozy Romotopa. Też mają zewnętrzne doprowadzenie powietrza. I oczywiście też wylot spalin 150mm - to chyba w miarę standard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.10.2011 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Mi też działówki chcą budować dopiero w grudniu . Po wylaniu stropu muszą odczekać. No i chcą już lecieć na następną budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.10.2011 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 My stawialiśmy działówki po zrobieniu więźby bodajże. Zerknę rano na zdjęcia i powiem. O ile pamiętam też murowaliśmy je jakoś późnym listopadem, przy ostatnich dodatnich temperaturach. Tatarak - trzymam kciuki za dopięcie dachu i obiecuję cieszyć się z Tobą z Tegalitu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.10.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Przecież na początku chciałaś koniecznie tegalit, bo równy, duży i w odpowiednim kolorze. Pierwsza myśl jest najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.10.2011 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Dzięki, mili moi potrzebne mi było pokrzepienie po przeżyciach tego poranka. otóż zrobiłam Magikowi awanturę - bardzo uprzejmie i asertywnie, ale skutecznie, bo wreszcie wszystko zostało dogadane (nie bez dozy dobrej woli ze strony pana Marcina) i w tym tygodniu już zamawiamy tę cholerną więźbę... Zamówienie na Tegalit już wysłane. Robi się wycena na rynny. Madeleine - niestety dopływ powietrza to nie jest standard z tych kóz, które nam się podobały, to w rozsądnych cenach mają je właśnie westfire i ten drugi producent w dzienniku (nie pamiętam w tej chwili). Magik ma jakieś zastrzeżenia co do tej średnicy wylotu spalin, że niby za mały... nic to - w razie czego mu pokażę dokumentację i znowu będę asertywna. a co do Tegalitu - no właśnie, w sumie to go chciałam od początku, bo taki ładny równiutki z oknami też ładnie pasuje - dziś przymierzałam do próbnika przy okazji pomiarów ADK - ano właśnie, byłoby miło, gdyby nie było mrozów... Salik - to jak się upewnisz co do tych działówek, to daj znać i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.10.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Koza nr 2 jest świetna. Działówki na poddaszu murowaliśmy po postawieniu więźby a przed deskowaniem dachu... miałam już wtedy moich murarzy serdecznie dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.10.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Tatarak, nie "dopływ powietrza" jest standardem, tylko "średnica wylotu spalin". Ja się zastanawiałam nad Astro Dovre, stanęło w końcu na Romotopie, tam też średnica taka, jak u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.10.2011 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 to ja sobie nie doczytałam w tych nerwach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.10.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Tatarak, u nas ścianki murowano mniej więcej wtedy, jak była kładziona membrana na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.10.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 wg mnie ścianek nie ma co stawiać póki więźba nie jest skończona i położona folia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.10.2011 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) Tatarak - masz obustronny antracyt? Przy okazji - sprawdziłem działówki.Te na poddaszu były stawiane po więźbie, a przed dachem, te na parterze chyba były robione równolegle z dachem.Pamiętaj że jest to trochę problem logistyczny, bo dobrze jest wstawić pustaki na działówki przed wykonaniem więźby (HDS-em, potem może być trudno). Edytowane 18 Października 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.10.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 ja mam w środku białe okna, więc po temacie. A co masz do wyboru? albo srebrne, albo czarne? Jeśli żadne Ci się nie podobają, wynegocjuj bez klamek i dokup sobie gdzieś ładne, i tak przecież przyjeżdżają osobno w woreczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts