Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki, mili moi :) potrzebne mi było pokrzepienie po przeżyciach tego poranka. otóż zrobiłam Magikowi awanturę - bardzo uprzejmie i asertywnie, ale skutecznie, bo wreszcie wszystko zostało dogadane (nie bez dozy dobrej woli ze strony pana Marcina) i w tym tygodniu już zamawiamy tę cholerną więźbę... Zamówienie na Tegalit już wysłane. Robi się wycena na rynny.

Madeleine - niestety dopływ powietrza to nie jest standard :( z tych kóz, które nam się podobały, to w rozsądnych cenach mają je właśnie westfire i ten drugi producent w dzienniku (nie pamiętam w tej chwili). Magik ma jakieś zastrzeżenia co do tej średnicy wylotu spalin, że niby za mały... nic to - w razie czego mu pokażę dokumentację i znowu będę asertywna. a co do Tegalitu - no właśnie, w sumie to go chciałam od początku, bo taki ładny równiutki :) z oknami też ładnie pasuje - dziś przymierzałam do próbnika przy okazji pomiarów :)

ADK - ano właśnie, byłoby miło, gdyby nie było mrozów...

Salik - to jak się upewnisz co do tych działówek, to daj znać :) i dzięki :)

Tatarak - masz obustronny antracyt?

Przy okazji - sprawdziłem działówki.

Te na poddaszu były stawiane po więźbie, a przed dachem, te na parterze chyba były robione równolegle z dachem.

Pamiętaj że jest to trochę problem logistyczny, bo dobrze jest wstawić pustaki na działówki przed wykonaniem więźby (HDS-em, potem może być trudno).

Edytowane przez salik