Tatarak 21.09.2010 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Radni pewnie zajęci kampanią wyborczą A z jabłek jak to co? Szarlotkę zrób:) No właśnie mają w programie mpzp czterech innych wsi, a o "mojej" ani widu, ani słychu Jakbym zrobiła szarlotkę z pełnego kosza jabłek (ale takiego wieeelkiego kosza), to chyba cała wieś by ją jadła do końca miesiąca żebyś tak bliżej mieszkała, to bym Ci trochę podrzuciła na próg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.09.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Jest zatem kocept coby radnych potraktować szarlotką (broń boże w charakterze korzyści majątkowej za wykonanie czynności, ale z dobrego czułego serca) to może i przypomną sobie o Twej wsi i jej mpzp:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.09.2010 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Oj, jakbym tak piekła z myślą o radnych, to nie wiem, czy by mi ręka nie drgnęła nad jakimś słoiczkiem z podejrzaną etykietką (nie żebym takie słoiczki normalnie trzymała w domu, ale zawsze można jesienią nabyć trutkę na szczury czy coś...). Zawsze to tzw. APARAT, ci radni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.09.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 I zbliżamy się niebezpiecznie blisko do jednego z moich ulubionych słówek APARATCZYK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.09.2010 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Aua! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.09.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Może autorzy owego projektu Nantes czują, że stworzyli tak wiekopomne i nowatorskie dzieło, że za każdym rogiem czai się ktoś kto podstępnie i nie przebierając w środkach zechce im ten wytwór zagarnąć i objawić światu jako własny?To, to, właśnie to przeczuwam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2010 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Może autorzy owego projektu Nantes czują, że stworzyli tak wiekopomne i nowatorskie dzieło, że za każdym rogiem czai się ktoś kto podstępnie i nie przebierając w środkach zechce im ten wytwór zagarnąć i objawić światu jako własny? To, to, właśnie to przeczuwam... Taaak, mania prześladowcza to prawdopodobna diagnoza. Ale chyba jest uleczalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.09.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Taaak, mania prześladowcza to prawdopodobna diagnoza. Ale chyba jest uleczalna? W tak zaawansowanym stadium bardzo wątpię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 23.09.2010 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Witam się i ja. Trafiłam do Ciebie z wątku ogrodniczego i widzę,że dobrze zrobiłam.Twoja inspiracja ogrodowa jest jak najbardziej w moim klimacie tylko nie wiem czy na miarę moich umiejętności.Skoro sama hodujesz i to jeszcze pięknie rośnie to bedę wpadać podpatrywać i podpytywać. Jesli chodzi o projekt to ten ostatni znany wygląda na całkiem przyjemny jak na 3 lub 4 osobowa rodzinkę.U nas domek też dla takiej ilości ludków lecz mniejszy i z poddaszem. Projekt był indywidualny i naprawdę sobie to chwalimy. Też mam małą latorośl w wieku 3l i 2m-ce. Początki w przedszkolu zaliczm do bardzo udanych. A dlaczego tak bardzo nupieracie się na parterowym domku. Wbrew wszystkiemu takie domki wychodzą drożej w budowie. Więcej fundamentów, wylewki no i powierzchnia dachu robi swoje. My mamy ogroniczony budżet ale wybraliśmy taki wariant z uwagi na mniejsze koszty. Pozdrawiam, no i będę miecć Was na oku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.09.2010 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Hej Lili, Dziękuję za wizytę i zapraszam częściej Cieszę się, że podobają Ci się moje pomysły ogrodowe. Ja jestem laik, ale uwielbiam ten temat. Zaczynałam od regularnej lektury różnych miesięczników o ogrodach oraz prób i błędów. Nie ukrywam, że często proszę o radę moją nieocenioną Mamę Miło mi, że i Znany zyskał Twoją aprobatę. Budowalibyśmy mniejszy dom, gdyby nie to, że oboje potrzebujemy w domu miejsca do pracy. We Wrocku niestet projekt indywidualny to koszt circa 10K Upieramy się przy domku parterowym, bo... 1. teraz mamy z poddaszem użytkowym i na przykład wielu prac na elewacji nie możemy wykonywać we własnym zakresie (konieczne profesjonalne rusztowania), a w ogóle nie mamy ochoty adaptować poddasza, bo na samą myśl o lataniu po schodach... Jakoś nam przechodzi Jesteśmy leniuszki. 2. bliska mi osoba miała poważny wypadek i dowiedziałam się sporo o problemach osób mieszkających w domach ze schodami, gdy dotknie ich nieszczęście typu poważne złamanie, wylew... To daje do myślenia. 3. parterówki nam się podobają i specjalnie szukaliśmy większej działki, żeby się zmieściła 4. wychodzi więcej fundamentów itd. ale za to nie trzeba płacić za schody, można zrobić tańszy strop drewniany, zamiast betonowego. Mąż planuje sam ocieplić i wykończyć elewację. Też mamy ograniczony budżet (hi hi hi! na razie jeszcze nie mamy budżetu, ale pracujemy nad tym), ale chcemy dom, do którego nie będziemy mieli zastrzeżeń parterówka jest dla nas najbliżej ideału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lili07 23.09.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Nic dodać nic ująć. W takim razie idżcie tą drogą, prostą i szybką jak autostrady w Niemczech. drogą do idealnego domku Waszego:wiggle: A przy okazji bedę spoglądać na wszelkie pomysły ogrodowe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 23.09.2010 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Czesc Tataraczko:) Przyszlam w odwiedzinki ,bo Ty wpadasz do mnie regularnie z czego bardzo sie ciesze i zapraszam jak najczesciej.Ogladalam wlasnie ZNANEGO i powiem ci ,ze bardzo fajny i przytulny domek .Ma bardzo duzo wyjsc na taras .Zamierzacie robic tyle drzwi tarasowych,czy jedne otwierane a reszta nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.09.2010 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Cześć Madziu, domyślam się, że Ty w ferworze budowlanej walki spędzasz teraz mniej czasu przed komputerem, więc miło, że znalazłaś czas na rewizytę Co do okien, właśnie wczoraj oglądaliśmy najnowszego Muratora i na stronie 126 (proszę Koleżanki o rzut okiem) jest takie zdjątko salonu z mega wielkim oknem bez podziałów - cztery metry długości ma najmarniej. Zaczęliśmy się zastanawiać, czy sobie nie wrzucić takiego okna w salonie od str. południowej (tam gdzie w projekcie są dwa okna rozdzielone kominkiem, który i tak zamierzamy przenieść na inną ścianę), a wyjście z salonu zostawić tylko tymi drzwiami prowadzącymi na zadaszoną część tarasu. Tylko jak sobie pomyślę o montażu takiego okna.... to musi być niezła jazda, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 24.09.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Tylko jak sobie pomyślę o montażu takiego okna.... to musi być niezła jazda, nie? I pewnie cena też niezła, ale okno rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.09.2010 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 O cenie staram się nie myśleć, póki co bo bym chyba zrezygnowała z budowy całkiem Ale z drugiej strony, jak dziabniemy takie okno, to mąż sugeruje, żeby jednak dach zostawić bez ozdobnego dzynksa, czyli 1) mniej przeróbek projektu, 2) jednak trochę tańszy dach. Czyli trochę się wyrówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 24.09.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Czyli kompromisek ? Też bym była za oknem, jakbyście robili głosowanie czy dach z dzynksem czy takie okno to weźcie pod uwagę moje skromne zdanie że korzystniej będzie okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.09.2010 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Bardzo cenię Twoje skromne zdanie. I jakkolwiek się z nim zgadzam, proszę o uzasadnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 24.09.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Czyż to nie pięknie wygląda ?? A co ja tu będę dużo pisać http://www.domosfera.pl/wnetrza/1,93231,5644290,Duze_przeszklenia__Plusy_i_minusy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.09.2010 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Ooo, fajny linek, pooglądałam i wpadłam w zachwyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 24.09.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts