Spirea 25.10.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Współczuję dziewczyny. Teraz taki czas, że wszyscy łapią doła. U mnie wszyscy chorzy, na dworze fatalnie. Nie wiem skąd wziąć kasę, aby mieć na minimalne wykończenie. Facet od schodów mnie olewa, a w pracy oczekują, że w imię dobrej współpracy będę pracować 2-3x więcej niż powinnam za darmo. Tatarak, jeśli wybierzesz Corotop Strong, to sprawdź najpierw cenę w Castoramie. Rok temu było taniej niż u Pana Marcina. Odkryłam to jednak po zakupie.Moje śruby, łączniki kupował wykonawca i nie mam pojęcia ile tego było. W mojej rozpisce mam 1000 zł na śruby. Jest to kwota, która mi wychodziła po odliczeniu innych pozycji, których koszt znałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.10.2011 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 wg mnie nie chodzi o Panów z Renovy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.10.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 wg mnie nie chodzi o Panów z Renovy upss, dawno już byla odp. w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.10.2011 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Spirea, no to jedziemy na jednym wózku - trudności się mnożą, oczekiwania rosną, kasy ubywa dzięki za info o Casto i "śrubkach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 26.10.2011 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 A materiały majstry Ci kupują? U nas przed więźbą dostałam zestawienie elementów wg projektu i kupowałam wszystko sama. Rachunek wyszedł nie pamiętam jaki, ale to znaczy, że trzymał się normy I dowiedz się, czy tradycyjne łączenia odpadają definitywnie - w myśl zasady, że najdroższe rozwiązania nie muszą być najlepsze wcale... Ostateczna decyzja zawsze należy do inwestora (tak sądzę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.10.2011 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 właśnie pierwotnie miał mi te "śruby" kupić wykonawca, ale trochę przesadził... u mnie w projekcie nie było takiego zestawienia, a poza tym itak był zmieniany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 26.10.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 może doła mam: dziecko chore, wiec pracuję "na nocną zmianę"; jesienna chandra; cena dachu rośnie mi w takim tempie, że ledwie nadążam się za serce łapać (a jeszcze nie mam dokładnej aktualnej wyceny robocizny); w najbliższym czasie moja mama i siostra idą na operacje (woreczek żółciowy i tarczyca); mąż z nowej roboty wraca coraz bardziej przygnębiony; kot trzeci tydzień na antybiotyku i szału nie ma... czyli tradycyjnie jestem nieco przytłoczona rzeczywistością, wzdech... mam nadzieję że dzisiaj już lepiej:) co do foli dachowych zobacz tyvek pro a co do przeklinania ja też nie potrafię a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.10.2011 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Hej, lepiej przez dwie godziny wisiałam na telefonie i parę rzeczy popchnęłam do przodu, a poczucie nawet najdrobniejszych postępów zawsze poprawia samopoczucie. tyvek pro wychodzi jeszcze drożej... sprawdzę tego corotopa w różnych miejscach, bo dorkena mi tak nachalnie wszyscy pchają, że z przekory go nie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 26.10.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) a ja kupiłam dorkena. Ale nie tego najlepszego, tylko cenowo jak tyvek pro. Jest ok. Gratulacje postępów. Małymi krokami i do przodu. Edytowane 26 Października 2011 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 26.10.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 właśnie pierwotnie miał mi te "śruby" kupić wykonawca, ale trochę przesadził... u mnie w projekcie nie było takiego zestawienia, a poza tym itak był zmieniany. zestawienia jako takiego projekt nie zawiera - to Ci powinien majster rozpisać, albo kierbud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.10.2011 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 O, gdybym spytała kierbuda, to na pewno by mi obiecał, że mi wszystko rozpisze - tylko potem bym za nim chodziła przez miesiąc i niewiele bym dostała. chyba na tym polega główny problem z nim - on obiecuje, ja oczekuję, Madeleine się dziwi, że przeciez kb "nie jest od tego", ja się irytuję.... szkoda nerwów. wykonawca ma właśnie policzyć i dać mi "orientacyjne zestawienie", bo okazuje się, że ta cena to jest taka na oko, a konkretnie się okaże na koniec, ile mam zapłacić... strzelam w ciemno, że więcej, niż bym chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.10.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 My kładliśmy Dorkena Maxx Plus, ale głównie dlatego że udało nam się go kupić w okazyjnej cenie (przy okazji zakupu dachówki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.10.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 tatrak,porównaj parametry wszyskich branych pod uwage folii - głównie paroprzepuszczalność i wytrzymałość - bo cenowo to róznice bedziesz miała 200-300zl na calym dachu. Jesli 147m2 jest wyliczona pod kupno dachówek - kupujesz z zapasem? - to powinny wystarczyc 2 rolki folii, a jak nie to kup 2 rolki i troche na mb na zapas.nie wiem jak przy Corotop, ale dorken uwzglednia ewentualna gwarancje wyłącznie jak sie robi całość na ich materiale, a nie tylko folia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.10.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 właśnie to studiowałam, wychodzi mi, że corotop strong jest lepszy od tych dorkenów, które mam w ofercie (własnie pod względem paroprzepuszczalności), dekarze wyliczyli, że potrzeba 175 m2 (pewnie uwzględniając zakłady). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.10.2011 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 a na rozrywanie wychodzi, że w Corotopie w jedną stronę jest tak samo, w drugą ciut lepiej. no to wolę lepszą i tańszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.10.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 a jak tyvek wychodzi w tym zestawieniu - porównaj z tym promocyjnym w folnecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macada 26.10.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Witam Cię Tatarak, trafiłam do Waszego dziennika z forum wrocławskiego i tak sobie oglądam zdjęcia i w oddali widzę znajomą aleję lipowo-świerkową Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.10.2011 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Tyvek w promocji wychodzi drożej, na rozrywanie ma parametry ciut gorsze od corotopa, paroprzepuszczalność taką samą, a gramaturę ciut mniejszą. czyli znowu corotop. Macada - witam czy budujesz lub będziesz się budować gdzieś w okolicy? chętnie poznam sąsiadkę na jakim etapie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.10.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 popatrz na ceny Corotopa w Casto i Liroy - nie muisz jechac tam, ustal ceny przez telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.10.2011 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2011 taki mam plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts