Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Macada - fajnie mieć parkę :) dzięki za namiary. wysłałam do Ciebie jeszcze listę pytań "uzupełniających", ale to ja już tak mam - co potwierdzi liczne grono korespondujących ze mną forumowiczów, co nie? ;0

Madeleine/Salik - w sprawie koloru to podobno najbliższy naszego grafitu ral to 9007 lub 7011, ale pan zastrzegł, że jednak na innym materiale może lepiej wyglądać inny odcień. czyli chyba najpraktyczniej będzie wysłać ten kawałek dachówki. muszę pana ścignąć w sprawie wyceny tego komina po weekendzie.

A no i jeszcze niewykluczone, że dach nam "się zacznie" z opóźnieniem, bo jeszcze drewno nie dojechało do cieśli - ma być po niedzieli. no to chwilowo odkładam temat na po niedzieli.

Z rzeczy straszno-śmiesznych - dostałam wycenę na instalcję wod-kan i podłogówkę. o ile ceny robocizny ok., to widać, że pan sobie próbuje "dorobić" na cenach materiału (a nie bierze zleceń, jeśli materiały kupuje klient ;)), no i.... wyobraźcie sobie, że materiały na wod/kan do 13 punktów (nie licząc filtru zmiękczającego, stelaży, etc. tylko same rury i kolanka itp.) na nasz domek wycenił na ponad 4600 zł!

Tataraczku ,czy twoja ekipa od dachu to ktos sprawdzony?Jezeli tak to prosze podaj mi telefon ,bo potrzebuje solidnych ludzi na jeden dzien doslownie, musze obrobic komin blachą i ogniomur z jednej strony.Moja okazala sie najgorsza na swiecie,az nie chce sie mowic.Do tej pory nie moge wyjsc z szoku .