Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

poza tym pamiętaj, że ja się tu wydenerwuję i potem już jestem spokojna jak kwiat lotosu na tafli jeziora, czy jakoś tak :)

Tataraczku:) - Ty jak spisz to rozwazasz wszelakie sprawy związane z budową, wiec ten spokój kwiatu lotosu trwa u Ciebie;).....15min i już na tapecie masz kolejny problem;)

Wojtek - to dobrze czy źle, bo nie wiem, co o tym myśleć ;)

dostałam wycenę na piękną nasadę kominową. bez malowania wychodzi mi sporo. a gdzie jeszcze rura do środka? muszę jechać do dystrybutora i pogadać - mam nadzieję, że to taka polityka firmy, że bezpośrednio od producenta jest najdrożej :(

Edytowane przez Tatarak

Tatarak:

1. membrana jest wieczna (no, prawie ;) ), ale w stosunku do papy, to bezwzględnie

2. spadek mam uformowany do krawędzi, nie do jednego punktu, ale ponoć da się zrobić do punktu - tylko czemu? nie będziesz miała rynny wzdłuż całej krawędzi?

3. warstwy: płyta osb na ogniomurach, folia budowlana na stropie, styropian, folia, styropian, membrana, geowłóknina, żwir no i obróbki blacharskie

4. nie znam nazwy membrany

5. jedyne zdjęcie:

http://i161.photobucket.com/albums/t204/sylwerson/09112011012.jpg

żwiru jeszcze nie ma. Z dołu będzie mało widoczny, ale i tak wolimy go od ziemi i nasadzeń - tego nie byłoby sensu robić, bo to nie taras.