adk 10.11.2011 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Porządku zazdroszczę. Moi "nie mają czasu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.11.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Tataraczku, wkleiłam zdjęcia kozy i komina-maszkary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.11.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Tataraczku, wkleiłam zdjęcia kozy i komina-maszkary a mi wrzucisz linka na maila? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.11.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Spireo - muszę nagrać transport, ale schody fajne i pewnie weźmiemy Sylwerson - a to, co na zdjęciu to jest geowłóknina? ADK - ja zastrzegłam w umowie, że jak na budowie będzie bałagan, to mogę wziąć ekpię do sprzątania i kosztami obciążyć wykonawcę. więc w sumie nie wiem,czy jest taki porządny z natury czy z ostrożności. chociaż poprzedni inwestorzy chwalili go m.in. za porządek na placu. dla mnie to podstawowa cecha wykonawcy, który szanuje materiał=pieniądze klienta. Madeleine - pędzę oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 11.11.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Sylwerson - a to, co na zdjęciu to jest geowłóknina? tak - brązowe, cienkie dość dekarza nie mogę złapać - obiecuje się piąty raz i nie przyjeżdża - prawda jednak, że teraz już nie ma pośpiechu - wprawdzie stropodach wygląda na razie brzydko, taki nieobrobiony, ale swoją podtawową rolę spełnia - do garażu się nie leje, więc pana Piotra nie cisnę jakoś specjalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.11.2011 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 My z dekarzem wczoraj osiągnęliśmy taki konsensus: papa hydroizolacyjna, spadek na styrodurze, na niego 2 cm płyty pir, na to papa wstępnego krycia i papa kryjąca. bez ogniomuru z jednej strony, ale z normalnymi rynnami. i bez żwiru. U Ciebie ten żwir będzie widoczny z jakiegoś istotnego miejsca? na ile w ogóle widać ten stropodach, jak się patrzy z dołu? i pytanie do szczęśliwych posiadaczy kóz z rurami - czy Wasze rury idą idealnie pionowo na całej długości? szczegóły problemu tu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190274-czy-rura-odprowadzaj%C4%85ca-spaliny-musi-i%C5%9B%C4%87-idealnie-pionowo&p=4998028#post4998028 POMOCY! bo spać nie mogę nie wiem, czy zamawiać tego Jeremiasa czy w ogóle mi się nie nada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 11.11.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 żwir sobie pooglądam z własnej sypialni tylko i wyłącznie - z dołu nic a nic nie będzie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.11.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Tatarak, ja do komina - idealnie jest tak, że komin powinien iść w linii prostej. Jednak dopuszczalne jest robienie kolana, aby nie wejść np. w krokiew czy jak u Ciebie w kalenicę. Będziecie musieli zrobić kolano, pewnie w części nieużytkowego poddasza, tak by wyjść między krokwiami bez ingerencji w więźbę. Można chyba też robić jakieś wymiany, jak przy oknach dachowych, jeśli byłby problem. Jednak to raczej przy krokwiach. Jak wchodzi u Ciebie w kalenicę, to wymian już chyba nie pomoże.Co do schodów, daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.11.2011 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Zadałam pytanie forumowym kominkarzom i też tak powiedzieli, że mozemy zrobić skręt do 30 stopni. mam nadzieję, że tyle nam wystarczy.Co do schodów, muszę złapać człowieka i spytać, kiedy moglibyśmy podjechać. Tobie pasuje w jakiś konkretny dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.11.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Sylwerson, z nieba mi spadłaś profilowali te spadki do 1 punktu, tak jak ma być u mnie? i czy druga warstwa też była docinana? to co zgrzewali to na pewno była membrana, a nie papa? masz dokładną nazwę tego produktu? geowłóknina powinna iść pod sam żwir. u mnie też to jest przewidziane. łaknę zdjęć, jak kania dżdżu 1. profilowany do krawędzi, nie do punktu 2. druga warstwa nie była docinana 3. geowłóknina jest bezpośrednio pod żwirem 4. nie znam nazwy membrany (jest dość sztywna, jak wykładzina PCV w dotyku) 5. zgrzewana na łączeniach 6. szara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.11.2011 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Sylwerson, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 17.11.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 dżizas Tatarak aleś płodna chyba nie ogarne dzisiaj dziennika i wszystkich komantarzy przylecialam sie przywitac i zabieram sie za lekture Twojego dziennika buzka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.11.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 witaj Kjuta "winą" za ilość komentarzy muszę się podzielić z komentującymi cieszę się, że wpadłaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 "winą" za ilość komentarzy muszę się podzielić z komentującymi będzie jakas pokuta za to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.11.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 taaaa, jeszcze raz przeczytać te 64 strony komentarzy wykonałam dziś ostatnią zaliczkę na wszystkie elementy do dachu... teraz już mogę tylko czekać w napięciu, aż zacznie powstawać (w międzyczasie smętnym wzrokiem lustrując pustkę ujemną na koncie) czekanie jest zdecydowanie najgorsze w całym tym budowaniu. Wojtek, a co u Ciebie na budowie i w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 trwaja przygotowania do przyjścia kafelkarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.11.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Tatarak, podeślę Ci cały plik ze zdjęciami schodów jakie zbierałam dla siebie. Krążycie wokół podobnych tematów, więc może coś Wam wpadnie w oko. Z tego, co piszesz wynika jedna rzecz, która i u nas była. Podobają się nam proste jednobiegowe schody, a w domu muszą być co najmniej zabiegowe. A takie nie wyglądają już pięknie i prosto. Pooglądaj sobie jeszcze tutaj http://www.design-domain.eu/ Moje schody i balustradę wycenili mi jednak na ok. 35 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.11.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Spireo, dzięki za linka a plik chętnie przejrzę czy możemy się umówić na następną sobotę lub niedzielę po schody? sąsiad prosi, by jak najwcześniej, więc podaj taką godzinę, która Cie nie będzie stresować, a ja spróbuję go przekonać, że jest dość wczesna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 18.11.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Cześć Przyszłam do Ciebie, żeby nie przynudzać w komentach Sylwerson zmartwię Cię, że robiłam wstępne rozeznanie i niestety ich instalatorzy doliczają sobie takie kwoty za montaż kotłowni itp., że ceny wychodzą niewiele atrakcyjniejsze trzeba kombinować montaż we własnym zakresie (zaprzyjaźnionym hydraulikiem), żeby się opłaciło. i póki co obieramy ten kierunek Wiem, że sobie za kotłownię liczą zabójczo, ale za montaż "markowych" nie biorą mniej - a za to reszta jest tańsza - choćby sama pompa. Idę poczytać Twój dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.11.2011 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Witam w swoich progach Mam kilkanaście wycen na pc i przynajmniej w kilku za montaż kotłowni liczą mniej w zagranicznych niż polskich pompach, ale ogólnie różnice nie są takie, jak by się chciało (na korzyść krajowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts