wojgoc 22.11.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Tatarak,może i ładnie widać leżącą murłate, ale jak włożysz cokolwiek pod śruby wystające z wieńca - bo chyba masz murłatę przykręcana do wieńca...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.11.2011 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 patrz na mój post powyżej. to co mam zrobić? kazać im wszystko zdjąć z dachu? noszfak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.11.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 a czemu tak od dupy strony robią?przecież łatwiej połozyć papę, na to murłate i skręcić wszystko do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.11.2011 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 a czytałeś dziennik? "bo zapomniałem powiedzieć. jak pani rano była. że trzeba kupić." a ja rano nie wchodziłam na dach oglądać tej murłaty, bo przecież MAM EKIPĘ Z POLECENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.11.2011 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 ekipy z polecenia dają ostanio plamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.11.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Tatarak - ja Cię nie chcę martwić, ale jak ta izolacja ma być cokolwiek warta, to trzeba moim zdaniem to ściągnąć. Standardowo robi się tak jak mówi wojgoc - nacina się dziury na śruby wystające z wieńca. U Ciebie tak się nie da, bo od góry jest murłata. Czy masz śruby wystające także z wieńca na skosach (imho nie powinno ich tam być, ale tu już konstruktor musiałby się wypowiedzieć)? Ja za papę dziękuję - gdziekolwiek w domu, a już szczególnie przy więźbie. Madeleine - przy okazji, to u mnie sufit też skopany Byłem prawie pewien że zostało zaszpachlowane w całości, ale nie jest. Przy wkrętach są zamalowane w ogóle same łebki wkrętów. Do tego już po 2 dniach od wykonania łączenia sufitów ze ścianami, te łączenia są popękane. Też tak u siebie miałaś? Mi się do tej pory wydawało że cała idea tego jest taka że tam się daje taśmę i to nie powinno pękać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.11.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 salik,a co masz pod wylewkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.11.2011 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 2 warstwy grubej folii (rozdzielone styropianem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.11.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 a wydawało mi się, że chciałeś dać papę - i nawet sie w jakimś wątku sprzeczaliśmy o to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.11.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Masz rację - wydawało Ci się Nie mylisz mnie na pewno z Tatarakiem? My się kiedyś faktycznie zastanawialiśmy nad papą, ale trwało to bardzo krótko i równie szybko z tej papy zrezygnowaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.11.2011 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Na skosach nie mam śrub - są tylko na poziomych wieńcach, zgodnie z projektem. A'propos, p. Marcin tłumaczył mi, że niektórzy w ogole nie dają izolacji między beton a drewno, bo beton jak odda wilgoć technologiczną to już będzie suchy, ponieważ od zewnątrz będzie zabezpieczony styro na elewacji. a jakby się za 20 lat coś stało, że dach zacznie przeciekać i murłata zwilgotnieje, to lepiej żeby ona oddała wilgoć do wieńca, bo to będzie szybko widoczne w domu i zrobimy remont dachu, zanim go zje grzyb... i co Wy na to? bo mnie się zdaje, że beton będzie też łapać wilgoć z pary w domu - w końcu nie daję paroizolacji pod tynki wewnętrzne, co nie? inna rzecz, że dom ma być wentylowany i ogrzewany, więc jakieś szalone hektolitry nie powinny w ściany wsiąkać... już nie wiem, co mam myśleć? jechać rano na budowę i kategorycznie żądać zdjęcia całej konstrukcji? a jak mi powiedzą, że no way, to co? ja muszę mieć dach przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.11.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 pamiętam, że oglądałem zdjęcia z Twojej działki na ktorych widać, że masz "jeziorko".chodziło o to, że pape dawać w zależności od warunków geotechnicznych gruntu - w Twoim przypadku było uzasadnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.11.2011 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 niektórzy nie robią izolacji fundamentów - czy to znaczy, że tak trzeba robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.11.2011 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 dachówek nie powinno się*ciąć na dachu nie z powodu pyłu, a dlatego, że niesie to za sobą ryzyko uszkodzenia iskrami, odpryskami folii też miałam dwie warstwy folii rozdzielonej styropianem pod wylewką Tatarak, urwij sobie te 600 na końcu, też jestem takiego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.11.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 wojgoc - my się od wody odcięliśmy na 5 sposobów (a ostatnio jej nawet na 1.5m głębokości nie było), więc papa byłaby już trochę bez sensu. Tatarak - a co Twój kierbud na to?Natomiast mnie trochę poraża co innego - jeśli Panowie wiedzą że się daje izolację, a jedynym powodem niezrobienia tego był fakt że 'zapomnieli Ci powiedzieć', to ja bym się mooooocno zastanowił czy chcę aby taka ekipa mi robiła dach.Co będzie jak zapomną Ci powiedzieć o taśmie do membrany? Położą dachówkę z niesklejoną membraną?Masz trochę problem podobny do mojego z zabudową KG.Dogadywałem szczegóły i umawiałem się z Panem X, a na roboty przyszedł Pan Y.Pan Y będący bratem Pana X i polecony przez Pana X.Ale jak się później okazało - Pan X zrzucił całą odpowiedzialność za fuszerki Pana Y, na Pana Y i nie chciał słyszeć że to jest też jego problem, bo on polecił brata i przysłał na robotę do nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 22.11.2011 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 wojgoc - my się od wody odcięliśmy na 5 sposobów (a ostatnio jej nawet na 1.5m głębokości nie było), więc papa byłaby już trochę bez sensu. jeden wózek u nas nie pojawiła się nawet na 2,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.11.2011 23:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Kierbud obiecał, że podjedzie jutro po południu, a w czwartek rano oficjalny odbiór - już mu sygnalizowałam, co nam się nie podoba. Mnie też to samo poraża, liczę tylko na to, że szef będzie doglądał jakości - u nas jest o tyle inaczej, że majster pracuje u swojego syna i ja synowi płacę, więc nie będzie mógł się wykręcić od odpowiedzialności, w razie problemów. i mam nadzieję, że wyciągną wniosek, że jesteśmy spostrzegawczy i upierdliwi, więc zastanowią się, zanim znowu o czymś zapomną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.11.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 ja bym nie był taki optymistyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.11.2011 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 słuchajcie, a tam gdzie krokwie skrajne stykają się z wieńcem na skosach też ma być papa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.11.2011 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts