Tatarak 23.11.2011 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Kaśka, no to niefajnie w ogóle jakieś plany przeprowadzkowe snujecie, czy nie da rady? ja mam takie ciche marzenie, żeby za rok o tej porze już mieszkać w nowym domku... Ale! dziś pierwszy raz rozejrzałam się po "naszej sypialni", odkąd stanęły sciany kolankowe i szczytowe. i doszłam do wniosku, że będzie strasznie mała. mam nadzieję, że jak dojdą działówki, to mi percepcja wróci do normy. w sumie 14,37m 2 po podłogach dwóm osobom wystarczy "do spania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.11.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 do spania i nie tylko. To spora sypialnia. Najgorzej będzie, kiedy zadaszycie, zrobi się w środku ciemno, a tu jeszcze zima, bez prądu, ciemno, bo tynków brak. A potem, jak już meble wstawicie, zobaczycie, ile jeszcze miejsca jest Kaśka, oj już nie gadaj, koniec jak najbardziej widać! W końcu pomalowane już macie, niewiele zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 dlatego piszę "do spania" a nie do spania. mąż ma jeszcze dylemat, czy nie dokupić jeszcze jednego okna dachowego - bo na te 14 m mamy tylko jedne drzwi balkonowe. osobiście zakładam, że w dzień tam nie będę przesiadywać, więc po co mi więcej światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.11.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Na którą stronę wychodzi okno? ale podwójne drzwi są czy pojedyncze? Jeśli pojedyncze, dokupcie, okna pionowe gorzej doświetlają pomieszczenie niż o takiej samej powierzchni, tylko poziome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 okno na wschód, jedno skrzydło o szerokości 110 w sumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 w sumie to rano będzie światło, ale tak fajnie, bo nie na głowę w łóżku, a połaciówka byłaby na południowej połaci, więc trzeba pomyśleć o zaciemniających roletach, chcąc spać w dzień (może kiedyś będziemy mieć czas na takie drzemki, podobno są bardzo regeneracyjne i w ogóle ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.11.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 U nas okno 1x2, 40cm nad ziemią. Wychodzi na południowy zachód. W porównaniu do innych pokojów szału nie ma, jakbym wiedziała, jaki będzie efekt finalny, powiększyłabym je. Ale to pokój dziecka, więc zakładam inną intensywność użytkowania niż sypialnia. Zostaw, do spania i tak okna niewskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.11.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 okno na wschód, jedno skrzydło o szerokości 110 w sumie i wystarczy do porannej pobudki w swietle slonecznych promykow:) a i po poludniu bedzie przyjemniej se polozyc w "klimatyzowanej" naturalnie sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 cieszę się, że utwierdziliście mnie w moim przekonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 24.11.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 tatarak - dzielna jesteś i się znasz! Partaczom mówmy od razu, że partolą, bo potem za dużo jest do odkręcania. Magik, rozumiem, jest tam codziennie i teraz patrzy im na ręce? Osadzanie okien połaciowych niech kontroluje. I nie wolno ciąć dachówki na połaciach, bo pyli i włazi między dachówki a, co gorsza, mogą naciąć już leżące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.11.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Sylwerson - dzięki za pokrzepienie. Magik był dziś, wszystko obejrzał i... pochwalił. Drewno dobrej jakości (załatwiali dachowcy), łączenia wykonane prawidłowo, niczego nie kazał poprawiać, papa pod murłatą może być (ja bym wolała grubszą, ale se nie wcisnę ). Mam wrażenie, że początkowo może i wykonawca chciał iść na skróty, ale nasza szybka reakcja i mężowy komentarz "kierownik wam tego nie odbierze" pomogły - szczególnie, że szef dachowców już z Magikiem miał kontakt telefoniczny i wiedział, co się święci. A szlag... tak się zajęłam tymi łączeniami, że zapomniałam Magika spytać, dlaczego się nie zgodził na wystawienie krokwi za szczyt Ale za to fotki mam - potem wrzucę i w ogóle wieczorem będzie apdejt z dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.11.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 A szlag... tak się zajęłam tymi łączeniami, że zapomniałam Magika spytać, dlaczego się nie zgodził na wystawienie krokwi za szczyt to Ty bez swojego magicznego kajecika na tego typu spotkania chodzisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 24.11.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 też miałam magiczny swego czasu, teraz go nie noszę, bo się rozleciał zupełnie od mojej nadgorliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.11.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 (edytowane) Kaśka, oj już nie gadaj, koniec jak najbardziej widać! W końcu pomalowane już macie, niewiele zostało. mam pomalowaną połowę góry - docelowo, a dół tylko zagruntowany na biało ale z kuchnią jestem w lesie.... jedna projektantka miała wizję na zaokrąglenia półeczki tiule itd po 2h miałam dość, drugi był facet konkretny już myślałam dobra nasza był na budowie zmierzył i.... to było 2m-ce temu do trzech razy sztuka???(gdzie zrobią mi dobry projekt) no i jeszcze mam rozwaloną łazienkę, czekam na grzejnik i czekam (już jeden przyjechał co z tego jak nie ten) no i nie mam klafelkarza bo mój pojechał do Niemiec może i niewiele zostało ale mam wrażenie że walę głową w mur powiało budowlanym optymizmem nie??? Tataraczku czekam na zdjęcia dachu:) a zeszyciki budowlane mam dwa Edytowane 24 Listopada 2011 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.11.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Kaśka, idź do ikei. Nie dość, że projekt zrobią (to jest osobno płatne, ale grosze), to masz jeszcze 10% rabatu teraz na kartę i będziesz miała kuchnię przed świętami. Tanio w dodatku. Moja się właśnie montuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.11.2011 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Madeleine, to u Ciebie ruch na budowie jak w ulu:yes: - nie przeszkadzają sobie nawzajem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.11.2011 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Wojgoc - po drabinie z dodatkowymi akcesoriami?! w życiu! dziś i tak byłam dzielna, bo wtargałam ze sobą aparat (taki maluśki, powieszony na szyi, ale ja nienawidzę drabin, więc miałam uczucie, że mi koło młyńskie dynda). spotkanie było, że się tak wyrażę: na dachu, Magik ostatni wszedł (z teczką papierów pod pachą, szacunek!) i pierwszy zszedł. zanim się otrząsnęłam i zlazłam na dół, zostało po nim wspomnienie... Sylwerson, Kaśka - cieszę się, że nie ja jedna mam kajeciki ale chyba muszę zacząć w nich robić porządki, bo już mam taki miszmasz w notatkach, że aby coś znaleźć trzeba kwadrans szukać, czas wprowadzić jakiś system Kaśka - spróbuj z tą Ikeą, jak Madeleine radzi - czasami nie ma co wyważać otwartych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.11.2011 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 ja ruszam do Ikei na początku grudnia. Montaż pewnie wyjdzie styczeń/luty, ale chcę skorzystać z promocji. Tatarak, fajnie, że dachowcy ruszyli. Dach to wielki moment w życiu budującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.11.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Tatarak - a nie możesz na razie kupić i zamontować samych rynhaków?I w ogóle co to za rynny, że tyle na nie trzeba czekać?Pewnie tytan-cynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.11.2011 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Spirea - oj, fajnie normalnie z budowy robi się DOM Salik - nie, Lindab. brakuje nam jednego wymiaru rynien - bo od południa mam 3 rury spustowe (więc są mniejsze rynny), a od północy jedną i tu brakuje. no nic, tydzień sobie folia poleży... zresztą dziś wieczorem mam dostac ostateczną wiadomość (w innej hurtowni mi mówili, że Lindab do Wrocka przyjeżdża w czwartki, ale może akurat brakuje naszego koloru czy coś?). Trochę to chyba moja wina, bo jakoś się zagapiłam z przelewem na rynny (przez te negocjacje iteracyjne , ale za to mam cenę dobrą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts