wojgoc 24.11.2011 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Tatarak, fajnie, że dachowcy ruszyli. Dach to wielki moment w życiu budującego zwlaszcza wiecha - uwzględnilas w wydatkach ten wazny moment Tataraku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.11.2011 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 nowoczesne inwestorki odchodzą od tej barbarzyńskiej tradycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.11.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Inwestorki moze tak:eek:, ale fachowcy nie:no: - oj ryzykujesz Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.11.2011 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Tatarak !!!! Pojawiło się światełko w tuneluhttp://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10703034,Szesciolatki_w_szkole_dopiero_za_dwa_lata.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.11.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 sory, dostali ode mnie własnoręcznie upieczone ciasto i musi wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.11.2011 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Tatarak !!!! Pojawiło się światełko w tunelu http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10703034,Szesciolatki_w_szkole_dopiero_za_dwa_lata.html chwała bogu! ja im chętnie skonsultuję ten projekt ustawy - społecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.11.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Spirea, tylko pamiętaj - montaż koniecznie p. Daniel Laufert, ekipa M1. Jest najlepszy. Moja kuchnia zmontowana (tzn. szafki, bez agd i blatów). Zaczęli o 9, skończyli 16:30. 14 szafek, trochę docinania i przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.11.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 a ile wyszło u Ciebie za montaż? Dzięki, zapisałam. Podrzucisz fotkę A ten projektant z Ikei, o którym pisałaś, to jest tam na miejscu i trzeba o niego spytać czy bywa tylko czasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.11.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Spirea, tylko pamiętaj - montaż koniecznie p. Daniel Laufert, ekipa M1. Jest najlepszy. Moja kuchnia zmontowana (tzn. szafki, bez agd i blatów). Zaczęli o 9, skończyli 16:30. 14 szafek, trochę docinania i przeróbek. a skąd wiesz, że jest najlepszy?masz jakies niemile doświadczenia z innymi ekipami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 24.11.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 dziewczyny - a znacie ludzi, u których kuchnia z Ikei ma kilka lat? jak to wtedy wygląda? jak zawiasy pracują? czy płyty trzymają fason czy też nabierają wilgoci np?nie wiem, jak to będzie, bo pierwotnie chcieliśmy meble na wymiar od stolarza, ale może trzeba będzie szukac opcji tańszej........................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 24.11.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Tataraku - no, o ile pamiętam, ta kolejka po wzrost krzyżowała się z tą po intelekt - tam właśnie ja sobie stałam Ile masz wzrostu? Okna dachowe nie służą raczej do wyglądania, tak myślę. Niebo piękne i tak się pokaże, resztę można obserwować przez zwykłe otwory. Masz bardzo ładną więźbę a zdjęcia z tego etapu są łudząco podobne do naszych :) Powiedz - planujecie heblować jętki, żeby je zostawić odkryte? Chodzi mi to cały czas po głowie, a martwię się, czy nie pokpiłam sprawy przy zamawianiu - może trzeba było wtedy żądać heblowanej, bo kto wie, jak to teraz wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.11.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Super się mają, to jest moja osobista druga kuchnia, teściowej też kupiłam kilka lat temu, wszystko ok. Poza tym po coś jest te 25 lat gwarancji. Spirea, wyszło 875pln. Za montaż szafki 50pln (bez blatu), wysokiej 60pln + przeróbki, montaż paneli itd. Projektant - pan Damian Surma - jest codziennie pn-pt, ale umawiasz się z nim na konkretną godzinę na spotkanie (np. telefonicznie). Ma swoje biur(k)o na dziale z meblami biurowymi, przed sypialniami. Aha, zdjęć jeszcze nie robiłam, poza tym nie ściągałam folii z frontów - najpierw gładzie. Wszystko teraz jest niebieskie. Wojgoc, pytałam odpowiednich osób Opinia była jednogłośna. Zresztą on montował mi poprzednią kuchnię, tylko nazwiska wcześniej nie skojarzyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.11.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Sylwerson - 159 cm jak się dobrze wyprostuję niebo pewnie zobaczę, ale żeby okno otworzyć to będę się musiała nieźle wyciągnąć - ze stołeczka może. a w sumie to 1 będzie u młodego - lepiej że trudno dostępne, 2 w pracowni A. - niech nie wietrzy, bo się przeziębi, 1 w łazience - też nie będę otwierać, i 1 w pralni - tam podstawie stołeczek Dziękuję w imieniu więźby wyszło nam, że sufit pod jętkami będzie na ok. 260 cm i tak nam pasuje - raczej nie bierzemy pod uwagę opcji, żeby je pokazywać. heblowanie teraz jest pewnie wykonalne, tylko to będzie niewdzięczna robota Madeleine - u Ciebie kuchnia oczywiście biała? też taką chciałam, ale A. życzy sobie koloru - a w Ikei to z kolorami słabo, tzn takimi, które by nam się podobały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.11.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 nie, beżowa w końcu. Abstrakt beżowy konkretnie + uchwyty strecket, które udało mi się zdobyć z Łodzi dzięki uprzejmości znajomej Do tego czarny blat z konglomeratu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.11.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 a one mogą mieć cokół na dole, czy tylko na nózkach są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 24.11.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ta Ikea to mnie jednym wkurza zasadniczo i wiąże się to bezpośrednio z moim ... wzrostem Bo ja mam 180cm i standardowa wysokość mebli nie wchodzi w rachubę. W aktualnym mieszkaniu - garbię się na potęgę, u rodziców, znajomych - to samo. Blat musi wypaść na 100 albo na 102cm. Tak jest wszystko pomyślane - okno w kuchni, wysokość wylewek... Widzisz, Tataraku, że 159 źle, ale i 180 niedobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.11.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 oczywiście, że z cokołem.Sylwestron, to nie kupuj standardowych nóg 16cm do blatu na 90-91cm, ale wyższe. W samej ikei też mają wyższe, 21cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 to co ma powiedziec te, co ma 2m?180cm to normalny wzrost przeciętnego faceta i wg mnie to 102 cm jest za wysoko. u siebie robie na 94cm na gotowo z blatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 24.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ale jaki to da cokół?!!! I szkoda mi miejsca - mam małą kuchnię, więc nie mam ochoty na zmniejszanie szafek... Ae wykryłam własnie coś o nazwie "szuflada przypodłogowa" - o takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025525/ Czyżby dawała się wmontować w miejsce cokołu? Hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 24.11.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 to co ma powiedziec te, co ma 2m? 180cm to normalny wzrost przeciętnego faceta i wg mnie to 102 cm jest za wysoko. u siebie robie na 94cm na gotowo z blatem. :) To ja jestem nieprzeciętnym facetem, bo mam biust i inne też Dla mnie 100-102 to idealne wymiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts