wojgoc 24.11.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 :) To ja jestem nieprzeciętnym facetem, bo mam biust i inne też Dla mnie 100-102 to idealne wymiary. jak to mówi się - kawał baby z Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.11.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 :) To ja jestem nieprzeciętnym facetem, bo mam biust i inne też Dla mnie 100-102 to idealne wymiary. W klacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 24.11.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Kobitki nie maja klaty, ale biust lub piersi, chłopaki Zmilczę pytanie - wysilcie wyobraźnię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.11.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Kobitki nie maja klaty, ale biust lub piersi, chłopaki Kurde no... I teraz jestem w kropce, bo nie wiem czy żona ma biust czy piersi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 24.11.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 jeden biust i jedną pierś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.11.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ale jaki to da cokół?!!! I szkoda mi miejsca - mam małą kuchnię, więc nie mam ochoty na zmniejszanie szafek... Ae wykryłam własnie coś o nazwie "szuflada przypodłogowa" - o takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70025525/ Czyżby dawała się wmontować w miejsce cokołu? Hmm to się montuje w cokole, pod dowolną szafką/ szafkami. A ja mam zabudowę do sufitu 296cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 25.11.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 w niedzielę pojadę do Ikei chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.11.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Kobitki nie maja klaty, ale biust lub piersi, chłopaki Zmilczę pytanie - wysilcie wyobraźnię :) wyobraźnia mi narzuca pytanie czy biust/piersi to dla kobiety ciężar czy ozdoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 wyobraźnia mi narzuca pytanie czy biust/piersi to dla kobiety ciężar czy ozdoba? może żony spytaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.11.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Tatarak - tak mi się przypomniało odnośnie Twojego 2.6m na poddaszu pod jętkami.Planujesz jakąś rekuperację czy coś?Bo jeśli tak, to musisz obniżyć sufit przynajmniej miejscowo.Druga sprawa - jeśli będziesz ocieplać strop nad poddaszem, a nie połać dachu do samej kalenicy, to musisz liczyć grubość ocieplenia.Z reguły grubość jętek jest mała jeśli chodzi o grubość ocieplenia którą by się chciało dać.Więc obniża się sufit na wieszakach albo nabija łaty na jętki.U nas grubość sufitu nad poddaszem to 33cm (żebyś miała wyobrażenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Salik, a nie mogę puścić rur od wm nad jętkami i tam je ocieplić? mam taką fotkę skopiowaną gdzieś z forum: tu jest chyba dom parterowy ze stropem drewnianym, ale dlaczego tak nie zrobić nad poddaszem? a jeszcze widziałam u kogoś tak, że rury od wm były poprowadzone w strychu na plytach osb ułożonych na ociepeleniu. oczywiście te rury też ocieplone. chcemy - przynajmniej w 1 fazie - ocieplać strop nad poddaszem i wyobrażałam sobie, że ocieplenie pójdzie między jętki i na to druga warstwa na pierwszej i na jętkach - nie może tak być? nie bardzo widzę obniżanie sufitu z 2.6 na jeszcze mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.11.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Znaczy nie robisz żadnego stryszku nad poddaszem w postaci podłogi na jętkach?Jeśli nie to faktycznie możesz tam dołożyć wełny do góry.Pamiętaj tylko że jeśli rury od reku mają być na nieogrzewanym poddaszu, to efektywnie trzeba je ocieplić ok. 25-30cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 jak już to ten stryszek będzie nad pracownią męża i jakoś tak poprawadzimy rury, żeby mu tam nie zajęły miejsca. chyba wolę dołożyć wełny na dodatkową izolację rur niż obniżać sufity. ale dzięki, że mi zwróciłeś uwagę na problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.11.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Salik, a nie mogę puścić rur od wm nad jętkami i tam je ocieplić? mam taką fotkę skopiowaną gdzieś z forum: [ATTACH=CONFIG]86997[/ATTACH] tu jest chyba dom parterowy ze stropem drewnianym, ale dlaczego tak nie zrobić nad poddaszem? a jeszcze widziałam u kogoś tak, że rury od wm były poprowadzone w strychu na plytach osb ułożonych na ociepeleniu. oczywiście te rury też ocieplone. chcemy - przynajmniej w 1 fazie - ocieplać strop nad poddaszem i wyobrażałam sobie, że ocieplenie pójdzie między jętki i na to druga warstwa na pierwszej i na jętkach - nie może tak być? nie bardzo widzę obniżanie sufitu z 2.6 na jeszcze mniej. Ja mam właśnie tak. Przy czym w ogóle bez sensu było brać ocieplane rury, i tak ociepliliśmy je porządnie wełną. Gdzieś na zdjęciach jest stryszek. Nie obniżaj wysokości pomieszczeń, to bez sensu. I tak skosy powodują mniejszą kubaturę pokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 obejrzałam sobie Twój stryszek i tak zrobimy. u nas ten stryszek wychodzi, że i tak będzie miał chyba ok 130 cm w najwyższym miejscu, więc nie ma co się łudzić, że obniżając sufity uzyskamy tam poważną przestrzeń magazynową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.11.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Tatarak - chyba jednak nie napisałem wystarczająco jasno To jeszcze raz - obrazowo. Jeśli planujesz robić podłogę na stryszku (nad poddaszem), to musi ona być na czymś oparta. Z reguły opiera się właśnie na jętkach. Jętki mają zwykle nie więcej niż 18cm wysokości. Jeśli od góry są zamknięte podłogą stryszku, a od dołu sufitem, to daje to nam tylko ok. 20cm przestrzeni (od dołu dochodzą 3cm profile zabudowy KG) na wełnę. A to nie za dużo, jak się myśli o w miarę dobrze zaizolowanym domu. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 nie, nie - ja sobie to wszystko rozrysowałam i rozumiem nasze jętki mają 20 cm, w tej części nad pracownią, gdzie ma być stryszek - nabijemy na nie listwy, żeby upchnąć więcej wełny i zrobić podłogi z osb. a na pozostałej części będzie po prostu druga warstwa wełny na jętkach i już. tylko w pierwszej chwili myślałam że są jeszcze jakieś inne przeciwskazania do "wieszania" rur od wm na jętkach Sylwerson robi kafle na podłogach w całym domu - pomyślałam, że Cię to zainteresuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.11.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Ok, to sorry w takim razie Nie chciałem żeby zabrzmiało 'jak blondynce', ale wiem z doświadczenia że na budowie czasami ciężko sobie coś wyobrazić sylwerson - a Ty robisz, zrobiłaś, czy będziesz robiła te kafle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 no problem; ja mam często problemy z wyobrażeniem sobie różnych konstrukcyjnych problemów, ale jak już widziałam swoje jętki w realu, to zlapałam w lot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 26.11.2011 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2011 sylwerson - a Ty robisz, zrobiłaś, czy będziesz robiła te kafle? zrobię - wszystkie wylewki na jednym poziomie czekają, podłogówka wszędzie, postanowione dawno jestem na etapie wyceny zamówienia i mam nadzieję do środy się zdecydować czemu się wahasz? od znajomych rozmaitych słyszę ciągle - no coś ty, drewno musi być :) jak dla mnie nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts