Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Teraz się właśnie skapnąłem że mi się Serenissima pomyliła z Porcelanite Dos (my chcieliśmy to drugie).

Serenissima u nas odpadła, bo my szukaliśmy czegoś wyglądającego jak dąb bielony, a Serenissima jest postarzana - w zupełnie innym stylu.

Tataraku - przepraszam, już sobie idę do siebie :)

bo lubię też ledy pod wanną ;)

ledy pod wanną mam :cool:

Tatarak, uważaj na koło ego

Już kilka razy przewijał się*na forum temat

Są strasznie niewygodne, czego sama doświadczyłam, a parę osób tu potwierdzilo (np mikiada)

Ja mam w jednej łazience ceramikę z jednej serii,a w drugiej różną. Nie widzę przeciwskazań, czasami nawet połączenie obłego z kanciatym wychodzi ładnie :yes:

Tatarak, gdzieś czytałam, zeby przynajmniej kupić ceramikę jednego producenta, bo te biele sie różnią. Podobno biel Koła jest bliższa V&B, Roca z kolei ma inny odcień. Pewnie ma to sens, jesli dane rzeczy są obok siebie. My mieliśmy brać wc i bidet z jednej serii a umywalkę z drugiej. W końcu stanęło na komplecie z jednej. Jedyne co, to bardziej podoba mi się w tej serii umywalka półblatowa niż nablatowa/wisząca. Jednak półblatowej nie przymocuje się do ściany.

Pomysł na oświetlenie bardzo fajny. Może tego rodzaju klosze będą w Ikei - z tego papieru?

Elementy ceramiki, o ile nie stoją bezpośrednio obok siebie, mogą sobie być różnych producentów. A co! Mam upatrzone wc+bidet, ale żadna z proponowanych do kompletu umywalek mi nie podeszła, więc namierzam inna jakąś. O wannie nie wspomnę, bo tu już totalny luz i oderwanie od reszty.

Miałam wypadek z kajetem budowlanym!!!!! Zalał się litrem wody i wygląda marnie, jak blacha falista, nie przymierzając. Fuck!

Madeleine- sękju :)

Monsanbia - ad koło ego - niewygodnie się siedzi podczas używania znaczy? to niedobrze... czyli zostaje mi subway... co o nim wiecie?

Salik - to miło mi, że wpisuję się w forumowy trend, bo umywalki z subwaya mi się nie podobają, tak samo jak wc z roca hall.

Spirea - te abażury mają 1,6 m długości (cała lampa do 2,5 m) - takich wielkich w Ikei nie widziałam.

którą serię masz na myśli, pisząc "Jedyne co, to bardziej podoba mi się w tej serii umywalka półblatowa niż nablatowa/wisząca."?

Sylwerson - no to nie ma rady, musisz kajet przepisać na czysto, bo jak to tak.. powienien być prosty jak dachówka :)

Spirea - te abażury mają 1,6 m długości (cała lampa do 2,5 m) - takich wielkich w Ikei nie widziałam.

którą serię masz na myśli, pisząc "Jedyne co, to bardziej podoba mi się w tej serii umywalka półblatowa niż nablatowa/wisząca."?

:mad: wcięło mi posta i nie chce mi się znowy tyle pisać....

Krótko - pisałam o Roca Gap.

Co do Subway - to był jeden z typów, potem był Meridian. Kanciaste odpadały ze względu na cenę. Na zywo Subway nie wypadł dobrze. W porównaniu do Meridian jest ciężki, przysadzisty. Może do dużej łazienki nadaje się. U nas za dużo jest rzeczy na jednej ścianie. Meridian wyglądał lekko. Potem trafiłam na Gap i na zywo wrażenie było jeszcze lepsze. Z oglądanych bardziej kanciastych wyszedł najlepiej. A cena jeszcze bardziej przemawia na jego korzyść.