Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A jeszcze kilka słów o montażu okien. A. wczoraj cały wieczór zdobywał wiedzę teoretyczną na temat zasad prawidłowego montażu i najczęstszych błędów, a rano na budowie robił za złego glinę... przy pierwszym oknie skonfrontował działania montażystów z instrukcją instytutu technologii budownictwa (czy jakoś tak), wypunktowując na bieżąco, co robili zgodnie z nią, a co nie do końca. Mam wrażenie, że będzie przez jakiś czas wspominany i to niekoniecznie z łezką w oku.

Efekt był taki, że jak po południu obchodził wszystkie okna sprawdzając rozstaw kotew montażowych, piony, poziomy, uszczelnienia pianką i ewentualne uszkodzenia, to ekipa chyba wstrzymywała oddech przez dobre 25 minut. Mam nawet zdjęcie: A. z poziomicą przy oknie, otoczony wianuszkiem monterów w postawach wypisz-wymaluj studentów przed egzaminem u bardzo wymagającego profesora.

Na szczęście okazało się, że odbiór wypadł pomyślnie, podziękowaliśmy panom za wysoką jakość usługi i pojechali :)

O, to ja też tak muszę się przygotować do swojego montażu okien :D.

p.s. odpowiadając na pytanie w komentarzach, napiszę grafomańsko: mieć dom w stanie surowym bez okien to jak mieć perłę, ale mieć dom z oknami - to jak mieć dwie perły :D

I ja to potwierdzam grafomańsko :rotfl:

Co do mówienia, co się myśli - macie wszyscy rację :) nadal jestem za kulturalna na budowanie, co więcej mam zły wpływ na A., więc ogólnie w kontaktach z wykonawcami i dostawcami to u nas pełny wersal. nie wiem, gdzie nas to zaprowadzi... chwilowo jestem oszołomiona szczęściem okiennym i wypieram z psychiki problem poślizgu z dachem (bo jak zaczynam o nim myśleć, to mnie serce kłuje). ech...

ale okna ładne, co? :)

ADK - upsi dejzi. umknęło mi. na pewno o drewnianych też są, może nawet w tym samym serwisie.

Salik - pytałam się dachowców, czy mogę montować okna i obiecali, że im się krzywda nie stanie, ale masz rację - z tymi taśmami się jeszcze wstrzymamy. w końcu to tylko tydzień. prawda? prawda?! to musi być prawda! :)

ADK - upsi dejzi. umknęło mi. na pewno o drewnianych też są, może nawet w tym samym serwisie.

Salik - pytałam się dachowców, czy mogę montować okna i obiecali, że im się krzywda nie stanie, ale masz rację - z tymi taśmami się jeszcze wstrzymamy. w końcu to tylko tydzień. prawda? prawda?! to musi być prawda! :)

PRAWDA I TYLKO PRAWDA. Inna opcja nie wchodzi w grę :D.