salik 03.12.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Tatarak - pytałaś ostatnio o nadproża wewnętrzne.My mamy normalnie z szalunków (zbrojenie + cement + na to silka).Teraz zerkam na Twoje zdjęcia i widzę że masz swoje nadproża zewnętrzne zrobione z zalewanych Lek - nie chciałaś jakichś prefabrykowanych Porothermu czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.12.2011 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 u nas w końcu też zrobili szalowane - elki byłyby za szerokie, a jakieś inne prefabrykowane pan z hurtowni mi odradził jako drogie - nawet nie dopytywałam, ile by kosztowały, stwierdziłam, że nie będę słuchać Magikowego wydziwiania i zarządziłam zgodnie z pierwotnym planem, czyli jak na początku zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 03.12.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Prefabrykowane są drogie, ale ciepłe. Lane nadproża powodują niestety liniowy mostek cieplny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.12.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Tataraku, fajne rzeczy pokazałaśAle ta lampa to Veroca przecież. O co chodzi z Selene? Czegoś nie wiem? (ta płachta, mam taką w sypialni, tfu, będę miała) A komoda we wzorki - coś pięknego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.12.2011 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Salik - no tak, ale po co mi ciepłe w ścianach działowych? nie dajmy się zwariować, będę mieć mostek termiczny między antresolą a sypialnią? Monsanbia - taki był opis na stronie (selena), może ktoś spiracił i to podróba tej Twojej Veroca? cieszę się, że Ci się podoba, ale czy to się jakoś trzyma kupy na tyle, żeby wstawić do jednego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 03.12.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 No ale nie wszystkie w części dziennej? a że w sypialni inna bajka - to może być. Jaki ma być styl domu w ogóle? jak będziesz miała wizję, będziesz wiedziała: pasuje/ nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 03.12.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Tatarak - chodziło mi o zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.12.2011 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 odpisałam w komentarzach... już widzę, że będzie ciężko z tym "wystrajaniem" wnętrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.12.2011 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Tatarak - chodziło mi o zewnętrzne. no tak, ale na zewnętrznych to będę mieć 20 cm styro, więc powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.12.2011 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.12.2011 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Tatarak, poducha, lampa fajne. Ja jednak balabym się zbieranego przez nie kurzu. Z tym urządzeniem masz jeszcze czas i skrystalizują Ci się poglądy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.12.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 cieszę się, że Ci się podoba, ale czy to się jakoś trzyma kupy na tyle, żeby wstawić do jednego domu? ale o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.12.2011 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Spirea - to na pewno, ale niektóre kwestie dobrze by było mniej więcej ustalic, żeby potem mieć np. światełka w odpowiednich miejscach... poza tym muszę się czymś zająć, żeby się dachem nie martwić. Monsanbia - chodzi o to, czy wstawiając pokazywane przedmioty do jednego domu nie osiągnę efektu eklektycznego kiczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 03.12.2011 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Monsanbia - chodzi o to, czy wstawiając pokazywane przedmioty do jednego domu nie osiągnę efektu eklektycznego kiczu To zależy moja droga Są domy z pomieszaniem i poplątaniem, i wyglądają cudnie, a są*proste, ostrożne i są przez to nijakie Grunt to wiedzieć czego się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.12.2011 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 ja... chcę... DACHÓWEK a poza tym to chyba właśnie jeszcze nie wiem do końca, ale jak sobie przypomnę poszukiwania projektu... no to czeka mnie trochę zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 04.12.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Czeka, czeka, bez wątpienia. Najbardziej oczywiste sprawy wykończeniowe komplikują się w zderzeniu z cudzym punktem widzenia - upatrzyłam sofę-ideał i zabrałam męża na klepnięcie wyboru, a ten mi, że ... zjeżdża z siedziska. No, jeśli zjeżdża, to nie bierzemy, ale szlag mnie trafił, bo pewna byłam, że kupimy. Ty się ciesz, że masz masę pomysłów, bo to ważniejsze, niż ostateczny wybór. Masz opcje, możesz poprzymierzać. Kup parę rzeczy w Ikea - można urządzić na próbę i oddać wszystko przecież, jeśli nie uzyskasz efektu zadowalającego. A jeśli będzie zadowalający, to też możesz oddać i kupić w miejsce Ikei inne meble, charakterem odpowiedniejsze. W ogóle mam wrażenie, że sie nakręcamy tu na FM z tym wybieraniem. Tak jakby istniała tylko jedna opcja dobra. Reszta to ścieżki do piekła!!! Ja dlatego nie znam nazwy producenta mojego tynku, że do niczego mi to niepotrzebne. Równie dobrze mógłby Antoni inną nam pokazać elewację i wybralibyśmy co innego. Nie martw się a ciesz, że stoisz na początku ścieżki i możesz absolutnie wszystko. PS Piękna ławka do przedpokoju. No i okna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.12.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Sylwerson - z tym nakręcaniem to masz sporo racji... ale to chyba wynika stąd, że jak nie wiesz, jak szeroki możesz mieć wybór, to jesteś "zdecydowana" na to, co masz akurat przed sobą. czy to będzie sofa czy tynk. w momencie, kiedy sobie uświadamiasz ogrom opcji, ciężar każdej decyzji gwałtownie rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.12.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 i dziękuję za komplement w imieniu ławki i okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocimieta 04.12.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 A ja nie mam Antoniego, nikt mi drogi nie pokazuje, w tym gąszczu wyborów i chaszczach możliwości utknę, zabłądzę, nie tą drogą pójdę Sylwerson tynku zdradzić nie chce, Senior Tonio nakazał milczenie czy co Miotam się teraz z oknami: czy mają być szare czy inne dęby czy orzechy. Tobie Tatarak gratuluje - wybrałaś bezbłędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.12.2011 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 A to jest druga istotna rzecz - nie każdy ma zaufanego wykonawcę, który doradzi. Przekonałam się o tym przy izolacji fundamentów - każdy radził, to co znał, lub to "co zawsze wszyscy robią", alb to co najdroższe (że niby najlepsze?), nie zastanawiając się w ogóle, jakie rozwiązanie najlepiej pasuje do naszej sytuacji. Dlatego ja zanim zapytam o coś kb lub wykonawcy, to lubię najpierw rozpoznać temat. Sylwerson tynk zdradzi, tylko się podroczy Cieszę się, że okna Ci się podobają. Ja wizualnie jestem b. zadowolona i z koloru, i z tych dużych tafli bez podziałów - w większości są nieotwieralne, zobaczymy czy WM da radę i funkcjonalnie też się sprawdzą. Teraz mam wyzwanie, jak do tych okien dopasować wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts