Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

od wczoraj żyję głównie na melisie. dachówki JESZCZE NIE MA NA BUDOWIE. wykonawca chce zabierać ludzi, nawet nie wiem, czy już tego nie zrobił.

wykonałam wczoraj tryliard telefonów do hurtowni, przedstawiciela Braasa i wychodzi, że skład nie sprzedał "moich" dachówek, ponieważ hurtownia za nie zapłaciła! to gdzie były przez 7 tygodni moje pieniądze? (to jest pytanie retoryczne, nawet ja w swojej naiwności znam odpowiedź).:sick:

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

żeby były jeszcze większe jaja, to wczoraj mnie handlowiec z 50 razy zapewniał, że ich auto stoi pod magazynem, a zły magazynier nie chce mu załadować dachówek, tymczasem okazuje się, że auto wcale nie zostalo podstawione:mad: i wierz tu ludziom! handlowiec przestał odbierać telefony ode mnie i od wykonawcy, no to sobie zadzwoniłam do jego przełożonego. 'dachówka już przecież jedzie do pani' - no alleluja!

popłakałam się ze złości i bezsilności, normalnie.

Jak mnie wnerwiają takie historie - to jak z moim styropianem, który jechał tydzień i jakoś nie można było znaleźć winnego.

Pociesz się, że dachówka jedzie, bo do mnie zamówione we wrześniu kostki granitowe nie dojechały do dziś, a z szanowną panią, która ściemniała mniej więcej jak ten twój handlowiec bujam się z procesem i pewnie nic nie wyegzekwuję ostatecznie...

Dzięki, Spireo - nie wiem, czy mi będzie łatwo zapomnieć, bo jeszcze zostaje otwarta kwestia postojowego... a dachówki nie widać :(

Myszonik - Podobno o 8 auto już wyjechało do załadunku. Miało do przejechania 3 przecznice. Podobno od ponad godziny jest już w drodze. Jedzie się do nas... no ostrożnie i powoli to z 40 minut max. ja już tracę wiarę, że dojedzie :(

już u niego byli.

nocują na miejscu, bo musieliby dojeżdżać codziennie ponad 100 km w jedną stronę - ok. 2 godz. rano i po południu po naszych pięknych drogach :(

teraz pewnie pomstują na budowie, że marzną i marnują czas :( nawet tam nie jadę, bo jak mam ludziom w oczy spojrzeć?

wysłałabym do nich pana Tomka z hurtowni - może by go przekonali, żeby jednak dowiózł te dachówki :(

o kurde. Współczuję serdecznie :( I nerwów, i sytuacji, i samopoczucia w związku z dekarzami.

Czy pocieszy Cię cudze nieszczęście? zamawialiśmy w sierpniu (sic!) moduł do pieca w viessmannie. Nie był on niezbędny, więc spokojnie czekaliśmy na dostawę. No ale ileż można, ciągłe przekładnie terminów albo "nie wiem, kiedy będzie". W końcu dwa tygodnie temu mój mąż zrobił zadymę w niemieckiej centrali Viessmanna, moduł do nas właśnie jedzie. I jeszcze dzwonił człowiek z polskiego viessmanna dziękować, bo gdyby nie to, nadal tego modułu nie mielibyśmy.

Edytowane przez Madeleine

Dachówka dojechała po 12. Nawet nie miałam siły się ucieszyć. Zresztą - i tak jeszcze brakuje 3 palet, to co się będę cieszyć. Chłopaki od razu zaczęli ją transportować na dach i o 15 już część była ułożona. Gdyby ją mieli wczoraj, to 1 połać byłaby na pewno gotowa :(

P. Marcin był osobiście w hurtowni poinformować handlowców, że wystawia notę obciążeniową i jej wartość mają mi odliczyć w postaci rabatu od ceny dachówki. Osobiście uważam, że mnie też należy się rabat za stres, który przeżyłam przez ich oszustwa :( Zobaczymy, czy się pan prezes zachowa z klasą...

Myszonik - gdybyż to mogło pomóc...

Madeleine - współczuję Ci nerwów, dobrze jest znać języki obce, nie?

Wojgoc - no granda, co poradzisz... mnie chyba najbardziej boli, że mi tak wczoraj obrzydliwie kłamali cały dzień :( a co z postojowym - poczekamy, zobaczymy. Wykonawca powiedział, że okresli jego wysokość, jak się okaże, kiedy zjedzie reszta dachówek.