Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej :) Ta ostatnia propozycja julianny jest fajna wizualnie - lecz co do tych końcowych szafek to będzie hardcore używalności - musiałabyś mieć tam pochowane rzeczy, których prawie nigdy nie używasz. zaglądanie do szafki pod blatem? Ja znienawidziłabym to rozwiązanie po kilku nurkowaniach pod blat.

hej :) Ta ostatnia propozycja julianny jest fajna wizualnie - lecz co do tych końcowych szafek to będzie hardcore używalności - musiałabyś mieć tam pochowane rzeczy, których prawie nigdy nie używasz. zaglądanie do szafki pod blatem? Ja znienawidziłabym to rozwiązanie po kilku nurkowaniach pod blat.

ja niestety też :yes:, ale wybór należy do Moniki :)

a gdyby tak w obu narożnikach wstawić szafki narożne? wtedy pod blatem zostaje i tak dość dużo miejsca "na nogi" a miejsca w szafkach trochę przybędzie. hm?

Mówisz - masz :D. Teraz jest ok :), ale... zlew trzeba umieścić bardziej w narożniku, niż jest to na wizu, bo inaczej płyta ceramiczna będzie za blisko ściany. To okno jest otwierane? Bo zastanawiam się czy bateria nie będzie przeszkadzała?

nar.jpg

naroż.jpg

Edytowane przez julianna16

Ta wersja jest fajna :) tylko jaki osprzęt w tych narożnych? i jak się będą otwierać? Ja mam teraz narożną z łamanymi drzwiczkami i mi się otwiera w kierunku na meble i szału czasami dostaję, no coż, ale inaczej wtedy kuchni zrobić nie mogłam ;) btw trzeba pamiętać o dobrych zawiasach do takich drzwiczek bo jednak ciężar takich drzwiczek lub nadwyrężać zawiasy :)

W tym układzie powinny zmieścić się 3 krzesła :). Szafki narożne są niestety sporo droższe i nie wiem jak z tym zlewem narożnym? Ale opcja warta rozważenia :)

Wklejam powyższą wersję z krzesłami

tak3.jpg

tak2.jpg

tak.jpg

:)

Jednak wersja z lewą stroną CAŁĄ w zabudowie słupkowej białej bardziej do mnie przemawia. Byłaby wizualnie lżejsza choć pakowniejsza i bardziej zabudowana. Wysoka zabudowa nie oznacza konieczności cargo. Mogą byc to szafki otwierane tradycyjnie.

To samo dotyczy szafek pod blatem. Nie muszą one "zakręcać". Mogą byc to proste szafki z systemem wysuwanym i nie ma problemu z "nurkowaniem" pod blatem.

http://wach1.shop-project.net/_shop/userFile/wach/picture/big/magiceco2.jpg

To system Magic Corner Eco i kosztuje ok 500zł. Nie posiada cichego domyku i stąd cena o połowę niższa.

Edytowane przez mayland

:)

Jednak wersja z lewą stroną CAŁĄ w zabudowie słupkowej białej bardziej do mnie przemawia.

Ojej - pogubiłam się ;). Była taka z całą zabudową? U mnie najdłuższa była z 4-ma słupkami, czyli o jeden więcej (40 cm), niż widać na ostatniej wizualizacji.

Magdo, blat ma ok 150. Wstawiłam 3 krzesła, bo się zmieściły ;), ale masz rację, że może być ciasno :(.

o, posta mi zjadło. to jeszcze raz:

a gdyby tak dać po lewej 4 słupki, jak tu tylko w kolorze "szlachetnej szarości":

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=92747&d=1325534509

w narożniku górne półki, ale do saaamej góry, jak tu:

http://foto3.m.onet.pl/_m/b1d3a4e04bd1e1a31441fe73eeea83af,21,19,0.jpg

w narożnikach szafki dolne, a pod długim oknem blat i dalej już tak jak tu:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=93042&d=1325621234

miałoby to rence i nogi?

Dziewczyny jesteście świetna , zazdroszczę Tatarakowi że ma takich wspaniałych pomocników do planowania, czy mi też pomożecie jak wrzucę wymiary?

Tataraku zgadzam się z magdą34 jak bakłażan to nie beż tylko biały- byłoby strasznie smutno i "brudno".

Nie nadążam nad wszystkimi pomysłami i uwielbian wizualizację każdej rady, Julianno bravo!

Jeśli chodzi o ścianę po lewej to mi się najbardziej podoba wersja Magdy34 w poście 3068- dwa słupki wyskoie i białe szafki.

Co do blatu pod długim oknem z miejscem do siedzenia-to siedzenie tyłem do drzwi- wejścia trochę by mnie denerwowało.Coś pokombinowałąbym na kółkach, jak dzieci chcą uśiąść to wysuwasz i ustawiasz jak chcesz,albo jakiś stół, tylko nie okrągły, jakoś mi nie pasuje.

A ta nośna ściana to ta z wejściem do kuchni?

Tatarku ja z dwóch rzeczy czasami mam problem wybrać, w Twojej sytuacji wpadłabym w depresje:)

Ja mam jutro określić oświetlenie w łazienkach i nie umiem się zdecydować jak rozmieścić te cholerne halogeny i jak oświetlić lustro żebym potem nie narzekała,

Edytowane przez Barbara74