Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

masz takie przekonanie?

to jestes w błędzie - zastanawiam się tylko, przy której wersji dadzą sobie dziewczyny wreszcie spokój...

Typowie podejście faceta

a tak przy okazji ,podobno Wojtki to fajne chłopaki- mój pierworodny ma tak na imię i nadal po 10 latach uważam że jest to najładniejsze imię dla faceta

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tatarak ta lewa duża biała ściana CAŁA w zabudowie, łącznie z rogiem naprawdę ma sens. W innym kolorze moze być za ciężka. Biel jest naprawdę najlepszym rozwiązaniem. Kolorki dajcie na niską zabudowę po prawej stronie.

Co do blatu pod oknem to oczywiscie, że można pokombinować. Jednak ja wolałabym chyba siedzieć z nosem w okno niż w ścianę...

Wojtku, raczej "nie spoczniemy nim znajdziemy... złoty środek" :D, a Monika wybierze co dla Niej jest najlepszą opcją, bo każda ma plusy i minusy.

Przyznam, że mam małe wyrzuty sumienia, bo już miała w dzienniku wersję OSTATECZNĄ, a tu ja ze swoją słupkową rewolucją zrobiłam najazd ;). Na swoje usprawiedliwienie mam fakt, że właśnie planuję swoją kuchnię w podobnych rozmiarach i układ będzie właśnie słupkowy, więc tak jakoś od razu zapytałam nie czytając wcześniejszych pomysłów, bo widziałam, że pomoc potrzebna już, teraz :).

Basiu - napisałam już wcześniej u Ciebie, że pomogę, a z pewnością nie będę sama :D.

Moniko, widzę, że nie marnowałaś czasu, tylko wybrałaś opcje, które najbardziej Ci odpowiadają :).

Spróbowałam to zobrazować, ale ta szarość nie wygląda na wizu tak dostojnie ;). Więc proszę uruchomić wyobraźnię ;).

102.jpg

10.jpg

Edytowane przez julianna16

Na prośbę Mayland - jej wersja ściany całej w zabudowie :).

Program coś mi się wiesza, więc czas udać się na spoczynek ;). Do jutra (dzisiaj) :D.

Aa... przepraszam za te górną niedoróbkę, ale już baterie mi siadają ;).

mayland2.jpg

may.jpg

mayland.jpg

mayland1.jpg

no to teraz ja namieszam z kolorami;) A co powiecie na taką kolorystykę w kuchni? ściany lekko szare, meble białe i fornirowane. Nie zmieniałam mojego układu, ale nie o układ mi chodzi tylko własnie o kolorystykę:)

uwagaaaa...

http://foto3.m.onet.pl/_m/787ed17e06eb6360bad8e3e3576e5d17,21,19,0.jpg

no to teraz ja namieszam z kolorami;) A co powiecie na taką kolorystykę w kuchni? ściany lekko szare, meble białe i fornirowane. Nie zmieniałam mojego układu, ale nie o układ mi chodzi tylko własnie o kolorystykę:)

Dla mnie SUPER - zdecydowanie moje klimaty :yes:

No, ale nie jestem Mężem ... ;)

Na prośbę Mayland - jej wersja ściany całej w zabudowie :).

Program coś mi się wiesza, więc czas udać się na spoczynek ;). Do jutra (dzisiaj) :D.

Aa... przepraszam za te górną niedoróbkę, ale już baterie mi siadają ;).

ooo, to zdecydowanie lepsze, niż ta wersja z wypośrodkowanym miejscem na posiłek:-)

Małż Tataraka nie znosi białego koloru w kuchni...

Wojtek, tu wszystko zmierza ku temu, że polubi:):) skłania się już ku szlachetnej szarości:-)

ale tak na poważnie białe meble można zastąpić tą szarością, a ściany zrobić białe

Edytowane przez Magda 34

Julianna, naprawdę nie musisz się tłumaczyć, bo 1) wysoka zabudowa mi się baaardzo podoba, a nie umiałam jej sobie wkomponować, 2) zderzenie Waszej kreatywności (mam na myśli Ciebie, Magdę i Mayland) oraz pomoc komentujących - to jest więcej niż bym sobie mogła wymarzyć :)

Wojtek - pielęgnuj tego kaktusa, może Cię do telewizji zaproszą?!

Mąż się skłania ku białym słupkom ;) Magda, Twoja kolorystyka też świetnie wygląda (lubię jasne drewno), tylko nie wiem, jakby to wyglądało przy naszych antracytowych oknach.

Tatarak ta lewa duża biała ściana CAŁA w zabudowie, łącznie z rogiem naprawdę ma sens. W innym kolorze moze być za ciężka. Biel jest naprawdę najlepszym rozwiązaniem. Kolorki dajcie na niską zabudowę po prawej stronie.

Co do blatu pod oknem to oczywiscie, że można pokombinować. Jednak ja wolałabym chyba siedzieć z nosem w okno niż w ścianę...

Mayland, a Tobie chodziło ot o, żeby po lewej zabudowa wysoka szła aż do narożnika? czy żeby aż do narożnika zrobić wszystko białe?

Mówisz - masz :D. Teraz jest ok :), ale... zlew trzeba umieścić bardziej w narożniku, niż jest to na wizu, bo inaczej płyta ceramiczna będzie za blisko ściany. To okno jest otwierane? Bo zastanawiam się czy bateria nie będzie przeszkadzała?

to małe okno jest otwierane... ale w sumie myć je mogę od zewn. i tylko uchylać.

Ta wersja jest fajna :) tylko jaki osprzęt w tych narożnych? i jak się będą otwierać? Ja mam teraz narożną z łamanymi drzwiczkami i mi się otwiera w kierunku na meble i szału czasami dostaję, no coż, ale inaczej wtedy kuchni zrobić nie mogłam ;) btw trzeba pamiętać o dobrych zawiasach do takich drzwiczek bo jednak ciężar takich drzwiczek lub nadwyrężać zawiasy :)

gdyby te narożne "zachodziły" na ścianę z dłuuugim oknem, to można by je zrobić tak:

http://www.we-dwoje.pl/files/Image/art_bonus_oryg/we_dwoje_2_17291.jpg

wygodne to jest? ktoś miał i wie?