Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Najpierw się trochę przedstawię. Jestem grafikiem, freelanserem, ale z jakimiś tam stałymi pracami, mój partner podobnie. Dziecko w Sylwestra się zaręczyło i... kupują własną działkę (ale 1,5 ha) – dziś wreszcie dogadali się ze sprzedającymi po miesiącu przepychanek, brrrrrr..... Obserwuję więc Twoje problemy niejako z podwójnej perspektywy, mojej i córki.

Poza tym moja działka ma 2 tys. m2, dom 200 m2, a w nim poza nami są jeszcze czarny kocur i dwie kotki w tym jedna (!!!) szylkretowa, a druga szara dachóweczka.

Teraz o domu - moje błędy:

1. WIATROŁAP zbyt mały, trzeba było połączyć z przedpokojem, bo inaczej drzwi do garażu, pomieszczenia gospodarczego, wejściowe i do salonu nie pozwalały na zagospodarowanie obu pomieszczeń.

2. GARAŻ na 2 samochody, z powodu konstrukcji domu, ma pośrodku filar podpierający poddasze. I nic w tym złego, tyle, że obie części są zbyt wąskie. Samochody mamy duże i trzeba wjeżdżać ze złożonymi lusterkami.

3. BRAMY GARAŻOWE - za nic nie rób uchylnych, bo nie da się docieplić.

4. KUCHNIA - teraz zrobiłabym o metr szerszą. NIGDY ZA MAŁA :)

5. SPIŻARNIA - brak. Dlatego postanowiliśmy wybudować w ogrodzie piwniczkę ziemną :)

6. GARDEROBA przy naszej sypialni - pomysł pojawił się jak już dom stał. Trzeba było kombinować.

7. OKNA – z przodu okey, ale od tyłu dom jest nieciekawy, bo ma za mało okien. Posadziłam winobluszcz żeby zasłonił.

8. POMIESZCZENIE NA NARZĘDZIA OGRODNICZE – brak. To jest chyba największy problem. Na szczęście zaraz pozbywamy się jednego samochodu i zaadaptujemy połowę

garażu.

9. DACH - Twój jest prosty, ale uwaga na obróbki i uszczelnienie wokół komina. Nasze przecieki zwalczyliśmy dopiero po 4 latach !!!!!!!

To z grubsza tyle, na razie :) Bo o ogrodzie trzeba osobno.

Edytowane przez pestka56

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Julianno - szalona kobieto! :D pięć wersji?!?!? uffff :wiggle: skąd Ty jesteś, bo ja bym Cię chciała chociaż na kawę i ciacho zaprosić :)

dziękuję po stokroć :) to jest to :)

http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_curtsey.gif

Cieszę się Moniko, że mogłam pomóc :D.

Choć faktycznie chyba oszalałam spędzając na forum tyle czasu ;). Muszę się opamiętać ;).

Jestem z Górnego Śląska, więc jak kuchnia powstanie, a Wy będziecie na tyle zadowoleni, że o mnie czule wspomnicie ;), to wskakuję na nowiutką autostradę http://emoty.blox.pl/resource/driving_moto.gif(właśnie wybudowali 2 km ode mnie) i pędzę by pełnić honory matki chrzestnej projektu ;).

Tymczasem będę wdzięczna jak zajrzycie do mnie i powiecie co myślicie (jak w końcu założę ten wątek o projektowaniu własnych kątów).

No i może już czas się grzecznie przedstawić?

Mam na imię Ewa, a Julianna to imię mojej Córeczki :D.

Do miłego :)

Ślicznie dziękuję za zaproszenie :). To może wiosną wyciągnę rodzinkę na piękny spacer do Wrocławia (uwielbiam ogród botaniczny UW) i wówczas wizyta u Was będzie gwoździem programu :D. Mogę liczyć na 3 ciacha i herbatkę?

zaczynam rysować swoją kuchnie by móc uzyskać tyle propozycji.

i powybrzydzać przy okazji:)

Do obrzydzenia bede to powtarzać, ale uwielbiam humor tego Wojtusia

Dziewczyny jak tylko zakończymy tatarkową kuchnię przejdziemy do dokładnego ustalania mojej ok?

Tatarak ja z Julianną się już spotkałam ,bedziemy mieszkać blisko siebie.

Ja natomiast zapraszam na narty na Śląsk i możemy się spotkać latem w połowie drogi w Turawie

Edytowane przez Barbara74

Tataraku cieszę się że pomogły Ci foty kuchni ode mnie,aczkolwiek nie mojej .Jest to kuchnia forumowiczów MagdaWOJTEK

przesyłam jeszcze jedno zdjęcie

http://img837.imageshack.us/img837/8596/kuchniaforum.jpg

Cieszę się że najprawdopodobnie będzie ten bakłażan łączony z białym.Powiedz mężowi że wiedziałyśmy że dokona słusznego wyboru i w końcu zgodzi się na biel :)

Fajnie że ta kuchnia ma identyczny układ co Ty planujesz i podobne wymiary

podaję linka gdzie znalazłam "Twoją kuchnię" tam jest ogólnie mowa o kuchniach w tym kolorze, ktoś mówił ,przeczytaj sobie to koniecznie , że jego bakłażan wygląda ponuro bo ma niezbyt słoneczną kuchnię , może znajdziesz tam jakieś cenne wskazówki dla siebie

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-pochwalcie-się-swoimi-kuchniami/page492

dodam jeszcze że nie sadziłam ,że bakłażanowa kuchnia bedzie mi się podaobać i po tych fotach mogę powiedzieć, że bardzo mi się podoba

to przy okazji może rzucisz okiem na moją kuchnię...:rolleyes:

Czuję się zaproszona :D

A rysuneczki już masz?

Barbara74 - ale przecież omawiamy Twoją kuchnię - chciałabyś bardziej rewolucyjnych pomysłów? Czy chciałabyś by Wojtek Cię też odwiedził i doradził? ;)

Czuję się zaproszona :D

A rysuneczki już masz?

Barbara74 - ale przecież omawiamy Twoją kuchnię - chciałabyś bardziej rewolucyjnych pomysłów? Czy chciałabyś by Wojtek Cię też odwiedził i doradził? ;)

ja w Wasze śląskie rejony nie pamietam kiedy zapuszczałem się.

do mnie z węzła bielańskiego A4 tez jest 2km:yes:

nie, ja tak szybko jak Tatarak nie działam, ale po Tatarakowych inspiracjach nabrałem chęci do dokładnego obmiaru kuchni.

ale wizja co, gdzie, jak jest w głowie

nie, ja tak szybko jak Tatarak nie działam, ale po Tatarakowych inspiracjach nabrałem chęci do dokładnego obmiaru kuchni.

No to czas przypomnieć sobie, a w zasadzie odkryć na nowo, bo duuuużo zmian u nas :D. A Basia ma naprawdę z okna widok na stok narciarski :) - szczęściara :D

Co do kuchni, to chętnie pomożemy - co nie dziewczyny?

Mierz, myśl, rysuj i pokazuj. Wrzucimy w program, zaczniemy kombinować i będziesz miał problem z wyborem ;).

No to czas przypomnieć sobie, a w zasadzie odkryć na nowo, bo duuuużo zmian u nas :D. A Basia ma naprawdę z okna widok na stok narciarski :) - szczęściara :D

A4 to ja dobrze znam le w przeciwnym kierunku i to do samego końca:yes:

tylko czemu ceny na tych stokach takie wysokie? niewiele drożej jest w Austrii, Włoszech.

mam pomysł aby było za darmo, narty na plecy i do góry,a ja z dziewczynami popijając kawę w moim salonie, siedząc na wygodnych kanapach ( jeszcze nie wybrane) bedziiemy Ci pomagać:raz, dwa, trzy ,lewa,lewa...

Dawaj swoje wymiary jesteśmy ich ciekawe ...wymiary kuchni ma się rozumieć :)

Julianno - koniecznie zapraszam - z całą rodzinką :) co prawda na budowie będzie jeszcze całkiem budowniczo, ale oj tam :)

Basiu - a co dokładnie chciałabyś ustalić oprócz tego ogólnego układu, ktory Ci dziewczyny zaproponowały? Ja akurat nie nartuję (w ogóle to "brzydzę się sportem" ;)) ale mój mąż chętnie, więc w tym sezonie nie (bo wszystkie weekendy będą na budowie), ale w przyszłym - kto wie :) i jeszcze raz dzięki za obrazki z kuchni Magdy i Wojtka - faktycznie bardzo podobny układ, kolory i w ogóle :)

Wojtek - aaaa to Ty tak przytykasz, że niby ja wybrzydzam, a chodziło o to, żeby wycyganić od dziewczyn: "Wojtek, Tobie też zaprojektujemy" ;) spryciarz ;)

Przecież Ty juz masz kuchnię rozplanowaną:rolleyes:

Julianno - koniecznie zapraszam - z całą rodzinką :) co prawda na budowie będzie jeszcze całkiem budowniczo, ale oj tam :)

Takie klimaty lubię najbardziej ;). Można sobie tworzyć i wyobrażać, co i jak będzie. Tymczasem rzeczywistość (nie tylko budowlana) trzyma nas w naszym obejściu ;).

A może Wojtek planuje drugą kuchnię ze zbędnego pokoju ;)?