pestka56 05.01.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Najpierw się trochę przedstawię. Jestem grafikiem, freelanserem, ale z jakimiś tam stałymi pracami, mój partner podobnie. Dziecko w Sylwestra się zaręczyło i... kupują własną działkę (ale 1,5 ha) – dziś wreszcie dogadali się ze sprzedającymi po miesiącu przepychanek, brrrrrr..... Obserwuję więc Twoje problemy niejako z podwójnej perspektywy, mojej i córki. Poza tym moja działka ma 2 tys. m2, dom 200 m2, a w nim poza nami są jeszcze czarny kocur i dwie kotki w tym jedna (!!!) szylkretowa, a druga szara dachóweczka. Teraz o domu - moje błędy: 1. WIATROŁAP zbyt mały, trzeba było połączyć z przedpokojem, bo inaczej drzwi do garażu, pomieszczenia gospodarczego, wejściowe i do salonu nie pozwalały na zagospodarowanie obu pomieszczeń. 2. GARAŻ na 2 samochody, z powodu konstrukcji domu, ma pośrodku filar podpierający poddasze. I nic w tym złego, tyle, że obie części są zbyt wąskie. Samochody mamy duże i trzeba wjeżdżać ze złożonymi lusterkami. 3. BRAMY GARAŻOWE - za nic nie rób uchylnych, bo nie da się docieplić. 4. KUCHNIA - teraz zrobiłabym o metr szerszą. NIGDY ZA MAŁA 5. SPIŻARNIA - brak. Dlatego postanowiliśmy wybudować w ogrodzie piwniczkę ziemną 6. GARDEROBA przy naszej sypialni - pomysł pojawił się jak już dom stał. Trzeba było kombinować. 7. OKNA – z przodu okey, ale od tyłu dom jest nieciekawy, bo ma za mało okien. Posadziłam winobluszcz żeby zasłonił. 8. POMIESZCZENIE NA NARZĘDZIA OGRODNICZE – brak. To jest chyba największy problem. Na szczęście zaraz pozbywamy się jednego samochodu i zaadaptujemy połowę garażu. 9. DACH - Twój jest prosty, ale uwaga na obróbki i uszczelnienie wokół komina. Nasze przecieki zwalczyliśmy dopiero po 4 latach !!!!!!! To z grubsza tyle, na razie Bo o ogrodzie trzeba osobno. Edytowane 5 Stycznia 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.01.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 tu są komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Julianno - szalona kobieto! pięć wersji?!?!? uffff skąd Ty jesteś, bo ja bym Cię chciała chociaż na kawę i ciacho zaprosić dziękuję po stokroć to jest to http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_curtsey.gif Cieszę się Moniko, że mogłam pomóc . Choć faktycznie chyba oszalałam spędzając na forum tyle czasu . Muszę się opamiętać . Jestem z Górnego Śląska, więc jak kuchnia powstanie, a Wy będziecie na tyle zadowoleni, że o mnie czule wspomnicie , to wskakuję na nowiutką autostradę http://emoty.blox.pl/resource/driving_moto.gif(właśnie wybudowali 2 km ode mnie) i pędzę by pełnić honory matki chrzestnej projektu . Tymczasem będę wdzięczna jak zajrzycie do mnie i powiecie co myślicie (jak w końcu założę ten wątek o projektowaniu własnych kątów). No i może już czas się grzecznie przedstawić? Mam na imię Ewa, a Julianna to imię mojej Córeczki . Do miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.01.2012 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ewo - zapraszam juz dziś my też mamy niedaleko do A4. czekam aż powstanie Twój wątek. niecierpliwie, bo spodzeiewam się wielu fajnych pomysłów. a co FM - osobiści uważam, że uzależnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ślicznie dziękuję za zaproszenie . To może wiosną wyciągnę rodzinkę na piękny spacer do Wrocławia (uwielbiam ogród botaniczny UW) i wówczas wizyta u Was będzie gwoździem programu . Mogę liczyć na 3 ciacha i herbatkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.01.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) zaczynam rysować swoją kuchnie by móc uzyskać tyle propozycji. i powybrzydzać przy okazji:) Do obrzydzenia bede to powtarzać, ale uwielbiam humor tego Wojtusia Dziewczyny jak tylko zakończymy tatarkową kuchnię przejdziemy do dokładnego ustalania mojej ok? Tatarak ja z Julianną się już spotkałam ,bedziemy mieszkać blisko siebie. Ja natomiast zapraszam na narty na Śląsk i możemy się spotkać latem w połowie drogi w Turawie Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.01.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Ślicznie dziękuję za zaproszenie . To może wiosną wyciągnę rodzinkę na piękny spacer do Wrocławia (uwielbiam ogród botaniczny UW) i wówczas wizyta u Was będzie gwoździem programu . Mogę liczyć na 3 ciacha i herbatkę? to przy okazji może rzucisz okiem na moją kuchnię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.01.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) Tataraku cieszę się że pomogły Ci foty kuchni ode mnie,aczkolwiek nie mojej .Jest to kuchnia forumowiczów MagdaWOJTEK przesyłam jeszcze jedno zdjęcie http://img837.imageshack.us/img837/8596/kuchniaforum.jpg Cieszę się że najprawdopodobnie będzie ten bakłażan łączony z białym.Powiedz mężowi że wiedziałyśmy że dokona słusznego wyboru i w końcu zgodzi się na biel Fajnie że ta kuchnia ma identyczny układ co Ty planujesz i podobne wymiary podaję linka gdzie znalazłam "Twoją kuchnię" tam jest ogólnie mowa o kuchniach w tym kolorze, ktoś mówił ,przeczytaj sobie to koniecznie , że jego bakłażan wygląda ponuro bo ma niezbyt słoneczną kuchnię , może znajdziesz tam jakieś cenne wskazówki dla siebie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-pochwalcie-się-swoimi-kuchniami/page492 dodam jeszcze że nie sadziłam ,że bakłażanowa kuchnia bedzie mi się podaobać i po tych fotach mogę powiedzieć, że bardzo mi się podoba Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 to przy okazji może rzucisz okiem na moją kuchnię... Czuję się zaproszona A rysuneczki już masz? Barbara74 - ale przecież omawiamy Twoją kuchnię - chciałabyś bardziej rewolucyjnych pomysłów? Czy chciałabyś by Wojtek Cię też odwiedził i doradził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.01.2012 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Do obrzydzenia bede to powtarzać, ale uwielbiam humor tego Wojtusia chodzi Ci o tego 10-letniego faceta mieszkającego z Tobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.01.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Czuję się zaproszona A rysuneczki już masz? Barbara74 - ale przecież omawiamy Twoją kuchnię - chciałabyś bardziej rewolucyjnych pomysłów? Czy chciałabyś by Wojtek Cię też odwiedził i doradził? ja w Wasze śląskie rejony nie pamietam kiedy zapuszczałem się. do mnie z węzła bielańskiego A4 tez jest 2km:yes: nie, ja tak szybko jak Tatarak nie działam, ale po Tatarakowych inspiracjach nabrałem chęci do dokładnego obmiaru kuchni. ale wizja co, gdzie, jak jest w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 05.01.2012 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 ja w Wasze śląskie rejony nie pamietam kiedy zapuszczałem się. do mnie z węzła bielańskiego A4 tez jest 2km:yes: nie, ja tak szybko jak Tatarak nie działam, ale po Tatarakowych inspiracjach nabrałem chęci do dokładnego obmiaru kuchni. ale wizja co, gdzie, jak jest w głowie No to czas przypomnieć sobie, a w zasadzie odkryć na nowo, bo duuuużo zmian u nas . A Basia ma naprawdę z okna widok na stok narciarski - szczęściara Co do kuchni, to chętnie pomożemy - co nie dziewczyny? Mierz, myśl, rysuj i pokazuj. Wrzucimy w program, zaczniemy kombinować i będziesz miał problem z wyborem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.01.2012 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 No to czas przypomnieć sobie, a w zasadzie odkryć na nowo, bo duuuużo zmian u nas . A Basia ma naprawdę z okna widok na stok narciarski - szczęściara A4 to ja dobrze znam le w przeciwnym kierunku i to do samego końca:yes: tylko czemu ceny na tych stokach takie wysokie? niewiele drożej jest w Austrii, Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.01.2012 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 (edytowane) mam pomysł aby było za darmo, narty na plecy i do góry,a ja z dziewczynami popijając kawę w moim salonie, siedząc na wygodnych kanapach ( jeszcze nie wybrane) bedziiemy Ci pomagać:raz, dwa, trzy ,lewa,lewa... Dawaj swoje wymiary jesteśmy ich ciekawe ...wymiary kuchni ma się rozumieć Edytowane 5 Stycznia 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.01.2012 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Julianno - koniecznie zapraszam - z całą rodzinką co prawda na budowie będzie jeszcze całkiem budowniczo, ale oj tam Basiu - a co dokładnie chciałabyś ustalić oprócz tego ogólnego układu, ktory Ci dziewczyny zaproponowały? Ja akurat nie nartuję (w ogóle to "brzydzę się sportem" ) ale mój mąż chętnie, więc w tym sezonie nie (bo wszystkie weekendy będą na budowie), ale w przyszłym - kto wie i jeszcze raz dzięki za obrazki z kuchni Magdy i Wojtka - faktycznie bardzo podobny układ, kolory i w ogóle Wojtek - aaaa to Ty tak przytykasz, że niby ja wybrzydzam, a chodziło o to, żeby wycyganić od dziewczyn: "Wojtek, Tobie też zaprojektujemy" spryciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 06.01.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 ja w Wasze śląskie rejony nie pamietam kiedy zapuszczałem się. do mnie z węzła bielańskiego A4 tez jest 2km:yes: nie, ja tak szybko jak Tatarak nie działam, ale po Tatarakowych inspiracjach nabrałem chęci do dokładnego obmiaru kuchni. ale wizja co, gdzie, jak jest w głowie Przecież Ty juz masz kuchnię rozplanowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.01.2012 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Pestka - to trochę Ci się nazbierało tych zarzutów, faktycznie. mnie aktualnie męczą schody i zanosi się na to, że jak już powstaną, to też będą męczyć... a co z ogrodem? zrobiłaś coś nieodwracalnego (typu wsadzenie sumaka? ) i godnego pożałowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.01.2012 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Przecież Ty juz masz kuchnię rozplanowaną no patrz, jak chciał nas podejść! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 06.01.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 no patrz, jak chciał nas podejść! Cały Wojtek:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 06.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Julianno - koniecznie zapraszam - z całą rodzinką co prawda na budowie będzie jeszcze całkiem budowniczo, ale oj tam Takie klimaty lubię najbardziej . Można sobie tworzyć i wyobrażać, co i jak będzie. Tymczasem rzeczywistość (nie tylko budowlana) trzyma nas w naszym obejściu . A może Wojtek planuje drugą kuchnię ze zbędnego pokoju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts