Tatarak 09.01.2012 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 o, chodźcie założymy klub anonimowych forumowiczek. ja też jestem uzależniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 o, chodźcie założymy klub anonimowych forumowiczek. ja też jestem uzależniona Czemu zaraz anonimowych? W końcu przecież się jakoś znamy, albo poznamy. Popieram pomysł Tatarak. Jak „produkuję” te moje layouty, siedzę non stop przy komputerze i chociażby dla oderwania oczu, i nabrania dystansu do projektu, zaglądam tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.01.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 a ja się właśnie biorę za druki do zwrotu vatu... o krajst, dobrze że jest forum i wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?48402-Zwrot-VAT&p=3715330&highlight=folia#post3715330 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Tatarak, usiłuję znaleźć w Twoim dzienniku ostateczny projekt Twojego domu i jakoś nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.01.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 o, chodźcie założymy klub anonimowych forumowiczek. ja też jestem uzależniona a czym się bedą różnić wpisy anonimowych od tych logowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Znalazłam to, czego szukałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.01.2012 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Pestka - Wojtek - a muszą się różnić? za bloczki Silka jest zwrot Vatu czy nie ma? ktoś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 to po co klub anonimwych forumowiczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.01.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Tatarak, czy coś już zdecydowałaś w sprawie odprowadzania deszczówki. Zajrzyj tutaj http://muratordom.pl/gazety/zbuduj-dom/gdzie-odprowadzac-deszczowke,174_7835.html?&photo=24236 Z własnego doświadczenia, mam dla Ciebie radę , żebyś pomyślała o gromadzeniu wody deszczowej i wykorzystywaniu jej do podlewania w ogrodzie. Wiem ile to kosztuje, jak korzysta się z wodociągu, no chyba, że będziesz miała wydajną własną studnię. A ja płacę tylko za to co pobiorę, bo szczęśliwie uparłam się żeby mieć własną oczyszczalnię. Mój ogród ma 2000 m i już kilka lat go podlewam. U mnie woda gruntowa jest na większości działki na 1,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.01.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wojtku - jak sugerowała pestka, to będzie "klub nieanonimowych forumowiczek", a nawet zalogowanych Pestko - robimy studnię na 4 kręgi i do niej będzie doprowadzona woda z dachu. u nas też woda na 1.5 lub głębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 10.01.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 moja skrzynka już wyczyszczona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.01.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wojtku - jak sugerowała pestka, to będzie "klub nieanonimowych forumowiczek", a nawet zalogowanych aha, to dyskusja o formie odbyła sie poza forum? bo nie widzę abym cos przeoczył w postach - padło tylko pytanie ze strony pestki o anonimowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.01.2012 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 dograłyśmy szczegóły telepatycznie mam dziś taki szalony "budowlany" dzień, że nawet jednego pracowego pliku chyba nie zdążę otworzyć do 20:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.01.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 w jakim sensie 'szalony' dzień budowlany?wszak siedzisz przy kompie a nie na budowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 w jakim sensie 'szalony' dzień budowlany? wszak siedzisz przy kompie a nie na budowie... Chyba już nie siedzi Ja siedzę, kurczę :[ Zwaliły mi sie na głowę dwa magazyny na raz. Kiedy ja pośpię A miałam się zabrać za moją łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.01.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Pestko - robimy studnię na 4 kręgi i do niej będzie doprowadzona woda z dachu. u nas też woda na 1.5 lub głębiej. A zaglądałaś do tego artykułu Muratora (link Ci wysłałam)? Rozważ też założenie w ogrodzie STAWU KĄPIELOWEGO zamiast basenu. Lubisz przecież ogrody naturalne do takiego stawu można odprowadzać wodę – będzie zasilała. Nie „ucieknie” pod ziemią gdzieś tam, tylko będziesz miała z niej korzyść. Do Stawu można też odprowadzić wodę z drenażu np. trawnika. Ja taki drenaż założyłam latem częściowo na swoim trawniku, bo przez ostatnie 2 sezony wiosną chodziłam do kostki w wodzie. We wcześniejsze było sucho jak pieprz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.01.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wojgoc - wpadłam w biegu na forum między jedną naradą a drugą... Pestka - stawu nie, niemal przez miedzę mamy rzekę w parku krajobrazowym, wystarczy mi stamtąd komarów. moi panowie chcą duży basen na lato, ja tam jestem zwierze lądowe artykuł przeglądałam - u nas pod humusem jest warstewka gliny i potem zaraz piaski/żwiry. w nich będzie zasadnicza część studni. mnie się zwaliło na głowę następne choróbsko dziecka. już nie wspomnę, że jak mam jechać na budowę (a właśnie odkryłam, że mam w złym miejscu okno w łazience*), ale kiedy mam pracować? miałam go odwieźć do swojej Mamy jutro, ale za wysoka gorączka... może się rozwinąć w coś gorszego i wolę mieć go na oku i ewentualnie blisko naszej pediatry. z kolei Mama nie może do nas przyjechać, bo moja siostra idzie do szpitala i ktoś musi mieć oko na jej młodsze dziecko po szkole... normalnie płakać mi się chce w grudniu Młody był 4 dni w przedszkolu. w styczniu - 6. i to jest jego trzeci rok w przedszkolu! podobno powinno być już lepiej. * więc nanoszę na projekt nieoczekiwanie powiększoną łazienkę, przesuniętą pralnię i garderobę na potrzeby elektryka i projektanta od podłogówki... mam nadzieję, że to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.01.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 właśnie wykasowałam miliard powiadomień z fm z wczoraj i dziś... muszę się brać za faktury z vatem, za artykuły do pracy... do świtu zostało mało czasu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.01.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 no to powodzenia. Podrzuć juniora do mnie, mój też kaszle. I tak jestem uziemiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.01.2012 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A moje dzieci nie chorują, może przegrzewacie je. Myślę,że jak pójdę do pracy to zaczną...:)Podziwiam Was praca i budowa No i ja też dołączam do grona uzależnionych...a dzisiaj nie ma Julianny16- Ewo gdzie się podziałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts