Madeleine 12.01.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) bardzo bym chciała listwy podłogowe licowane ze ścianą (jak ma Frankai i Anula) i myślimy, że w takim razie lepiej byłoby zrobić jednak najpierw wylewki, potem zamocować deski na szerokość tych listew, żeby tynkarze mieli poziom startu zaznaczony. i w miarę ładnie zrobili dolną krawędź, bo potem się tego nie wygipsuje na kładko, nie? Spireo, a jakie planujesz listwy u siebie? to w takim razie rób gładzie i tynki gipsowe, bo na cem-wap będzie widać różnicę przy obrobieniu dołem. Ja mam listwy zlicowane (stal szczotkowana), ale teraz, jak już wiem to, co wiem, zrobiłabym na dole tylko malutkie wcięcie, żeby podłogą wejść pod tynk. A w pokojach malowałam listwy na kolor ścian i też wyszło fajnie. Służę namiarami, jak coś. Na zbierający się kurz pomaga brak fazy u góry. Wojgoc, przyślij mi please na maila linka do Twojego projektu Co nieco pamiętam, ale nie wszystko. Kiedy można się wprosić na oglądanie? Edytowane 12 Stycznia 2012 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 ...Ja mam listwy zlicowane (stal szczotkowana), ale teraz, jak już wiem to, co wiem, zrobiłabym na dole tylko malutkie wcięcie, żeby podłogą wejść pod tynk. A w pokojach malowałam listwy na kolor ścian i też wyszło fajnie. Służę namiarami, jak coś. Na zbierający się kurz pomaga brak fazy u góry. Madeleine czy możesz pokazać po kawałeczku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.01.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Ach ! korci mnie od jakiegoś czasu – pokażę kawałeczek. Fotki wprawdzie tylko z iPhona, ale coś widać. Łazienka ma 12,3 m2. [ATTACH=CONFIG]94881[/ATTACH] Ciekawa jestem Waszych opinii o takim pomyśle, zestawieniu faktu i kolorów zajeb... mi się podoba:yes: ja mam zamysł takiej podłogi do swojej łazienki - płytki z serii Tubądzin Parma ściana, podłoga Urbano crema i deska bambusowa lub teak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Madeleine, czyli jak byś zrobiła listwy teraz? i pokaż te listwy ze stali szczotkowanej, pliz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 zajeb... mi się podoba:yes: ja mam zamysł takiej podłogi do swojej łazienki - płytki z serii Tubądzin Parma ściana, podłoga Urbano crema i deska bambusowa lub teak Oo....ch bratnia dusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Pestka, no zdolna z Ciebie bestia! inne ujęcia są? Spireo, spróbowałam to wyrysować w paincie (bez myszki, koszmar), mam nadzieję, że teraz coś widac. na fioletowo zaznaczyłam, gdzie byłby problem,gdyby przy schodach była poręcz stalowa, a na antresoli szkło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 rysunek oczywiście nie trzyma żadnej skali. na zielono poręcz ze stali, na niebiesko ze szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Pestka, no zdolna z Ciebie bestia! inne ujęcia są? Spireo, spróbowałam to wyrysować w paincie (bez myszki, koszmar), mam nadzieję, że teraz coś widac. na fioletowo zaznaczyłam, gdzie byłby problem,gdyby przy schodach była poręcz stalowa, a na antresoli szkło: [ATTACH=CONFIG]94887[/ATTACH] Dzięki. Reszta tak zabałaganiona, że ho! Cierpliwości pokażę Tatarak, czegoś nie rozumiem w tym rysunku. Nie powinno być TAK niebieskie to szklana balustrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Kasiu, nie - bo antresola i podesty są na poddaszu, a ten pierwszy stopień na parterze. górne podesty muszą mieć więc balustrady i antresola też "dookoła". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.01.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 matko, nic nie rozumiem. To te schody masz w środku i dookoła musisz dać balustradę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 czyli po schodach wchodzisz z dołu od 1 stopnia, zgodnie ze strzałką, i wchodzisz na poddasze na ten lewy podest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Kasiu, nie - bo antresola i podesty są na poddaszu, a ten pierwszy stopień na parterze. górne podesty muszą mieć więc balustrady i antresola też "dookoła". A, odwrotnie. Inaczej nie byłoby problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 może tu będzie wyraźniej widać: zaznaczyłam na szaro ciągi komunikacyjne poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Dobra, popatrzyłam, pomyślałam i cała głupia jestem Czumu na tych 36 cm nie może być szybki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.01.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 wydaje mi się, że nie będzie razić zrobienie tam szyby. Gorzej wyglądało, jakby zrobić tam inny materiał, a zaraz obok była już szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 no bo to taki bezsensu wymiar... jakby było chociaż z 60 cm ale tak to taki wąski, dość wysoki pasek (110 cm). jakoś nam nie pasuje optycznie. ślusarz to wypatrzył i mówi, że zrobi, jak wymyślimy, ale mnie się to nie widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 no bo to taki bezsensu wymiar... jakby było chociaż z 60 cm ale tak to taki wąski, dość wysoki pasek (110 cm). jakoś nam nie pasuje optycznie. ślusarz to wypatrzył i mówi, że zrobi, jak wymyślimy, ale mnie się to nie widzi. Tataraczku, WHY ? Popatrz tu W niedzielę będę miała troszkę czasu. Podaj wymiary – wys. balustrady i rozmiar pojedyńczej tafli szklanej. „Przykucnę” przy Photoshopie i SketchUpie, przerobię tę fotkę, żeby można było zobaczyć jak to będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 na tym zdjęciu jest inaczej, bo są słupki między szybami i jeszcze poręcz na górze szyby. a u nas miała być sama szyba. rozmiary tych szyb na antresoli to miało być 110 cm wysokości i chyba odcinki po max 100 cm szerokości. natomiast poręcz przy schodach ma mieć ok. 90 cm. jakby stalowa balustrada schodów przechodziła w stalową balustradę antresoli, to wyobrażam sobie "na styku" wyższy słupek i od niego odchodzące poręcze na stosownej wysokości. a z tym szkłem. nie umiem w paincie zrobić skosów, żeby jakoś było widać "spadek" balusrady schodów, ale jakoś tak by to wyszło: po lewej wariant ze stalowymi barierkami (no trochę pojechałam z prętami poprzecznymi, ale nie umiem bez myszki ich poprzesuwać lepiej), po prawej to niebieskie to pasek szkła na tym kawałku. jak by to z dołu wyglądało? jak się będzie wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Pokombinuję rysunkowo. Może to coś wyjaśni, ale dopiero w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 acha, a nie chcieliśmy żadnych słupków czy poręczy przy szkle, zeby tam nie było wizualnych podziałów. gdyby miały być, to równie dobrze może być balustrada stalowa. oglądam sobie antresolę Efilo i w sumie to nieźle wygląda, mimo podziałów. fakt, że ona ma większą pustkę i nie ma zaraz w tle - patrząc z dołu - drugiej linii tej balustrady. ale muszę u nas popatrzeć, czy tak naprawdę to tę drugą poręcz (bliższą dziury na schody) będzie w ogóle widać z jadalni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts