pestka56 12.01.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 acha, a nie chcieliśmy żadnych słupków czy poręczy przy szkle, zeby tam nie było wizualnych podziałów. gdyby miały być, to równie dobrze może być balustrada stalowa. oglądam sobie antresolę Efilo i w sumie to nieźle wygląda, mimo podziałów. fakt, że ona ma większą pustkę i nie ma zaraz w tle - patrząc z dołu - drugiej linii tej balustrady. ale muszę u nas popatrzeć, czy tak naprawdę to tę drugą poręcz (bliższą dziury na schody) będzie w ogóle widać z jadalni... A widziałaś takie rozwiązanie jak piszesz - bez słupków ? Mogę przejść się do sąsiada architekta. Ma szklaną balustradę na drewnianej antresoli, ale przy samych schodach jeszcze nie była zamontowana jak ostatnio widziałam. Zobaczę jak to funkcjonuje i odpytam co on myśli. W końcu architekt i sam dom buduje dla siebie. kilka razy mi pomógł już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 szkło bez słupków widziałam na paru inspirkowych fotkach i na fotkach z domu Mazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 tak sobie marzyłam:http://i.pinger.pl/pgr6/5fb9b925000cd0284984b9ad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Piękne, tak sobie wyobraziłam balustradę do Twoich schodów i na antresoli. Leciutka, prawie niewidoczna, ale... masz małego łobuziaka w domu. Dodałabym więc łączącą wszystko po górnej krawędzi szkła poręcz o przekroju okrągłym. Byłaby jak najcieńsza i oczywiście też ze szczotkowanej stali. Na narożnikach chyba musiałyby być słupki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 12.01.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 czasem marzenia sie spełniają tylko ten fotel moze być w cenie schodów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 ja tam mam 120 cm szerokości antresoli, fotel odpada własnie rozmawiałam ze ślusarzem. mówi, że można tę szybę montowaną niewidocznie zrobić tańszym "chałupniczym" sposobem - bez tych drogalaśnych profili mocujących. tylko wtedy jak by szyba pękła, to jej wymiana wymagałaby rozkucia podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 12.01.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 pozwólcie, że nie włączę się do dyskusji nt. barierek - nie kojarzę, nie rozumiem. listwy będą, ale nie teraz, bo mam zaległości zdjęciowe - jestem na etapie Wigilii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.01.2012 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 pozwalamy, czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) Tatarak, ależ mnie wciągnęło. Zamiast harować nad layoutami – 15 stron na jutro, zmiana paginacji na 160 stronach.... i do drukarni – zrobiłam przegląd światowego internetu. Patrzajta kobiety (i... faceci ?) Najpierw samo szkło, bo nie wsio się od razu zmieści w poście. Popatrz Tatarak, tam są takie uskoki w wysokości płaszczyzn szkła, które Tobie grożą. Moim zdaniem to nawet fajne. Za chwilkę jeszcze parę fotek Edytowane 12 Stycznia 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Cd. Proszę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 I jeszcze dwie fotki. To inspiracja kształtu moich schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.01.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) te, gdzie jest tylko szkło - ok, te z drwenianym wykończeniem na górze - nie podobaja mi się jak się ma drewniana gałka do szkła ciętego pod kątem prostym, do prostych linii stli? nijak zupełnie de gustibus jednak non est disputandum Edytowane 12 Stycznia 2012 przez sylwerson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 te, gdzie jest tylko szkło - ok, te z drwenianym wykończeniem na górze - nie podobaja mi się jak się ma drewniana gałka do szkła ciętego pod kątem prostym, do prostych linii stli? nijak zupełnie de gustibus jednak non disputandum Sylwerson, tu chodzi o coś innego – jak poradzić sobie z różnicami wysokości balustrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.01.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 a jak to widzi szklarz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 a jak to widzi szklarz? BUM tego nie zamawia się u szklarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.01.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 a u kogo się zamawia szklaną balustradę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Są wyspecjalizowane firmy, ktore poza tym robią szklane drzwi, daszki itp. Wpisz w wyszukiwarkę „szklana balustrada” i poczytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.01.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 (edytowane) wiesz co, z całym szacunkiem, każdego, kto wykonuje tego typu rzeczy, można nazwać szklarzem (definicja słowotwórcza dla wyrazu pochodnego 'szklarz'='ktoś, kto szkli') edit: idąc za Twoja radą wpisuję w google "balustrada szklana" i znajduję: http://makroglass.pl/strona.php?44424 zatem - jednak to szklarz Edytowane 12 Stycznia 2012 przez sylwerson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 wiesz co, z całym szacunkiem, każdego, kto wykonuje tego typu rzeczy, można nazwać szklarzem (definicja słowotwórcza dla wyrazu pochodnego 'szklarz'='ktoś, kto szkli') Sorry, pożartowałeś sobie ? Tu się nic nie szkli, a i szkło nie takie banalne. Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 12.01.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 aj, pestko56 - wcale nie żartuję (z wykształcenia jestem polonistką, więc za powyższe biorę pełna odpowiedzialność) chciałaś mnie ciut pouczyć - ok, teraz przyjmij swoja lekcję sorry, Tatarak, the rest is the silence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts