Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak to urodziny i ja nic nie wiem??? :D

Przybiegam z wiosennym torcikiem (choć właśnie zima sobie o nas przypomniała, ale co tam - już bliżej niż dalej do wiosny :))

Moc najpiękniejszych życzeń - radości, zdrowia i fajnych pomysłów na urządzanie :). Niech się spełnią wszystkie Twoje marzenia. Niech zawsze towarzyszy Ci szczęście i życzliwość ludzi, których spotykasz

http://img197.imageshack.us/img197/7429/tortk.jpg

Co do schodów - nie wiem czy zdążyłam (bo z dziennikiem jestem na bieżąco, ale z komentarzami już nie) - patrz na ich wygodę. My mamy wysokie stopnie i dzieciakom niewygodnie się po nich chodzi i starszym osobom też. A i my jak jesteśmy padnięci to tych schodów nie lubimy. Zupełnie inaczej się wchodzi na wygodnie stopnie, a zupełnie inaczej na za wysokie.

Alicjo - bardzo Ci dziękuję :) ze schodami jednak wyszło tak, że będą na wys. 19 cm i jednozabiegowe - naszym zdaniem najwygodniej jak się da, biorąc pod uwagę ograniczenia przestrzeni.

Wojgoc - no dziękuję, dziękuję :D

Słuchajcie! przez tę zimę-niezimę, to mi tak budowa tempa nabrała, że jak was mogę.... elektrycy zaraz kończą, hydraulik zaczyna, a tynkarze najchętniej by też od razu wchodzili... umowę dziś podpisałam z tynkarzami! tak jakoś wyszło ;)

Oj, będą te schody niewygodne :( Przeklniesz je, a na pewno przeklniesz zabieg.

Tataraku, posłałam Ci foto-impresyjne do balustrady szklanej, więc już nie będę rysować. SORRY, nie mam wolnej chwili przez najbliższe 3 tygodnie.

A u mnie dziś TAaa...aKA zima :D

Wierzba_na_zakrecie.jpg Na_wrzosowisku.jpg Pasqal_pod_sliwa.jpg Goscie_na_ognikach.jpg Wierzba_Hakuro_Nishiki.jpg

Projekt elektryki na papierze dostanę od p, Mietka. My to jeszcze obfotografujemy i opiszemy na fotach.

w salonie mamy tylko ekstra kable do głośników, projektora nie przewidujemy.

odkurzacza centralnego nie robimy, wolę roombę :)

wykujemy teraz otwory pod przewody od wm i rury najwyżej rozprowadzimy później. mam od Asolta tak dokładnie co do centymetra rozrysowany przebieg, że poprawek się nie przewiduje.

wiem, że 19 stopni to górny limit, ale i tak ledwie je wciśniemy :(

Pestka - gdyby nie upór mojego męża to byłyby dwa zabiegi - jak w oryginalnym projekcie. a tak przynajmniej górę "wyprostowaliśmy". chociaż nie wiem, czy tego nie pożałujemy, bo zejście ze schodów będzie przy drzwiach z łazienki... kompromiski :(

piękne te fotki! a Paskal jaki dostojny :D

Edytowane przez Tatarak