asolt 18.01.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja znałam orientacyjną kwotę "w której się zmieścimy", a potem jeszcze dochodziło: tu światełko, tam domofon na poddaszu, tu rezerwa mocy na siłowniki do rozdzielaczy, a to druga tablica... jak dziś usłyszałam kwotę końcową to zasłabłam. już przekroczyliśmy kwotę, w której miała jeszcze być instalacja odgromowa a jakoś nie pomyślałam, że oprócz zakupu pstryczków i gniazdek dochodzą jeszcze koszty ich montażu i te całe odbiory... ile to kosztuje? Siłownik do rozdzielacza to moc kilka watów czyli 10 siłowników to max 40 W x 2 rozdzielacze to ok 70-80 W, bez przesady z tą rezerwą mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.01.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja nawet nie mam zasilania rozdzielaczy (pociągnięte 'for future use') na osobnym bezpieczniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.01.2012 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) edit Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.01.2012 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ja nawet nie mam zasilania rozdzielaczy (pociągnięte 'for future use') na osobnym bezpieczniku... a ja nie wiem. w każdym razie projektant podłogówki sugerował rezerwę, przekazałam elektrykowi. on chyba wie, czy to ma być osobny bezpiecznik. przeżywam chwilowo overload... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.01.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) edit. Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.01.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Tatarak - czy wiesz że w okresie kiedy występujesz o pozwolenie zastępcze, nie wolno Ci prowadzić żadnych prac budowlanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.01.2012 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 niech mnie ktoś zastrzeli... z litości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.01.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) edit. Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Chociaż dużo zależy od "kultury pracy" tynkarzy coś takiego nie istnieje z obserwacji to troglodyci:) w ogóle to ja bardzo długo stosowałam wobec schodów "mechanizmy wyparcia" o tego określenia mi brakowało w odniesieniu do mojej kuchni ale pora sobie przypomnieć (mąż rzuca w moim kierunku groźbami karalnymi jak jej nie zamówię) Gosia1611 też teraz robiła tynki i jest b. zadowolona. Po jakim czasie pojawiły się te popękania u Ciebie? z drugiej strony mogę poczekać z tynkami nawet do maja, a kto mi da gwarancje, że potem nie przyjdzie zima - pamiętacie weekend majowy 2011? nie tynkuj teraz albo od razu wkalkuluj w koszty robienie gładzi:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.01.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) edit Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Gosia1611 zakończyła tynkowanie ponad 2tyg temu, a jak robiła tynki to temp na zewnatrz wynosiła 10st - bez paniki z tymi Jej tynkami.po tynkach zdążyła jeszcze wylewki zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Spirea nie straszy - kolejny raz przedstawia ewentualne konsekwencje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.01.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) edit. Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 18.01.2012 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Gosia1611 zakończyła tynkowanie ponad 2tyg temu, a jak robiła tynki to temp na zewnatrz wynosiła 10st - bez paniki z tymi Jej tynkami. po tynkach zdążyła jeszcze wylewki zrobić... Robiłam tynki od końca listopada do końca grudnia i faktycznie temp było wtedy ok 10 stopni, a w środku nawet 15 i nie było mrozów, ale ja mam ocieplone poddasze i ciepło u mnie nie ucieka. Na górze tynki mam suche, na dole sufity nie zdążyły wyschnąć, a zrobiłam wylewki, więc teraz suszę całą chałupkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Robiłam tynki od końca listopada do końca grudnia i faktycznie temp było wtedy ok 10 stopni, a w środku nawet 15 i nie było mrozów, ale ja mam ocieplone poddasze i ciepło u mnie nie ucieka. co z tej wełny będzie to się dopiero okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Spireapytałaś o podłogi i montaż osprzętu: ja nawet malowanie wstrzymałam bo elektryk mnie uprzedził że się brudzą ściany przy montazu gniazdek itpwięc podłóg tym bardziej szkoda myślę że w piątek dam Ci odpowiedź jak jest w praktyce:) Gosia listopad który już był a luty który ma być w tym cała różnica że o ocieplonym poddaszu nie wspomnę, nawet najlepsza prognoza pogody jest tylko prognozą a w lutym moze spaść temperatura z dnia na dzień Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 18.01.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Dokładnie, listopad był bardzo ciepły i się nam udało, teraz jest bardziej mroźno i nie wiem czy bym się zdecydowała, nawet nie wiedziałam czy z wylewkami się uda, ale się udało, a tynki jednak robili przez 3 tygodnie, to długo okres czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.01.2012 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 pytałaś o podłogi i montaż osprzętu: ja nawet malowanie wstrzymałam bo elektryk mnie uprzedził że się brudzą ściany przy montazu gniazdek itp więc podłóg tym bardziej szkoda myślę że w piątek dam Ci odpowiedź jak jest w praktyce:) to niedobrze, połowę mam już pomalowaną. Na jak długo planuje u Ciebie prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 mam obawę, czy wykonawca podpisujący umowę i dający gwarancję wykonania zdecyduje się na tynkowanie w lutym.wg mnie tak od 10-15 marca to najlepszy okres na tynki - warunek pogodowy jest jednak zawsze pierwszoplanowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts