Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Ja znałam orientacyjną kwotę "w której się zmieścimy", a potem jeszcze dochodziło: tu światełko, tam domofon na poddaszu, tu rezerwa mocy na siłowniki do rozdzielaczy, a to druga tablica... jak dziś usłyszałam kwotę końcową to zasłabłam. już przekroczyliśmy kwotę, w której miała jeszcze być instalacja odgromowa :( a jakoś nie pomyślałam, że oprócz zakupu pstryczków i gniazdek dochodzą jeszcze koszty ich montażu i te całe odbiory... ile to kosztuje?

Siłownik do rozdzielacza to moc kilka watów czyli 10 siłowników to max 40 W x 2 rozdzielacze to ok 70-80 W, bez przesady z tą rezerwą mocy

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chociaż dużo zależy od "kultury pracy" tynkarzy

coś takiego nie istnieje z obserwacji to troglodyci:)

w ogóle to ja bardzo długo stosowałam wobec schodów "mechanizmy wyparcia" ;)

o tego określenia mi brakowało w odniesieniu do mojej kuchni ale pora sobie przypomnieć (mąż rzuca w moim kierunku groźbami karalnymi jak jej nie zamówię:))

Gosia1611 też teraz robiła tynki i jest b. zadowolona. Po jakim czasie pojawiły się te popękania u Ciebie? z drugiej strony mogę poczekać z tynkami nawet do maja, a kto mi da gwarancje, że potem nie przyjdzie zima - pamiętacie weekend majowy 2011?

nie tynkuj teraz albo od razu wkalkuluj w koszty robienie gładzi:(

Gosia1611 zakończyła tynkowanie ponad 2tyg temu, a jak robiła tynki to temp na zewnatrz wynosiła 10st - bez paniki z tymi Jej tynkami.

po tynkach zdążyła jeszcze wylewki zrobić...

Robiłam tynki od końca listopada do końca grudnia i faktycznie temp było wtedy ok 10 stopni, a w środku nawet 15 i nie było mrozów, ale ja mam ocieplone poddasze i ciepło u mnie nie ucieka. Na górze tynki mam suche, na dole sufity nie zdążyły wyschnąć, a zrobiłam wylewki, więc teraz suszę całą chałupkę ;)

Spirea

pytałaś o podłogi i montaż osprzętu: ja nawet malowanie wstrzymałam bo elektryk mnie uprzedził że się brudzą ściany przy montazu gniazdek itp

więc podłóg tym bardziej szkoda myślę że w piątek dam Ci odpowiedź jak jest w praktyce:)

Gosia listopad który już był a luty który ma być w tym cała różnica że o ocieplonym poddaszu nie wspomnę, nawet najlepsza prognoza pogody jest tylko prognozą

a w lutym moze spaść temperatura z dnia na dzień

Edytowane przez Kaśka73

pytałaś o podłogi i montaż osprzętu: ja nawet malowanie wstrzymałam bo elektryk mnie uprzedził że się brudzą ściany przy montazu gniazdek itp

więc podłóg tym bardziej szkoda myślę że w piątek dam Ci odpowiedź jak jest w praktyce:)

to niedobrze, połowę mam już pomalowaną. Na jak długo planuje u Ciebie prace?