Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wojtek leżę.... bardziej skupiam się na panelach na piętro o parterze juz nie ogarniam

MAM PYTANIE: czy całą podłoge na piętrze robicie w jednym kolorze?

ale przypomniałeś mi tu strona do tego tarketta w dobrych cenach, zresztą maja kilka stron internetowych i parkiety różnych firm

http://www.podloga.waw.pl

panele tarketta kupię w świecie paneli lepsze ceny niż bel pol

a z tego sklepu w Warszawie interesuje mnie np to (mieli też inne)

http://www.podloga.waw.pl/menu,2,esklep,produkt,id,317,name,Podloga_Tarkett_Tarkett_Doussie_1-lam,page,2,kat,76

Kaśka, jak chcesz to zajrzę do tego Margo i obejrzę deski. Do miasta jeżdżę Puławską więc mam po drodze. Jak Ci się nie spieszy za bardzo to w poniedziałek- wtorek mogę. Po drodze mam też DLH, ale oni straszliwie drodzy. :)

a sprawdzałaś czy mają?

ja pytałem się w grudniu w Bel-pol i dostałem odp., że w najbliższym czasie produkt nie bedzie w produkcji.

W Belpolu maja 1 lamelową sapelle po 119zł/m2

coś jest na rzeczy bo w nowym katalogu już jej nie ma:(?

sapelle też mi się podoba i jatoba itd.....wybieram drogą eliminacji 3 lamelowe (moim zdaniem- ścinki) odpadają:)

kto kupuje w belpolu?

pestka56 dziękuję ale te zakupy to jeszcze muszą poczekać bom niezdecydowana...

Drugi Bel-Pol jest na Olsztyńskiej, przed stacją trzeba skręcić w prawo. Jest to już za tymi sklepami meblowymi.

Co do kolorów, to plan jest taki, że pokoje dziecięce będą jedne panele, gabinet na dole kolejne, a sypialnia, garderoba, korytarz i pracownia jeden rodzaj (ale to pod warunkiem kupienia konkretnego panela).

Wojgoc, skoro podpisała umowę, to też na termin. Po co Ci umowa, jeśli nie zapiszesz terminu? A jak przyjdą za rok? Zawsze można zapisać, że termin ulegnie przesunięciu z uwagi na warunki atm., które uniemożliwiają wykonanie prac zgodnie z zaleceniamni producenta.

:) do Tataraka i Innych tu zaglądających:

1. rada od mojego sąsiada architekta, sprawdzona też u mnie. USZCZELNIĆ styk wieńca z belką, na której wspiera się więźba. Najlepiej pianką. BARDZO pomogło.

2. folia dekarska (liquid-rubber.pl, sa i inne) świetnie uszczelnia dachy, przede wszystkim płaskie, ale też są i takie, które można nakładać na już istniejące powierzchnie skośnych. To z polecenia moich przyjaciół, którzy 1,5 roku temu przeżyli kataklizm w związku ze swoim płaskim dachem.

3. podłogi panelowe - ja radziłaby takie, które są olejowane. W mieszkaniu moich rodziców jest dębowy parkiet super lakierowany i niestety każda usterka oznacza konieczność cyklinowania całości. Panele mają cienką warstwę zewnętrzną, która nie nadaje się do cyklinowania. A poza tym jaki to problem! Deski lub panele olejowane albo woskowane naprawia się punktowo i bez śladu. Macie dzieci i zwierzaki. Na wsi bez przerwy wnosi się do domu jakieś drobiny piasku, coś co rysuje podłogi. Poza tym to jest eco.