Kaśka73 18.01.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 na olsztyńskiej z ułożeniem jest szansa na extra rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 na olsztyńskiej z ułożeniem jest szansa na extra rabat tzn? wydawało mi się, że ceny montazu maja w Belpolu takie same. Na Bielanach zyczą sobie prawie 100zł/m2.... co dlamnie jest lekkim przegięciem + 150zł za pierwszą, obowiązkową wizytę montażysty. spuściłem ich na drzewo. Na Olsztyńskiej jest inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A czekaj sobie, będziesz potrzebowała sprawdzenia czegoś „oczami” z Warszawy i okolicy na południe od W-wy, to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Wojtek napiszę Ci na priva wieczorem z panelami kombinowałam tak jak Wy u dzieci inne, korytarz pod kolor schodów i nasza sypialnia inne przyjechała moja mama popatrzyła po domu i nie weinnie acz podstępnie stwierdziła: jak to będzie wyglądać!!!ziarenko wątpliwości kiełkuje i jest co raz wieksze:(spróbuje u siebie wkleić rzut poddasza bo moze przesadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ja mam teraz w tak mieszkaniu - pokoje są w innych kolorach i jest ok.ale wszystko jest kwestią gustu i upodobań własnychjak już to pisz na maila - chyba jeszcze masz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.01.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 a czemu ma służyć różnorodność pt. w każdym pokoju inna podłoga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 np upodobaniom kolorystycznym poszczególnych członków rodziny - jak sa już w wieku, że mają swoje wymagania...też zalezy od powierzchni - ale u siebie to bym dostał kota mając wszędzie jeden kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2012 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 a czemu ma służyć różnorodność pt. w każdym pokoju inna podłoga? Ja tak zrobiłam mam taki maleńki przedpokoik - same drzwi. Łączy sypialnię, garderobę i łazienkę. Ciemny, więc zrobiłam podłogę jasną, a w sypialni jest bejcowana na merbau. Patrzeć na to nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.01.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ja jestem zwolennikiem urządzania domu, w miarę możliwości, całościowo. Tzn., żeby starać się urządzić zachowując w miarę jeden styl. Dlatego jestem zwolennikiem ujednolicenia podłogi, a nie robienia w każdym pokoju innej. Traktuję podłogę jako tło. Kolory na ścianach najlepiej też, ale jak już są konkretne oczekiwania, to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ja jestem zwolennikiem urządzania domu, w miarę możliwości, całościowo. Tzn., żeby starać się urządzić zachowując w miarę jeden styl. Dlatego jestem zwolennikiem ujednolicenia podłogi, a nie robienia w każdym pokoju innej. Traktuję podłogę jako tło. Kolory na ścianach najlepiej też, ale jak już są konkretne oczekiwania, to ok. U mnie to wyraźnie widać na tym styku podłóg sypialnia–korytarzyk. Resztę podlóg mam już w jednym kolorze. Poza jedną łazienką, bo tu do trawertynu nie pasuje takie ciemne jak merbau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.01.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) no... to wychodzi że moja mama miała rację rzut góry jest u mnie w komentarzach jak by co do pooglądania Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ...Traktuję podłogę jako tło. Kolory na ścianach najlepiej też,... ale tło do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ale tło do czego? Wojgoc, no chyba nie pytasz poważnie? Podłoga to tło do wszystkiego. Do tego co na niej położysz - np. dywan, postawisz - meble, do ścian - kolor i faktura tego co na ścianach. Nawet sufit jest związany z podłogą. KOLORY to poważna sprawa we wnętrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Wojgoc, no chyba nie pytasz poważnie? Podłoga to tło do wszystkiego. Do tego co na niej położysz - np. dywan, postawisz - meble, do ścian - kolor i faktura tego co na ścianach. Nawet sufit jest związany z podłogą. KOLORY to poważna sprawa we wnętrzu. tez tak uważam, ale odniosłem wrażenie, że Spirea mysli inaczej ja jestem zwolennikiem urządzania domu, w miarę możliwości, całościowo. Tzn., żeby starać się urządzić zachowując w miarę jeden styl. Dlatego jestem zwolennikiem ujednolicenia podłogi, a nie robienia w każdym pokoju innej. Traktuję podłogę jako tło. Kolory na ścianach najlepiej też, ale jak już są konkretne oczekiwania, to ok. skoro całościowo, w jednym stylu..., więc nie rozumiem tego podłogowego tła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.01.2012 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Wojgoc, Tatarak chyba pisala, ze podpisala umowe. mam taką fajną umowę, która mnie zobowiązuje tylko do tego, że jak zrobią te tynki, to muszę im zapłacić. luz. już pana uprzedziłam, że czekamy do wiosny. uprzejmie proszę wszystkich, którzy mi powyżej wyjaśniali niuanse prawne o wykasowanie co bardziej szczegółowych sformułowań (w tym dat itp), bo nie mam pewności, czy wszyscy tu zaglądający są mi życzliwi. a gdyby tak zajrzał ktoś, kto lubi bliźnim uprzykrzać zycie, to wiecie... pamiętajcie też o cytatach z góry dziękuję! Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 tez tak uważam, ale odniosłem wrażenie, że Spirea mysli inaczej skoro całościowo, w jednym stylu..., więc nie rozumiem tego podłogowego tła [/indent] Spirea myśli tak samo. Popatrz na to tak; wymyślasz wnętrze - zacząć trzeba albo od podłogi, albo od tego co chcesz mieć na ścianach - jasne, ciemne, może jakaś tapeta kolorowa. Chodzi o to, że szukasz podstawy - to co lubisz najbardziej i od tego musisz zacząć i wsio inne dopasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.01.2012 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 2. folia dekarska (liquid-rubber.pl, sa i inne) świetnie uszczelnia dachy, przede wszystkim płaskie, ale też są i takie, które można nakładać na już istniejące powierzchnie skośnych. To z polecenia moich przyjaciół, którzy 1,5 roku temu przeżyli kataklizm w związku ze swoim płaskim dachem. o ta rada się może przydać pilnie. słuchajcie, byłam na budowie "odebrać" elektrykę i wchodzę do garażu, a tam ściany całe mokre - widać, że izolacja z papy na dachu plaskim w ogóle nie spełnia swojego zadania. póki było sucho, to luz. jak spadł śnieg i stopniał... dramat zaraz wysyłam fotkę do dachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 o ta rada się może przydać pilnie. słuchajcie, byłam na budowie "odebrać" elektrykę i wchodzę do garażu, a tam ściany całe mokre - widać, że izolacja z papy na dachu plaskim w ogóle nie spełnia swojego zadania. póki było sucho, to luz. jak spadł śnieg i stopniał... dramat zaraz wysyłam fotkę do dachowca. TATARAK, ja to przeżyłam u siebie na skośnym w piramidę dachu. Mechanizm był taki, że jak się zebrało dużo śniegu i potem słońce zaświeciło to w koszu między warstwą śniegu a blachodachówką tworzyła się kieszeń wypełniona wodą i podciekało. Podobnie było jak wiał mocny wiatr z określonego kierunku - podwiewał wodę. W kuchni miałam kilka potopów zanim odkryliśmy dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.01.2012 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 np upodobaniom kolorystycznym poszczególnych członków rodziny - jak sa już w wieku, że mają swoje wymagania... też zalezy od powierzchni - ale u siebie to bym dostał kota mając wszędzie jeden kolor piękna okazja do osiągnięcia rodzinnego kompromisu. Nie mówię, że wszędzie musi być to samo na podłodze, ale ilość odcieni drewna pasująca zarówno do okien, jak i drzwi wewnętrznych, jest skończona. Serio serio, nie trzeba w domu mieć wszystkiego, co się nam podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 masz rację - do swoich okien nie bardzo widzę np dąb wędzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts