Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

powiedzcie to mojemu mężowi, ktory doszedł do kreatywnego wniosku, że może by tak zrobić inne (całkiem inne) drzwi do każdego pomieszczenia, skoro każdemu podoba się co innego.

acha, a młody chce drzwi z bulajem ;)

Na bulaj możesz się zgodzić, jeśli resztę stylu bedą trzymały taką jak pozostałe drzwi w domu.

Ja bym się jeszcze zgodziła na różne kolory – żółte, pomarańczowe, granatowe,... – ale wnętrza musiały być ascetycznie nowoczesne. trzeba by też bardzo starannie przemyśleć wszystkie pozostałe elementy wystroju.

Ech... faceci ;)

Widziałam zdjęcie kuchni, gdzie każde drzwiczki szafek były wykonane z innego drewna, ale... forma i styl wszystkich były jednakowe. Nieźle to wyglądało

powiedzcie to mojemu mężowi, ktory doszedł do kreatywnego wniosku, że może by tak zrobić inne (całkiem inne) drzwi do każdego pomieszczenia, skoro każdemu podoba się co innego.

acha, a młody chce drzwi z bulajem ;)

W całkiem surowym i niemalże sterylnym miejscu takie drzwi mogą być rewelacyjną ozdobą, dekoracją, meblem, rzeźbą i orkiestrą samą w sobie... gorzej jak połączy się je z innymi zespołami, a każdy grający inny rodzaj muzyki;):).

Mam pytanie odnośnie went. mech - czy W GARDEROBIE macie NAWIEW czy WYWIEW?

W projekcie mam wstępnie wpisany nawiew. Na razie mam odpowiedzi Gosi1611 i Salika, że oni mają wywiewy.

Na forach oczywiście każda pliszka swój ogonek chwali.

Jeszcze znalazłam uwagę, że to w sumie powinno zależeć od ogólnego bilansu powietrza wywiewanego i nawiewanego.

No to jak macie u siebie, moi mili komentujący?

Mam pytanie odnośnie went. mech - czy W GARDEROBIE macie NAWIEW czy WYWIEW?

W projekcie mam wstępnie wpisany nawiew. Na razie mam odpowiedzi Gosi1611 i Salika, że oni mają wywiewy.

Na forach oczywiście każda pliszka swój ogonek chwali.

Jeszcze znalazłam uwagę, że to w sumie powinno zależeć od ogólnego bilansu powietrza wywiewanego i nawiewanego.

No to jak macie u siebie, moi mili komentujący?

Miałam nawiew, ale pierwszej zimy zrobiło sie w garderobie tak pioruńsko zimno, że go zlikwidowaliśmy całkiem. Do garderoby mamy drzwi przesuwne wiszące i to wystarcza, ale planujemy założyć wywiew, bo latem muszę co troszkę zostawiać drzwi odsunięte. Zimą jest okey, bo cyrkulacja powietrza jest lepsza. Garderoba ma jedną ścianę zewnętrzną i poza rurkami doprowadzającymi wodę do ogrzewania w sypialni, nie ma tu żadnego ogrzewania. jest więc zawsze chłodniej i na cyrkulację powietrza działa różnica temperatur z pomieszczeniem obok.

Jeszcze Ci dopowiem.

W wypasionym domu mojej sąsiadki garderoby mają okna, ale nie są używane. Pytałam kiedyś i powiedziała, że wystarcza otwieranie drzwi, a to robi się co najmniej raz dziennie.

Świetnie sobie radzisz. Myślisz o wszystkim :)

Jak tam mokre ściany w garażu?

Przyszło mi do głowy jeszcze jedno, ale najpierw odpowiedz, bo nie pamiętam żebym w Twoim dzienniku czytała o tym. Czy u Ciebie jest kanalizacja, czy masz własne szambo, albo oczyszczalnię?

WSIO :D

Powierzchnia głównego domu to 600m2, a „pawilonu dla rodziców” – 150. Jest wielka oranżeria, stajnie dla koni i kózek, 4 garaże, a wszystkie zabudowania na planie „U”. Poza tym rekuperacja, pompa wodna (całe ogrzewa) i sama nie wiem co jeszcze. Ogród to 2–3 ha w ogrodzeniu. Postawienie tego domu i wykończenie (bez mebelków) połknęło 5 mln. A teraz jest do kupienia z 3,9 mln.