pestka56 18.01.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Serio serio, nie trzeba w domu mieć wszystkiego, co się nam podoba ... bo sie nam z tego kipisz tęgi zrobi i oczopląs wtedy w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.01.2012 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 powiedzcie to mojemu mężowi, ktory doszedł do kreatywnego wniosku, że może by tak zrobić inne (całkiem inne) drzwi do każdego pomieszczenia, skoro każdemu podoba się co innego. acha, a młody chce drzwi z bulajem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2012 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 powiedzcie to mojemu mężowi, ktory doszedł do kreatywnego wniosku, że może by tak zrobić inne (całkiem inne) drzwi do każdego pomieszczenia, skoro każdemu podoba się co innego. acha, a młody chce drzwi z bulajem Na bulaj możesz się zgodzić, jeśli resztę stylu bedą trzymały taką jak pozostałe drzwi w domu. Ja bym się jeszcze zgodziła na różne kolory – żółte, pomarańczowe, granatowe,... – ale wnętrza musiały być ascetycznie nowoczesne. trzeba by też bardzo starannie przemyśleć wszystkie pozostałe elementy wystroju. Ech... faceci Widziałam zdjęcie kuchni, gdzie każde drzwiczki szafek były wykonane z innego drewna, ale... forma i styl wszystkich były jednakowe. Nieźle to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 A to inspiracje do dyskusji z mężami http://projektkuchni.blox.pl/html/1310721,262146,14,15.html?11,2008 Uwaga! Tam są nie tylko kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2012 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Wpadłam na taką stronę w necie aranzator.myfloor.pl Wojgoc, to doskonała odpowiedź na Twoje wątpliwości co do aranżacji wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ja zbytnich wątpliwości aranżacyjnych nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.01.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ja zbytnich wątpliwości aranżacyjnych nie mam Źle się wyraziłam. Ale wyobraźnia czasem wymaga pomocy. Coś sobie wymyślamy, będzie pięknie, a potem wyszło jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Źle się wyraziłam. Ale wyobraźnia czasem wymaga pomocy. Coś sobie wymyślamy, będzie pięknie, a potem wyszło jak wyszło święte słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 18.01.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 powiedzcie to mojemu mężowi, ktory doszedł do kreatywnego wniosku, że może by tak zrobić inne (całkiem inne) drzwi do każdego pomieszczenia, skoro każdemu podoba się co innego. acha, a młody chce drzwi z bulajem W całkiem surowym i niemalże sterylnym miejscu takie drzwi mogą być rewelacyjną ozdobą, dekoracją, meblem, rzeźbą i orkiestrą samą w sobie... gorzej jak połączy się je z innymi zespołami, a każdy grający inny rodzaj muzyki;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.01.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Wojgoc, z tym tlem Pestka juz wyjasnila. O konsekwencji w urzadzaniu rozmawialismy ostatnio u mnie. My planowalismy kazde drzwi w jednym kolorze, bo reszta jest surowa i monochromatyczna, ale na razie zrezygnowalismy z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Ty jesteś industrialna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Mam pytanie odnośnie went. mech - czy W GARDEROBIE macie NAWIEW czy WYWIEW? W projekcie mam wstępnie wpisany nawiew. Na razie mam odpowiedzi Gosi1611 i Salika, że oni mają wywiewy. Na forach oczywiście każda pliszka swój ogonek chwali.Jeszcze znalazłam uwagę, że to w sumie powinno zależeć od ogólnego bilansu powietrza wywiewanego i nawiewanego. No to jak macie u siebie, moi mili komentujący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Mam pytanie odnośnie went. mech - czy W GARDEROBIE macie NAWIEW czy WYWIEW? W projekcie mam wstępnie wpisany nawiew. Na razie mam odpowiedzi Gosi1611 i Salika, że oni mają wywiewy. Na forach oczywiście każda pliszka swój ogonek chwali. Jeszcze znalazłam uwagę, że to w sumie powinno zależeć od ogólnego bilansu powietrza wywiewanego i nawiewanego. No to jak macie u siebie, moi mili komentujący? Miałam nawiew, ale pierwszej zimy zrobiło sie w garderobie tak pioruńsko zimno, że go zlikwidowaliśmy całkiem. Do garderoby mamy drzwi przesuwne wiszące i to wystarcza, ale planujemy założyć wywiew, bo latem muszę co troszkę zostawiać drzwi odsunięte. Zimą jest okey, bo cyrkulacja powietrza jest lepsza. Garderoba ma jedną ścianę zewnętrzną i poza rurkami doprowadzającymi wodę do ogrzewania w sypialni, nie ma tu żadnego ogrzewania. jest więc zawsze chłodniej i na cyrkulację powietrza działa różnica temperatur z pomieszczeniem obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 dzięki, Pestko. czyli kolejny głos za wywiewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Jeszcze Ci dopowiem. W wypasionym domu mojej sąsiadki garderoby mają okna, ale nie są używane. Pytałam kiedyś i powiedziała, że wystarcza otwieranie drzwi, a to robi się co najmniej raz dziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 u mnie w projekcie było okno w każdej garderobie, ale akurat by zajmowały fajne miejsca na szafy więc poszły precz już ustaliłam z projektantem, że zaszła pomyłka - w garderobie będzie wywiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Świetnie sobie radzisz. Myślisz o wszystkim Jak tam mokre ściany w garażu? Przyszło mi do głowy jeszcze jedno, ale najpierw odpowiedz, bo nie pamiętam żebym w Twoim dzienniku czytała o tym. Czy u Ciebie jest kanalizacja, czy masz własne szambo, albo oczyszczalnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Jeszcze Ci dopowiem. W wypasionym domu mojej sąsiadki garderoby mają okna, ale nie są używane. Pytałam kiedyś i powiedziała, że wystarcza otwieranie drzwi, a to robi się co najmniej raz dziennie. a co znaczy wypasiony? bo chyba nie pow. domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Świetnie sobie radzisz. Myślisz o wszystkim tak mi mów - tego mi trzeba ściany mokre, dachowiec nie odpowiada. idę zadzwonić, dobrze, że mi przypomniałaś. u nas jest kanalizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 WSIO Powierzchnia głównego domu to 600m2, a „pawilonu dla rodziców” – 150. Jest wielka oranżeria, stajnie dla koni i kózek, 4 garaże, a wszystkie zabudowania na planie „U”. Poza tym rekuperacja, pompa wodna (całe ogrzewa) i sama nie wiem co jeszcze. Ogród to 2–3 ha w ogrodzeniu. Postawienie tego domu i wykończenie (bez mebelków) połknęło 5 mln. A teraz jest do kupienia z 3,9 mln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts