pestka56 20.01.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 tak mi mów - tego mi trzeba ściany mokre, dachowiec nie odpowiada. idę zadzwonić, dobrze, że mi przypomniałaś. u nas jest kanalizacja. Pamiętaj o tej płynnej folii na dach (!), to naprawdę jak panaceum. Widziałam filmik reklamowy, na którym facet usiłował calowym gwoździem przekłuć membranę z 2–3 warstw tego cudu i... nie dało się – naciągnęła się jak guma. Sprawdź jaki masz spadek odprowadzenia rur z domu do kanalizacji i pilnuj, żeby rury odprowadzające z domu były stosownie dużej średnicy. Jak spadek mały to myśl o założeniu zasuwy burzowej. Przeżyliśmy to i owo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 kanalizację już mam zrobioną - i w domu pod chudziakiem i przyłącze do studzienki też. odcinek od studzienki do domu mam 25 mb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 kanalizację już mam zrobioną - i w domu pod chudziakiem i przyłącze do studzienki też. odcinek od studzienki do domu mam 25 mb. No to super U mnie do oczyszczalni od domu też ponad 20 mb. Ale spadek dość mizerny i jak rok temu na wiosnę zrobiło się strasznie mokro, to mieliśmy powódź w garażu (jest o 2 stopnie niżej niż podłogi w domu). Szybciutko potem zrobiliśmy studzienkę z zasuwą tuż przed wejściem rury pod garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 WSIO Powierzchnia głównego domu to 600m2, a „pawilonu dla rodziców” – 150. Jest wielka oranżeria, stajnie dla koni i kózek, 4 garaże, a wszystkie zabudowania na planie „U”. Poza tym rekuperacja, pompa wodna (całe ogrzewa) i sama nie wiem co jeszcze. Ogród to 2–3 ha w ogrodzeniu. Postawienie tego domu i wykończenie (bez mebelków) połknęło 5 mln. A teraz jest do kupienia z 3,9 mln. to wszystko co trzeba Twe dzieciaki mają pod nosem a Oni wyprowadzają się gdzieś....pod Żyrardów wrzuć linka do tej chaty - popatrzymy jak to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 to wszystko co trzeba Twe dzieciaki mają pod nosem a Oni wyprowadzają się gdzieś....pod Żyrardów wrzuć linka do tej chaty - popatrzymy jak to wygląda... Znowu nie wiadomo co z tym Żyrardowem (ode mnie to 45 km), bo sprzedający zaczęli coś kręcić po raz kolejny Na wszelki wypadek szukamy jeszcze innych działek w okolicy Warszawy. http://www.tvm2.tv/Nieruchomo%C5%9Bci/2780-Dom,_Sprzeda%C5%BC,_G%C3%B3ra_Kalwaria,_Sobik%C3%B3w,_811_m2,_3_950_000_PLN_cz.1.html http://www.tvm2.tv/Nieruchomo%C5%9Bci/2781-Dom,_Sprzeda%C5%BC,_G%C3%B3ra_Kalwaria,_Sobik%C3%B3w,_811_m2,_3_950_000_PLN_cz.2.html Patrz jak się trafiło Nawet nie wiedziałam, że film nakręcili. Na początku, ten czerwony połamany dach z 2-ma kominami po lewej, to mój dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 ładne te pomieszczenia dla koni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 ładne te pomieszczenia dla koni;) Ja mam swoje zdanie tym domu. Nie chciałabym go. Ale różne fragmenty – tylko fragmenty – ma fajne i pomysłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Pestka, sama bym tego lepiej nie ujęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja mam swoje zdanie tym domu. Nie chciałabym go. Ale różne fragmenty – tylko fragmenty – ma fajne i pomysłowe. zgadza się te dla koni jak nr1 pokazywane - wyglada na to,, że to najważniejsze miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Pestka, sama bym tego lepiej nie ujęła I wiecie co projektował go sam Kucza-Kuczyński (http://www.atelier2.pl) za drobne 400 000 zl za projekt z nadzorem. BUM ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 zgadza się te dla koni jak nr1 pokazywane - wyglada na to,, że to najważniejsze miejsce W nieruchomościach jakieś gamonie pracują. Nie pokazali przepięknej toalety (uwielbiam tam chodzić na... siusianie) w stylu żeglarskim. Na planie owalnym, cała w brzozowym drewnie (podłoga, ściany, sufit) i stalowe sedesik i umywalka. I w ogóle tak jakoś bez sensu, bo nie widać jakie są połączenia miedzy pomieszczeniami. Źle ograne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 przy takim PR ze strony agencji trudno to bedzie sprzedać.pokazałem przed chwilą znajomemu i się mnie pyta czy to stadnina na sprzedaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 przy takim PR ze strony agencji trudno to bedzie sprzedać. pokazałem przed chwilą znajomemu i się mnie pyta czy to stadnina na sprzedaż... Dobre Swoją drogą to jest chałupa z potencjałem. Jak by się znalazł chętny, żeby tu np. SPA zrobić - takie z pensjonatem. Jest jak. A poza tym można jeszcze dokupić 3 ha łąki za płotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 I wiecie co projektował go sam Kucza-Kuczyński (http://www.atelier2.pl) za drobne 400 000 zl za projekt z nadzorem. BUM ! pierwsze słyszę o człowieku, ale nie ma dziwne - nie moja liga za tę kasę to ja cały dom postawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Dobre Swoją drogą to jest chałupa z potencjałem. Jak by się znalazł chętny, żeby tu np. SPA zrobić - takie z pensjonatem. Jest jak. A poza tym można jeszcze dokupić 3 ha łąki za płotem. nie przeczę, że z potencjałem- by tam zrobić spa to jeszcze drugie tyle trzeba włożyć ale sposób prezentacji urąga wszelkim, najprostszym zasadom sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 pierwsze słyszę o człowieku, ale nie ma dziwne - nie moja liga za tę kasę to ja cały dom postawię To Atelier 2 to dobra warszawska pracownia. Robią duże projekty i to im wychodzi. Ale na tym domu polegli. Ja troszkę się interesuję i architekturą i wnętrzarstwem. Tak mi zostało, bo zanim poszłam na archeologię wczesnochrześcijańską, chciałam być wnętrzarzem. No, w koncu zostałam grafikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 bo to niestety nie może być tak, że we wszystkim ktoś jest dobry...a jest jakiś ranking warszawskich architektów od budownictwa jednorodzinnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 nie przeczę, że z potencjałem- by tam zrobić spa to jeszcze drugie tyle trzeba włożyć ale sposób prezentacji urąga wszelkim, najprostszym zasadom sprzedaży Wojgoc, masz rację. Kupę pieniążków trzeba by włożyć. Przerobić stajnie i to co nad nimi. Wykorzystać wielgachną przestrzeń nad garażami. W głównym domu na piętrze są 3 pełnowymiarowe (ponad 10m2 każda) łazienki. Na parterze 1 plus moja ulubiona toaleta i łazienka z czarnego marmuru w pawilonie, który sam ma 150 m2. Jest się w czym „pobawić”. Żal mi tej mojej sąsiadki, bo to też nasza przyjaciółka od czasów studiów, ale wątpię, żeby udało jej się ten dom sprzedać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 bo to niestety nie może być tak, że we wszystkim ktoś jest dobry... a jest jakiś ranking warszawskich architektów od budownictwa jednorodzinnego? Nie słyszałam o takim upublicznionym. Ja mam ulubiona architektkę - soprojekt.pl, Sylwia Strzelecka. Pisałam o tym, że polubiłam jak wpadłam na dom jej projektu zakopawszy się w drodze po osie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 SŁUCHAJCIE, SŁUCHAJCIE Chyba moja okolica pobiłaby rekord Guinesa jak by tak zgłosić te dziwolągi. Nie mogę sobie odmówić, żeby Wam tego nie pokazać: http://www.tvm2.tv/Strefa_VIP/360-Dom,_Sprzeda%C5%BC,_okolice_Piaseczna,_3000_m2,_105_000_000_PLN.html Za sam żyrandol można by kupić każdy z naszych domów mój na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts