wojgoc 20.01.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Wojgoc, masz rację. Kupę pieniążków trzeba by włożyć. ...Żal mi tej mojej sąsiadki, bo to też nasza przyjaciółka od czasów studiów, ale wątpię, żeby udało jej się ten dom sprzedać. zakładam, że koleżanka ma z czego żyć. rozważyłbym we własnym zakresie przerobić to cudo na spa - dokupił te ziemie na pole golfowe. dom z działką włozył jako aport do franszyzy na spa - np z dr Eris lub tego typu. bo sprzedać za 3mln zł - to strata na wejściu zza duża a i o kredyt mając taka nieruchomość pod rozbudowę łatwiej bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja też jej tak podpowiadałam, ale ona nie chce. Życie spędziła na dorabianiu się i pilnowaniu finansów mężowskiej firmy i ma dość. Ale sprzedaje, bo właśnie do niej dotarło, że za 2 lata nie stać ją będzie na ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja też jej tak podpowiadałam, ale ona nie chce. Życie spędziła na dorabianiu się i pilnowaniu finansów mężowskiej firmy i ma dość. Ale sprzedaje, bo właśnie do niej dotarło, że za 2 lata nie stać ją będzie na ten dom. i dlatego wszedłbym układ z kimś - dom włożył aportem. Przeróbka na spa to min. pół roku od otrzymania zgody na tego typu rozbudowe, więc jest szansa, ze po 2 latach spa zacznie zarabiać na właścicieli tyle by skromny apartament 200m2 w Wawie starczyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 SŁUCHAJCIE, SŁUCHAJCIE Chyba moja okolica pobiłaby rekord Guinesa jak by tak zgłosić te dziwolągi. Nie mogę sobie odmówić, żeby Wam tego nie pokazać: http://www.tvm2.tv/Strefa_VIP/360-Dom,_Sprzeda%C5%BC,_okolice_Piaseczna,_3000_m2,_105_000_000_PLN.html Za sam żyrandol można by kupić każdy z naszych domów mój na pewno. przegięcie .... i nic więcej nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 ... - dokupił te ziemie na pole golfowe... E, na pole golfowe trzeba co najmniej 80 ha. No i problem finansowy jest co najmniej pokaźny. Sam projekt i wizyty architektów od budowy pola to jest min 400 000 $. A potem założenie tzw. mistrzowskiego, czyli 18-dołkowego może sięgnąć 1,5 mln $. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 a co tam ma Tiger Woods przyjeżdżać?bez jaj - nie mówię o profesjonalnym polu golfowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.01.2012 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 http://www.tvm2.tv/Strefa_VIP/360-Dom,_Sprzeda%C5%BC,_okolice_Piaseczna,_3000_m2,_105_000_000_PLN.html o mać! co te ludzie mają w głowach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 o mać! co te ludzie mają w głowach? i to pewnie nie jedyny ich dom.... ciekawe czyj to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 i ........ skromny apartament 200m2 w Wawie starczyło... Właśnie taki, za drobne 6 mln na Mokotowie, wpadł mi w maila. Spece od nieruchomości też są rewelacyjni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 i to pewnie nie jedyny ich dom.... ciekawe czyj to? Próbowałam się dowiedzieć od znajomej handlującej nieruchomościami. Ale wiedziała tylko, że dom sporo czasu stoi niezamieszkały. Wybudowali i wyjechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Próbowałam się dowiedzieć od znajomej handlującej nieruchomościami. Ale wiedziała tylko, że dom sporo czasu stoi niezamieszkały. Wybudowali i wyjechali to może pewnego Państwa z Poznania o nazwisku na K...k - od jakiegoś czasu nie są już ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 a co tam ma Tiger Woods przyjeżdżać? bez jaj - nie mówię o profesjonalnym polu golfowym. Poruszyłeś, Wojgocu jeden, mój patriotyzm Wiem trochę o golfie, chociaż nie gram, i... w Polsce są co najmniej 4 pola, na których można rozegrać turniej międzynarodowy. Tak mało, ale nie dlatego, że są nieprofesjonalne. Profesjonalne jest każde, ale prawdziwe mistrzowskie, czyli turniejowe musi mieć 18 dołków. A są i takie na świecie, które mają po 2, albo 3 x 18 dołków. 18-dołkowych jest u nas co najmniej 19 sztuk, 9-dołkowych – 13, treningowych Driving Range'y chyba z 10. Pod Szczecinem jest pole Amber Baltic, które zdaje się w 2009 znalazło się w pierwszej setce rankingu najlepszych światowych pól. Wrocław ma naprawdę piękne pole Toya G&CC w Krzyżanowicach; Kraków – Krakov Valey w Paczółtowicach i Royal Kraków w Ochmanowie; Warszawa – First Warsaw w Rajszewie, Lisią Polanę pod Zakroczymiem i Sobienie Królewskie za Otwockiem. Od 2008 w Brześcach, 9 km ode mnie, buduje się Wejchert GC, najnowocześniejsze pole w Europie. Poza tym są jeszcze Mazury G&CC w Naterkach i Postołowo GC pod Gdańskiem. To te, którymi golfiści polscy chwalą się najbardziej. W Polsce jest ponad 8 tys zarejestrowanych golfistów. Przyjeżdżają do nas zagraniczni golfiści i są u nas turnieje z międzynarodową obsadą. Coraz ich więcej. Nawet Polish Ladie's Golfers wpadły ostatnio na pomysł zorganizowania międzynarodowego turnieju pań. A Woods nie przyjedzie, ponieważ prawdopodobnie przestanie grać po kontuzjach odniesionych w poprzednim sezonie. Tataraku, proszę, nie miej do mnie pretensji, ale musiałam troszkę napisać Skoro o golfie, to jeszcze chwila zadumy nad... trawą. Polecam do wysiania w ogrodzie trawy firmy Barenburg (e-trawa.pl). Na własnej skórze sprawdziłam. Stojąca woda wiosną zniszczyła mi kilkadziesiąt metrów trawnika. Musieliśmy wysiać na nowo. Kupiłam barenburgową, chociaż nie jest tania. Wyrosła piękna – w porównaniu z resztą trawnika jest jak gęsty aksamit. Rośnie powoli, ma wąziutkie listki, piękny kolor i... nie boi się deptania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.01.2012 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 to z tym golfem wdepłem po same.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.01.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 to z tym golfem wdepłem po same.... E, tam. Ja po prostu pracuję w takim golfowym magazynie. Muszę trochę wiedzieć, żeby gazeta nie ucierpiała. Czasem są to b. ciekawe rzeczy, albo przydatne. Tak jak ta trawa. Greenkeeperzy to dopiero fachowcy od roślin. Pomyśl, co trzeba wiedzieć, żeby założyć trawnik na pustyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.01.2012 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Pestko, ależ proszę bardzo tyle pożytecznych rzeczy można wyczytać w Twoich wypowiedziach - już sobie notuję trawę Barenburg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.01.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 to może pewnego Państwa z Poznania o nazwisku na K...k - od jakiegoś czasu nie są już ze sobą nie wierzę, aby mieli aż tak kiepski gust. Pestka, w niezłej okolicy mieszkasz Tatarak, temat chyba już wyjaśniony, ale dodam - u nas wywiew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Pestko, ależ proszę bardzo tyle pożytecznych rzeczy można wyczytać w Twoich wypowiedziach - już sobie notuję trawę Barenburg Cieszę się, że znajdujesz przydatne dla siebie informacje. Jestem gadułą, trochę, więc się muszę hamować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 nie wierzę, aby mieli aż tak kiepski gust. Pestka, w niezłej okolicy mieszkasz Spirea, okolica piękna, o rzut kamieniem od granicy lasu (Mazowiecki Park Krajobrazowy). W składzie tubylczej zwierzyny regularnie zaszczycającej odwiedzinami: stado 5–7 saren, para czapli, bażanty w dużym wyborze, mnóstwo różnorodnego ptactwa śpiewającego (w tym 5 słowików), a nawet łoś, którego późnym latem wyganiałam z ogrodu. I – co najważniejsze – do domu najbliższego sąsiada mam 150 metrów. Jak wszędzie trafia się też „element”, vide dom z filmu. Bogactwo przyprawia niektórych o chorobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.01.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Spirea, okolica piękna, o rzut kamieniem od granicy lasu (Mazowiecki Park Krajobrazowy). W składzie tubylczej zwierzyny regularnie zaszczycającej odwiedzinami: stado 5–7 saren, para czapli, bażanty w dużym wyborze, mnóstwo różnorodnego ptactwa śpiewającego (w tym 5 słowików), a nawet łoś, którego późnym latem wyganiałam z ogrodu. piękne towarzystwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.01.2012 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 piękne towarzystwo Rekompensuje niedostatki ludzkiej psychiki i rozumu Najbliższych ludzkich sąsiadów w promieniu kilometra też mamy w porządku. Dogadujemy się, może dzięki temu, że znamy się od kiedy kupowaliśmy działki i trzeba było wspólnie załatwiać drogi, prąd i wodę. Bo tu był zwykły ugór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts