pestka56 23.01.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 upsss, ale polemizuje z tym twierdzeniem. i nie chodzi mi o Tataraka:no: Chodzi Ci, Wogoc, o problemy u mnie ? No nie da się ukryć sporo, ale może właśnie dlatego, że mówię co było nie tak, to troszkę pomagam., Hmmmm....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.01.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 niepolemizuje z tym, że im więcej wiesz tym mniejsze prawdopodobieństwo problemów.napewno wiedza jest potrzebna i wpływa na ilość wyłapanych lub niedopuszczonych błędów, ale nie jest to wprost proporcjonalne jak sugerujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.01.2012 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 nie polemizuje z tym, że im więcej wiesz tym mniejsze prawdopodobieństwo problemów. napewno wiedza jest potrzebna i wpływa na ilość wyłapanych lub niedopuszczonych błędów, ale nie jest to wprost proporcjonalne jak sugerujesz. Niestety masz rację. Ale chyba nie sugerowałam, że jest wprost proporcjonalne (?), a przynajmniej nie miałam takiego zamiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.01.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Niestety masz rację. Ale chyba nie sugerowałam, że jest wprost proporcjonalne (?), a przynajmniej nie miałam takiego zamiaru. :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 24.01.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Tataraczku a zdradzisz ,ale krzyknęła ci ekipa za tynki i posadzki??Ja juz też zaczęłam poszukiwania ekipy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.01.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 a wiadomo kto wygrał casting na wylerwki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.01.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 do wylewek to polecam p.Królczyka gdyby ktoś pytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 MRS Constructor - tynkarze za robociznę od 17 do 22 zł /m2 - dwie różne ekipy a wylewki... z pamięci (bo mi zginęła kartecka z notatecką) to chyba coś ok. 29-31 za m2 robocizna i materiał... castingowałam tylko Korólczyka, ale mam w odwodzie gościa od Gosi. byłam dziś z autem w serwisie. co to jest, ja się chciałabym spytać, że oni zawsze, ale to ZAWSZE oddają klientce auto zaparkowane w taki sposób, że jest tyłem do wyjazdu, pod skosem, między słupem a inną przeszkodą... no ja nie wiem, rajcuje ich "a może mi pan wyjechać za bramę?" zboczeńcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 24.01.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 do wylewek to polecam p.Królczyka gdyby ktoś pytał Telefon podasz?????:)oczywiscie do P. Królczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.01.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 a wylewki... z pamięci (bo mi zginęła kartecka z notatecką) to chyba coś ok. 29-31 za m2 robocizna i materiał... castingowałam tylko Korólczyka, ale mam w odwodzie gościa od Gosi. to cena 1m2 na gotowo ze styro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.01.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 tak i jeszcze później się z tego nabijają ze znajomymi (no przynajmniej Ci których ja znam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Telefon podasz?????:)oczywiscie do P. Królczyka wyślę Ci na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 to cena 1m2 na gotowo ze styro? u nas wszędzie podłogówka, więc styro załatwiamy sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 tak i jeszcze później się z tego nabijają ze znajomymi (no przynajmniej Ci których ja znam ) tak czułam łosie bosz, jaka jestem zmęczona. jeszcze wpadłam w międzyczasie do maneksu odebrać brakujące elementy moich dachówek do kanalizacji. mieli mi je dowieźć, ale blisko miałam, to się pofatygowałam i warto było. bo jeszcze się okazało, że mieli dla mnie część, którą nazwę "kominkiem", ale bez części, którą nazwę "rurą do środka kominka". przy okazji się upomniałam, że zdaniem dachowca jedna z części, które mi wcześniej dali - nazwijmy ją "rura czarno biała częściowo elastyczna i karbowana" - w ogóle nie pasuje do tegalitu. więc pan T. pojechał gdzieś do innej hurtowni obok i mi stamtąd dowiózł "rurę do środka kominka" oraz - uwaga! - oryginalną "rurę do środka kominka", cytuję: a nie żadną podróbę. czyli wcześniej dostałam podróbę! rozumiecie? na fakturze nie ma nic o podróbkach. jest relatywnie kosztowny oryginalny markowy zestaw. no nic... wdech wydech. mam już wszystkie puzzle, dekarz to złoży w całość, będzie ładnie. tak tylko piszę o podróbkach - ku przestrodze czytających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.01.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 to jest Pan Korólczyk a nie Królczyk Ja mam zawsze stresa z wjeżdzaniem na kanał. I chyba nigdy nie prosiłam, aby mi wyjechali autem. Chyba podświadomie przeczuwałam, że o to im chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.01.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 ta..... znowu przekręciłam nazwisko p.Jarek Korólczyk no to go pochwalę (jako zadośćuczynienie) u mnie zaczynali w poniedziałek od rana i żebym nie musiała jechać z kluczami przez całe miasto bladym świtem pzyjechał do mnie do mieszkania w niedzielę po klucze z własnej inicjatywy w pracy tez przekręcam nazwiska ups... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 ale to nawet nie chodzi o zjechanie z kanału (zresztą moje auto było na podnośniku, nie na kanale). mechanik nim wyjechał sprawdzić po robocie, czy wszystko jest ok. to już nie mógł - łobuz jeden postawić przed bramą, tylko wjechał łoś i tak zaparkował, żeby kurna blondynka nie miała za łatwo najbardziej się zawsze frustruję przy wymianie opon, bo tam jest wjazd/wyjazd niewygodny i ciasny z założenia, a jeszcze zawsze zaraz za bramą czai się następny klient i nie ma jak zawrócić, tylko muszę tyłem jechać aż do połowy placu manewrowego... uff, to się poskarżyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.01.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 u nas wszędzie podłogówka, więc styro załatwiamy sami to jakoś drogo wychodzi... ceny az tyle nie zmieniły się, a ja z materiałem miałem po 26zł/m2 tyle tylko, ze Korólczyk zapomniał o materiale dla mnie i sam w ciągu dnia załatwiałem - sama robocizna 12zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 może też obrósł w piórka od nadmiaru klientów? ten od Gosi miał 13 zł za robociznę, a materiały jakoś 240 zł za m3 masy. po przeliczeniu wyszło mi tak samo. przypuszczam, że nie opłaca się brać materiału od wykonawcy, bo kroją na tym ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.01.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 cement miał Korólczyk w bardzo dobrej cenie - 10,30zł/worek.ja kupowałem po 10,80zł, ale z 23%Vatem, więc 15% odzyskam.problem co zrobić jak zostanie Ci 3t piachu czy pól palety cementu.istotny czynnik finansowy to te włókna wzmacniające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts