Tatarak 24.01.2012 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 piasek pod taras, cement - w dawnych dobrych czasach pewnie mogłabym oddać, ale jakoś już nie mam serca do zakupów w maneksie. ech... jak będę mieć temat bliżej, to jeszcze dopytam tego i owego wykonawcy. na razie to mnie jakiś dziwny ziąb telepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.01.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 zależy jaki rodzaj tarasu - ten rzeczny tak łatwo się nie zagęszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 ....problem co zrobić jak zostanie Ci 3t piachu czy pól palety cementu.... Nie wiem co zrobić z cementem , ale piach ja częściowo zużyłam w ogrodzie (do rozluźnienia gleby), a reszta poszła na dojazd do garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 zależy jaki rodzaj tarasu - ten rzeczny tak łatwo się nie zagęszcza. nie musi się zagęszczać. u nas będą słupkowe fundamenty, że się tak wyrażę, i na nich planujemy takie "deski" http://www.moller.pl/index.php?Type=Nav&Con=2360&limit=0 Gosia! ten link dla Ciebie tylko u nas mają być szare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 ale piach ja częściowo zużyłam w ogrodzie (do rozluźnienia gleby), w mądrej książce angielskich ogrodników wyczytałam, że do ogrodu należy tylko używać piasku "ostrego" (w dosłownym tłumaczeniu z oryginału) i szczerze mówiąc zawsze zapominam poszperać po fachowych słownikach, jaki to jest ten ostry. kopany? płukany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.01.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Jak mi Korólczyk (serio nie Królczyk???) robił wylewki, to sam kazał kupić materiały i powiedział dokładnie, ile. I zeszło idealnie, zabrakło jednego worka - ale tyle mieli na samochodzie. Ostry to ten od wylewek właśnie, sądząc z konsystencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.01.2012 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 ten płukany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 nie musi się zagęszczać. u nas będą słupkowe fundamenty, że się tak wyrażę, i na nich planujemy takie "deski" http://www.moller.pl/index.php?Type=Nav&Con=2360&limit=0 Gosia! ten link dla Ciebie tylko u nas mają być szare. Kompozytowe deseczki . Ja mam taras ze zwykłej ryflowanej sosny kupowanej w Andrewexie. Co roku je olejuję Altaxem i są ładne. Też mam na słupkach, ale jest podkopany dołek, bo zależało mi, żeby z okien salonu wychodzić na taras równy poziomem z trawnikiem. Ten podkop jest wypełniony tłuczniem kamiennym, a pod nim podwójna agrotkanina przeciw chwaściorom. U sąsiadki wysypali pod tarasem tylko piaskiem i teraz co chwilę coś jej spomiędzy desek usiłuje wyrastać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 w mądrej książce angielskich ogrodników wyczytałam, że do ogrodu należy tylko używać piasku "ostrego" (w dosłownym tłumaczeniu z oryginału) i szczerze mówiąc zawsze zapominam poszperać po fachowych słownikach, jaki to jest ten ostry. kopany? płukany? Piszą masę mądrych rzeczy. Pewnie chodzi o to, że nie może być zbyt drobnoziarnisty. Ale ja się tym tak bardzo nie przejmuję. Mój piasek okazał się okey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.01.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Pestka, możesz wkleić fotkę kawałka swojego tarasu? Ja w sierpniu płaciłam u Korólczyka 13 zł za m2 z obietnicą małego rabatu na koniec. Materiał na wylewki załatwiał on. Mieli jakiś problem z cementem, bo zabrakło i sami gdzieś jeździli dokupić w okolicy. Wyszło mi w zaokrągleniu 30 zł za m2. Jak wypytywałam o ceny, to Wojgoc mówiłeś o tych swoich 26 zł i dodawałeś, ze robiłeś chyba duzo wczesniej. U mnie w każdym razie była doliczona złotówka (w tych 13) za dalej połozone miejsce. Do tego płaciłam pracownikowi wylewkarza za rozłożenie folii i styropianu 2 zł za m2 (już wszystkie warstwy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Spirea, nie masz wszędzie podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.01.2012 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 w części mieszkalnej wszędzie, nie mam w kotłowni i garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 acha, to tam Ci rozkładali styro? ja w garażu nie mam w końcu ogrzewania, ale jednak damy styro w podłogę. mąż zdecydował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.01.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 mamy styropian wszędzie. Mieliśmy zostawione miejsce na podłogę 24 cm. Do tego mamy garaż w bryle budynku, co do zasady ma tam być grzejnik, więc styropian jest. Niestety w garażu wylewka nam ostatnio popękała. Będę musiała zadzwonić do wylewkarzy.A styropian rozkładali mi wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.01.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) Tatarak, podaj ceny jednostkowe za stelaże etc., ja sprawdzę swoje.Do bidetu możesz też spróbować coś jeszcze tańszego niż koło. To ma być głównie solidnie zespawane. Spirea, u mnie też się pojawiło pęknięcie w garażu, wzdłuż. Daj znać, co Ci wylewkarze powiedzą, od czego to. U mnie i tak na razie nie ma nic na niej, ale kiedyś będziemy chcieli jednak jakąś posadzkę zrobić. edit.: mamduofix 680 + zestaw wykończeniowy chrom 160stelaż 607 (z przesyłką już)stelaż sanit 235+20 przesyłka Edytowane 24 Stycznia 2012 przez Madeleine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.01.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Pestka, możesz wkleić fotkę kawałka swojego tarasu?.... Muszę poszukać, gdzieś mam zdjęcia jak był kładziony. Wkleję Teraz leży śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 edit.: mam duofix 680 + zestaw wykończeniowy chrom 160 stelaż 607 (z przesyłką już) stelaż sanit 235+20 przesyłka Ty jesteś mistrzyni... ja mam na grohe 5 w 1 - 650 zł, stelaż do bidetu 280, geberit h50 - 760. i to jest najlepsza wycena na każdy z tych elementów i na wszystkie z osobna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 (edytowane) czy wiecie i możecie mi powiedzieć: - czy te stelaże do wc i bidetu są uniwersalne, czyli mogę do nich dać ceramikę Roca albo co mi się tam jeszcze urodzi? na stronie stoi: rozstaw śrub 180/230 mm - to jest chyba jakiś standardowy rozstaw, si? - czy one muszą stać bezpośredni przy ścianie, czy mogę je ciutkę odsunąć? tak żeby przysłowiowa półeczka na domestos miała np 30 cm głębokości? na stronie stoi tak: * do montażu przyściennego lub montażu w ścianie szkieletowej * do suchej zabudowy, kompletny montaż wstępny czyli odpowiedź na moje pytanie to YES YES YES? Edytowane 24 Stycznia 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.01.2012 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Madeleine - grohe fresh miałaś 5 w 1 czy 4 w 1 i z jakim przyciskiem? Skate czy Arena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 24.01.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Ty jesteś mistrzyni... ja mam na grohe 5 w 1 - 650 zł, stelaż do bidetu 280, geberit h50 - 760. i to jest najlepsza wycena na każdy z tych elementów i na wszystkie z osobna no co Ty, stelaże na all są po 620 teraz, stelaż do bidetu też stamtąd mam. A do geberita próbowałaś w firmie Kafel i net armatura? stamtąd miałam najniższe ceny. Aha, i Arek mi jeszcze kupował u znajomego stelaż, też bardzo tanio. Serio, olej te stelaże teraz, po co one? Głębokość standardowa jest do 20cm, jeśli chcesz głębszą półkę - musisz dokupić specjalne śruby. Jeden przycisk mam kwadratowy, drugi okrągły. Oba 5w1. Skate i Arena Cosmopolitan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts