Tatarak 26.01.2012 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 wysłałam swojego na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.01.2012 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) a ja w międzyczasie pokażę jedno z kilkudziesięciu zdjęć wyszperanych wczoraj, które mi się podoba kolorystycznie: i jeszcze to mi się podoba, jeśli chodzi o kolory, bo dekory - nie moja bajka: drewna na podłogę nie dam, bo prysznic ma być bez brodzika i jakoś to słabo widzę. ale może na wannę? Edytowane 26 Stycznia 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Ładne są. Drewno możesz spokojnie na ściany i może pasek od umywalki po podłodze, albo od sedesu & company. Mail poszedł, a ja rysujęęęęę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.01.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 mail przyszedł, super - dzięks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.01.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Tatarak - ja nie rozumiem co to za problem z tym Twoim oknem.U nas były przesuwane okna i to nie jest jakiś wielki problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.01.2012 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Salik, na poddaszu część ścian będzie z kg. jak cieśle robili okna dachowe, to tych ścian jeszcze nie było i zresztą nadal ich nie ma. a oni wstawili okno w miejscu, gdzie miała być ściana działowa między łazienką a pralnią. w związku z tym, muszę ściankę przesunąć i powiększyć łazienkę (do wymiarów podanych powyżej) kosztem pralni właśnie. problem jest w tym, że tuż za oryginalną ścinką miały wychodzić z parteru pion kanalizy i kanały WM. że nie wspomnę, że w ogóle to oryginalnie pion kanalizacyjny szedł przez właściwie chyba przez wieniec... pogratulować pomysłu projektantowi, nie? no i teraz mamy trochę omijania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 26.01.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 jak dla mnie druga wersja łazienki, niekoniecznie z akcentami z drewna moja górna łazienka też będzie w szarościach i bieli Circle Stone z Tubądzina, zdjęcie na stronie Tubądzina trochę przekłamane bo płytki wyglądają na brązowe a w rzeczywistości są szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.01.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 obejrzałam sobie, fajne muszę to oglądnąć na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 No, Tataraku, coś niecoś wymyśliłam w ramach relaksu od roboty. Planiki są w skali. Rozmieściłam tylko główne elementy. Wanna i przyległości są z Koła-Sanitek. Wymaga opisu, bo za chińskiego nie odgadniesz o co autorce chodzi. Musiałabym w SketchUpie popracować, żeby zrobić trójwymiarowo, a nie mam tyle czasu. SORRY będą opisy. Kolory – średni szary i... ja bym wybrała jasny bambus. ściany i ceramika – białe. Pas desek na podłodze, który leży od wanny do ściany wchodzi na ścianę i kończy się dopiero pod dachem. Bok wanny też można odeskować. Zielony placek to... trawnik, jak na 3-ciej fotce. Można dosadzić np. fikus Benjamina. Ja posadziłabym bugenwillę . Podłoga, tam gdzie przyciemniłam, czyli za wanną, jest podniesiona do równego poziomu z górną krawędzią wanny i wchodzi się tam po schodkach. Podobnie jak na fotce 2-giej. TU, na podwyższeniu jest prysznic bez brodzika, który od schodków osłaniają szklane drzwi. Jak nie potrzebne to są „otwarte” i leżą na ścianie przy schodkach, vis a vis wanny. Pod umywalkę trzeba by zrobić szafkę wiszącą na zamówienie z tego samego drewna co na podłodze. W pomyśle A (rys. 1) na ścianie nad sedesikiem, bidetem i umywalką umieściłabym długi pas lustra (fot. „bath-25b” z maila), ale szerszy i zaczynający się możliwie najniżej. Lustro powiększy optycznie przestrzeń. W tym pomyśle można by też zrobić odzielającą prysznic od reszty łazienki, szklaną ścianę z przesuwną (tą przy schodkach) częścią jak na fot „bath-01” (z maila). W pomyśle B już się tego nie da zrobić. Ten wąziutki pasek poziomego sufitu, o którym pisałaś, że będzie, wykończyłabym nakładając poprzecznie atrapy belek (fot. „bath-01”), a między nimi ukryłabym reflektorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 To jeszcze TO. Tataraku, jakbyś zrezygnowała z bidetu na rzecz sedesu i bidetu w jednym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Zapomniałam napisać, że cały pomysł z podniesieniem podłogi mógłby posłużyć schowaniu nieszczęsnych rur. Wprawdzie zaznaczyłam ten rurowy „wypadek przy pracy” w narożniku, ale może i z tym dałoby się wtedy coś zrobić. Wszystko to moje gdybanie i wcale nie wiem, czy taki pomysł ma ręce i nogi, nawet jeśli Ci się spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 26.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Pestko, bardzo ciekawe i oryginalne pomysły. Podobają mi się, tylko obawiam się, że nadadzą się do większych łazienek. Wymiary łazienki Tatarak to moja łazienka obrócona o 90 stopni i węższa o 50 cm. Czyli mw tak, jakbym ciemną ścianę przesunęła w stronę wanny o troszeczkę więcej niż połowę tej wnęki przy wannie. Wydaje mi się, że będzie za mało przestrzeni na takie rozwiązania. Szczególnie, że u Tatarak skos jest większy. Tatarak, a ta ścianka 110cm po wylewkach - to już uwzględnia ocieplenie poddasza? Edytowane 26 Stycznia 2012 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.01.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Pestko, bardzo ciekawe i oryginalne pomysły. Podobają mi się, tylko obawiam się, że tego rodzjau pomysły nadają się do większych łazienek. Wymiary łazienki Tatarak to moja łazienka obrócona o 90 stopni i węższa o 50 cm.... Spirea, posłałam Tatarakowi masę fotek z rozwiązaniami małych łazieniek jedna taka, że nie uwierzyłabyś, że można coś wymyślić. Popatrz zresztą: Nie znam ich wymiarów, ale sądząc po wannach „orłami to one nie są” A łazienkę Tataraka rozrysowałam w skali jak trzeba. Moje obawy dotyczą tego co może przeszkodzić w wysokości O szerokość, szczególnie tam, gdzie wanna stoi ukosem bym się nie obawiała. Ale jak mówię... gdybam, a może Edytowane 26 Stycznia 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 27.01.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Tatarak - ja wiem gdzie Ci wypadło okno, tylko nie rozumiem dlaczego dachowcy nie mogą go przesunąć na właściwe miejsce?Przesunięcie okna dachowego w inne miejsce, to nie jest jakaś wielka filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.01.2012 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Salik - mówisz? nawet jak jest wymian zrobiony? to ja chyba zadzwonię się spytać. Pestka - fajne pomysły, ale ja znam to wnętrze w 3D i żadną miarą prysznic nie wejdzie pod skos. tak jak nie bardzo widzę na tym skosie lustro. nie chcę też, żeby drzwi łazienki otwierały się na wc/bidet. układ zostawimy, jaki jest, tylko szukam kolorystyki ale naprawdę doceniam Twoje rady i czas, jaki poświęciłaś na te rysunki Spirea - no właśnie po wylewkach i ociepleniu to się kolankowa zmniejszy na bank. muszę to jeszcze przemierzyć dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.01.2012 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Słuchajcie, mojej znajomej firma od WM zaproponowała wykonanie instalacji wentylacji na rurach kanalizacyjnych. Jakoś do mnie nie trafia ten pomysł, ale nie mam "technicznych" argumentów. Wiecie coś o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.01.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 [Spirea - no właśnie po wylewkach i ociepleniu to się kolankowa zmniejszy na bank. muszę to jeszcze przemierzyć dokładnie. co najwyżej oszacować grubość tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 27.01.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Tatarak, jak się zmniejszy na bank, to koniecznie sprawdź, czy wc i bidet wejdą pod skos, w muratorze gdzieś znajdziesz wymogi minimalne. Tu znalazłam http://www.google.com/imgres?q=sprz%C4%99ty+%C5%82azienki+pod+skos&um=1&hl=pl&sa=N&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&rlz=1I7ADBS&biw=1536&bih=706&tbm=isch&tbnid=RjO6Q7osO-p8tM:&imgrefurl=http://wnetrza.onet.pl/inne/poddasze/miejsce-pod-skosami-na-poddaszu,1,4238337,artykul.html&docid=x_ojjHsjOdunjM&imgurl=http://m.onet.pl/_m/8de1871f1786b4d79545caf22d22cfad,14,1.jpg&w=299&h=450&ei=dGUiT_-nMtGq-Ab0_aXPCA&zoom=1&iact=rc&dur=78&sig=114937059955652893976&page=1&tbnh=146&tbnw=97&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:6,s:0&tx=51&ty=99 (sorki za link ) 90 cm przy wc, ale nie wiem, czy brali pod uwagę okno. U mnie było 142 cm, niestety nie pamiętam czy po czy przed wylewkami. Wydaje mi się, że po. Teraz mam 128cm. Na krokwie poszło 10cm wełny+stelaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.01.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 no jak? grubość tynku to mi zwęzi łazienkę. a jak przyjdzie ocieplenie skosu, to kolankowa się zrobi niższa, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts