Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

To jeszcze dopowiem.

Niestety pojemnik na wąż prysznicowy wymaga czyszczenia, bo mimo, że pod wanną ciemno i woda tam nie stoi, to się mnożą glony. I jak wyciągasz wąż to miejscami może być nieprzyjemnie oślizły. Dlatego musi być dogodny dostęp. Ja tam zaglądam raz na tydzień, żeby było czysto.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja też jeżdzę po salonach,ale wszystkie znam na pamięć.Wybieram się też do Krakowa, na pewno wiekszy tam wybór i więcej boksów.Jak mi się coś podoba na ściane to nie wiem co do tego na podłogę i tak w kółko :(.Czas nagli ,do kwietnia muszę mieć na stanie wszystko bo wchodzi kafelkarz:(

Są zestawy do bateri otworowych z odprowadzaniem resztek wody z węża np. http://zakupy.muratordom.pl/baterie-lazienkowe-wannowe-akcesoria/zestaw-montazowy-ze-zbiornikiem-do-odprowadzania-resztek-wody-chrom-tres-max-tres-162245,2349910,3362/

Ja mam baterię 3-otworową montowaną w obudowie wanny i problem zalegającej wody nie istnieje. Są to na tyle małe ilości że nie stanowią problemu - dla mnie porównywalne z parowaniem podczas kąpieli czy prysznica w wannie. Ale liczę sie z tym, że to może byc indywidualna sprawa użytkowników.

Są zestawy do bateri otworowych z odprowadzaniem resztek wody z węża np.....

Widzisz Mayland, albo jak robiliśmy pierwszą łazienkę, to tego cuda nie było. Albo nie znaleźliśmy, bo nawet nie szukaliśmy. wymyśliliśmy sami i jest, działa.

Dzięki wielkie :) Może skorzystam w drugiej łazience. Tu też mam wannę z kranami na obrzeżu :)

No tyle, że moja samoróbka nie kosztowała takich pieniędzy. Prawdę mówiąc nie wiem za co TO ;)

bierz poprawkę, że te gotowe boksy rozmijają się z rzeczywistością - np. odpływ liniowy w salonach jest na równo z podłogą a tak się nie robi w praktyce

mnie nie tyle chodzi o gotowe boksy, ile o konkretne płytki, które sobie wyszukałam w sieci i teraz chcę zobaczyć na żywo.

odpływy będziemy mieć ścienne, jak u Madeleine.

edit: dobre ceny widziałam w Womagu, naprzeciwko Twojego Manexu.

Zajrzyjcie też do Cortiny - mają ładne wzory Villeroy&Boch i Marazzi (jak macie czas, to można poczekać na dostawę). Armalux z kolei jest trochę ładnej Grespanii.

proszę, nie denerwuj mnie "moim maneksem" ;)

gdzie ta Cortina?

szukamy też od razu płytek na cały parter, szczerze mówiąc, to chciałabym "po taniości", żeby chociaż poniżej 80 za m2, ale w ładnych szarościach i dużym formacie i w I klasie, to nie wiem, czy coś znajdziemy...

Dziś zdążyliśmy tylko do CeramikaDesign - porażka.

Ja mam baterię 3-otworową montowaną w obudowie wanny i problem zalegającej wody nie istnieje. Są to na tyle małe ilości że nie stanowią problemu - dla mnie porównywalne z parowaniem podczas kąpieli czy prysznica w wannie. Ale liczę sie z tym, że to może byc indywidualna sprawa użytkowników.

a ja sobie jednak upodobałam wannową ścienną, muszę tylko kawałek ściany pod nią dostawić ;) a wąż niech sobie majta. teraz te węże takie ładne, że żal chować.

oglądaliśmy kludi na żywo - śliczniutkie model w model :)

hej czytam że podobne tematy mamy dzisiaj na tapecie:) tzn. płytki i baterie

baterie już zamówiłam a w kludi nie jest łatwo dopasować te ich sprzęty

a kafle nie znalazłam na żywo żadnych z tych które sobie wypatrzyłam w necie więc jutro powtórka

Tataraczku ładne szarości i w granicach rozsądku na nowa gala kilka różnych serii

Ja też jeżdzę po salonach,ale wszystkie znam na pamięć.Wybieram się też do Krakowa, na pewno wiekszy tam wybór i więcej boksów.Jak mi się coś podoba na ściane to nie wiem co do tego na podłogę i tak w kółko :(.Czas nagli ,do kwietnia muszę mieć na stanie wszystko bo wchodzi kafelkarz:(

o to łączę się w bólu. teoretycznie planuję wykończeniówkę od maja, ale raczej zaczniemy od zabudowy poddasza, chociaż jakby tak wiedzieć co, to mógłby fachowiec jedno, a mąż drugie... nie wiem, ale czuję, że jak teraz się z tym nie uporam, to potem na pewno nie będę mieć "więcej" czasu.

To dużo satysfakcji :) daje jak się uda. Działa jak magnes - idę do ogrodu i zapominam, że strony layoutu nie zrobione. Potem nocka,

ja jak wejdę do ogrodu, to sięnie mogę oderwać. mąż się odgraża, że mi kupi lampę czołówkę i nie będę musiała po zmroku prac terenowych kończyć ;)

hej czytam że podobne tematy mamy dzisiaj na tapecie:) tzn. płytki i baterie

baterie już zamówiłam a w kludi nie jest łatwo dopasować te ich sprzęty

a kafle nie znalazłam na żywo żadnych z tych które sobie wypatrzyłam w necie więc jutro powtórka

Tataraczku ładne szarości i w granicach rozsądku na nowa gala kilka różnych serii

a gdzie byłaś? właśnie chcę obejrzeć signum z nowej gali:

ngaSG1260x60.JPG- mają na bank na Avicenny. tylko tam mają je w cenie ok 160 zł :(

w necie można coś znaleźć taniej, ale 1 gat i rektyfikowany to nadal okolice stówki :(

i w ogóle to nie wiem - macie gresy szkliwione czy polerowane? muszę temat postudiować...

a poza tym oglądaliśmy również umywalki i już widzę, że tu też ciężko będzie.

Tatarak, a zajrzyj do Leroy Merlin. W Jankach pod W-wą jest taki genialnie zaopatrzony (pozostałe wskie są gorsze). Może i u Was jest taki.

Ja tam znalazłam pięknościowe maleńkie płytki do kuchni zupełnie jak z Prowansji. Potem mi się odwidziło. Jest sporo kamienia lub kamieniopodobnych i w rozsądnych cenach.

Mój trawertyn do łazienki też o nich.

ja jak wejdę do ogrodu, to sięnie mogę oderwać. mąż się odgraża, że mi kupi lampę czołówkę i nie będę musiała po zmroku prac terenowych kończyć ;)

Ja już tak pare razy „ogrodowałam” po nocy. Kończyłam kiedyś sadzenie przy halogenie przyciągniętym z garażu :)

Straszny :D nałóg.

do pooglądania gala jest w cermagu na parterze mają wszystkie jak leci widziałaś serię magma?

ceny sprzedaży są zupełnie inne od katalogowych szczególnie przy dużych ilościach mkw ja swoje też miałam zamawiać nie wiadomo gdzie a kupiłam u nich i miałam lepszą cenę niż widziałam później na te płytki w outlecie co mnie szczerze ubawiło:)

pestka56 mi się ciągle marzy trawertyn do górnej łazienki

Edytowane przez Kaśka73