Tatarak 25.06.2010 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Przed nami weekend więc sie wyśpię i będę spokojniej, rozważniej poszukiwać problemów tyllko temu biednemu BMI już daj spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.06.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 tyllko temu biednemu BMI już daj spokój No dobra Ło rany - tak szybko zmienia się u Ciebie sytuacja jeszcze przed chwilką było spokojnie , czas oczekiwania 2 tygodnie a Ty dajesz luz a tu nagle taki zwrot akcji. A tak naprawdę nie wiem czy to Ty powinnaś składać papierki dotyczące podziału wielkiej KW na mniejsze. A co, właściciel dużej KW nie chce podziału na mniejsze ????? Zależy na tym podziale i sprzedającemu i kupującemu. Powinniście podzielić się "robotą" Ty załatwiaj odnośnie swojej KW a sprzedawca powinien dostarczyc resztę papierków. Dobrze kumam czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.06.2010 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Też tak myślałam, ale okazuje się, że to JA wnioskuję o WYDZIELENIE jednej działki z KW właściciela, kiedy ją nabywam, i to ode MNIE sąd może zażądać uzupełnienia papierów. Na chwilę obecną: złożyłam wniosek o zaświadczenie o przeznaczeniu działki zgodnie z mpzp, ma być najpóźniej w następny piątek, więc 5. lipca chcemy się umówić do NOTARIUSZA! na umowę warunkową.Zastanawiam się, czy jeszcze w tym tygodniu nie zawezwać geotechnika, żeby mi zrobił odwierty i sprawdził, co pod ziemią piszczy. Głównie na wypadek jakiegoś dzikiego wysypiska albo innego nieszczęścia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.06.2010 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Mówisz że spodziewasz się wysypiska podziemnego na Waszym kawałku ziemi ?? Umowa warunkowa ? Co to takiego ? My mieliśmy umowę przedwstępną Geotechnika przed zakupem nie wołaliśmy, ale mniej więcej wiemy co mamy w głąb po odwiertach do pompy ciepła. U nas głównie iły, a na ok. 8 m. trochę żwirku/piasku co może świadczyć że gdzieś na tej głębokości moze byc woda, ale na wodę nie natrafili, mamy dwa odwierty. Podejrzewam, ze u Was też będą iły - taka okolica Z przyjemnością poczytam co u Was "piszczy" pod ziemią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Spodziewać się nie spodziewam, ale po lekturze odpowiednio dużej liczby artykułów w Muratorze można popaść w paranoję Jaką PC macie? Możesz coś napisać szczegółowo? ew. na prva, ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2010 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Muszę mieć umowę warunkową, która pójdzie do agencji nieruchomości rolnych, bo ona ma prawo pierwokupu i dopiero gdy powie, że z niego nie korzysta, mogę kupić tę ziemię (jako nierolnik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 28.06.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 To i ja się w pokłonach witam i donoszę, że dziennik będę z wielką przyjemnością czytać, bowiem wspaniale się czyta:)Masz talent Imienniczko:)Życzę powodzenia w dalszych etapach walki papierologicznej i oby 5 lipca na przyjemność z notariuszem był aktualny. A może uchylisz rąbka tajemnicy czy masz już wybrany projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.06.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Jaką PC macie? Możesz coś napisać szczegółowo? ew. na prva, ok? Z tą pompą to jest tak, że mniej więcej wiem jak to ustrojstwo działa, jak wygląda i już A i że mamy mieć. Ja mam mieć ciepło w domku i ciepła wodę w kranach za niewielką kasę. Podobno te warunki to "coś" spełnia według mojego męża, a ja mu (na razie) ufam wiec będziemy mieli PC Jeśli chcesz więcej informacji to mogę dać Ci namiary na wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Dziękuję, Myszoniko Ryska - pytanie ogólne do PC - powietrzna czy glikolowa z kolektorem pionowym czy poziomym? polska czy zachodnia? a namiary na wykonawców chętnie poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 28.06.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 E no to już pisze. Glikolowa, pionowy, zachodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.06.2010 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 A napisz mi słońce na priva, jaki dokładnie producent i namiary na wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 30.06.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Tatarak - w końcu zajrzałam do Twojego dziennika i przeczytałam od początku Wciąż czasu brak, siły brak i nerwów brak itd ...... Będę Cię "podglądać " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.06.2010 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam serdecznie i zapraszam częściej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 30.06.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Wpadlam w odwiedzinki zapytac,co nowego w papierkach???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 02.07.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 I jak Firma 1 zdąży ??? Bardzo ciekawa jestem co oni tam "zobaczą" Budować Wam będzie firma czy sami ? Znaczy się będziecie budować systemem gospodarczym? Papierki do wypełniania ? - ja lubię papierki Wypis z KW oryginał (pewnie do wglądu ) nie starszy niż 3 m-ce. PIT-37 za 2008 i 2009. Bank chce duuużo wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.07.2010 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Firma Nr 2 zdążyła, napiszę szczegółowo przez weekend Xero wypisu mi potwierdzi za zgodność pani doradca, a pity mają być i 37 i 11 (bo ja jestem wolny strzelec na umowę o dzieło). Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.07.2010 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Budować systemem gospodarczym - jeśli małżonek nie zostanie przeniesiony przez pracodawcę do stolicy. Albo na razie wcale - jeśli zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 02.07.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Ej, czegoś nie kumammałożnek zostaje -> 1) budowa systemem gospodarczym -> 2) nie budujecie To w jakiej sytuacji bedziecie budować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 02.07.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 pity mają być i 37 i 11 (bo ja jestem wolny strzelec na umowę o dzieło). Będzie dobrze Informacje zawarte w PIT-11 powielane są w PIT-37 ale banki lubią duuużo papierków Normalnie mnie kręci z ciekawości co tam wykryli w przyszłej Waszej miedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 02.07.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 My tez budujemy systemem gospodarczym:),zobaczymy jakie bedzie tempo prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts