Tatarak 09.02.2012 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Salik, no co ja Ci poradzę... to taki śliwkowy jakby, w kolorze węgierki trochę. teraz lepiej? Pestka - nawet nie chodzi o kolor, tylko o materiał. waham się aktualnie między farbą (jak u Spirei), płytkami a szkłem. kolorystycznie na pewno bez szaleństw, raczej jasna szarość, coś w ten deseń te butelki na ścianie fajnie wyglądaja, ale ja oczywiście od razu widzę, jak się na nich osadza kurz z tłuszczem z garnków... blech Spirea - już mam Berninę od Magdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.02.2012 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 acha: jeszcze melduję, że spadł śnieg i dachowcy nie przyjechali. Ale Madeleine może potwierdzić, że wcale mnie to nie ruszyło - taka jestem wyluzowana . mają być w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 09.02.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 acha: jeszcze melduję, że spadł śnieg i dachowcy nie przyjechali. Ale Madeleine może potwierdzić, że wcale mnie to nie ruszyło - taka jestem wyluzowana . mają być w poniedziałek. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2012 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 (edytowane) Pestka - nawet nie chodzi o kolor, tylko o materiał. waham się aktualnie między farbą (jak u Spirei), płytkami a szkłem. kolorystycznie na pewno bez szaleństw, raczej jasna szarość, coś w ten deseń te butelki na ścianie fajnie wyglądaja, ale ja oczywiście od razu widzę, jak się na nich osadza kurz z tłuszczem z garnków... blech Praktyczność zabija dizajn i całą zabawę z tego Też tak mam, ale czasem się przełamuję, dla urody przebywania w świecie marzeń i odrobiny szaleństw na jawie Wahnij się w stronę szkła, tylko tafle daj max wielkie. Daje sporo możliwości wzorniczych, bo można pod spodem zmieniać wzory. Jakbyś kiedyś chciała sobie tam umieścić np. te dmuchawce, albo co Ci się zamarzy, to daj znać. Machnę Ci grafikę na odpowiedni wymiar i powiem gdzie wydrukować tanio i dobrze. Z mojej strony dla czystej przyjemności zrobienia czegoś takiego W ogóle szkło jest super. Mąż znajomej ogrodniczki, rzeźbiarz robi cuda, ta balustrada to jego: Z tym szkłem, to pamiętaj, że nawet przezroczyste ma własny kolor. Nie zrob sobie niespodzianki Edytowane 9 Lutego 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 acha: jeszcze melduję, że spadł śnieg i dachowcy nie przyjechali. Ale Madeleine może potwierdzić, że wcale mnie to nie ruszyło - taka jestem wyluzowana . mają być w poniedziałek. Luzuj śmiało wtedy najlepsze pomysły przychodzą do głowy, świat jest piękny, łatwy i dobrze nam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Próbowałem sobie zwizualizować ten bakłażan na meblach i średnio mi to wychodzi To bardzo trudny kolor Salik. Robią się z nim różne cuda. A Ty próbowałeś na kompie to dobrać? No współczuję. W jakim programie, bo może Ci próbeczkę kolorystyczną do korzystania prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.02.2012 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 myślę, że Sali odwoływał się raczej do swojej wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.02.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Z kolorami u facetów jest na bakier. Nawet jak nie są daltonistami absolutnymi, to nie rozróżniają odcieni barw. Moje szczęście np. myli zielenie i błękity w jasnych tonacjach. I to nie tylko mieszają mu się te dwie barwy, ale jeszcze beże i złamane szarości. Ciężko się z nim rozmawia o kolorach. Obejrzałaś fotkę tej szklanej balustrady ? Ja padłam na kolana. Znam tego faceta, ale dawno nie miałam kontaktu z nimi, choć mieszkają po drodze. Kiedyś robił rzeczy, które mi niezbyt odpowiadały. A teraz weszłam na jego stronę i serce co najmniej kilka razy mi piknęło http://www.sztuka-szklo.pl/show.php?idcat=2&subid=21 On ma na stronie Pracuję / Rezydencja i drugie Galeria / W ogrodzie Popatrz sobie - inspirujące. Mnie inspiruje ogrodowo , bo do domu by mi niestety nie pasowało, szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.02.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Faktycznie Madeleine. Teraz sobie przypominam. W Armalux jest V&B na dole po prawej - parę łazienek. Nie mają jednak Berniny. Oglądałam tam Paper Moods. ale to chyba było przed zmianą boksów w listopadzie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.02.2012 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Faktycznie Madeleine. Teraz sobie przypominam. W Armalux jest V&B na dole po prawej - parę łazienek. Nie mają jednak Berniny. Oglądałam tam Paper Moods. W Cortinie jest też sporo V&B na panelach, ale Berniny nie ma. mają, a przynajmniej mieli na 100% w sierpniu - w dodatku i matową, i lappato, obie szare, czyli te moje. Pożyczałam od nich próbki acha: jeszcze melduję, że spadł śnieg i dachowcy nie przyjechali. Ale Madeleine może potwierdzić, że wcale mnie to nie ruszyło - taka jestem wyluzowana . mają być w poniedziałek. dokładnie, jakbyśmy Ci to powiedzieli w lipcu czy sierpniu, to byś nie uwierzyła, że z takim spokojem do tego podchodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.02.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Madeleine, a ja mam od Ciebie co? lappato czy mat? Dokonałam dziś retrospekcji i doznałam olśnienia. Do SSZ musiałam panikować, bo strasznie mi zależało, żeby sobie nie strzelić w kolano i nie zostawic domu bez dachu (czy w ogóle wpół kondygnacji) na zimę. A teraz? jak nie zrobię tynków w marciu czy w kwietniu, to zrobię w maju i tyz piknie... itp itd. ale już mi NIC NIE GROZI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.02.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 Mat. Lappato nie ma w II gatunku, no i mniej mi się podobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.02.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 (edytowane) Hej Tataraczku Poczytałam Twój najnowszy wpis w dzienniku. Z tymi wymiarami, pamiętam, że też tak miałam. Niedużo, bo tak jak u Ciebie po kilka cm różnicy. Najbardziej w stosunku do projektu, bo 30 cm., jest przesunięty komin między łazienką na parterze a pom. gospodarczym. Ale to był pomysł naszego kierownika budowy. Dzięki temu zrobiło się lekko schowane za kominem fajne miejsce na kabinę prysznicową. Bez tego przesunięcia byłaby bezsensowna wnęka. Te wachlujące centymetry okazały się tylko pułapką przy meblowaniu kuchni. Musieliśmy wymieniać jeden blat, bo kupiliśmy o 5 cm za krótki Jeszcze raz Ci podpowiadam ZMIEŃ płyn do mycia podłóg. Polecam produkty Starwax–Soluwert. Ja nie mam smug i myje się łatwo. Nie rezygnuj z tego co Ci się podoba Edytowane 13 Lutego 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moana 13.02.2012 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Hej Tataraczku, nasza idolko Ty i negatywne nastawienie do świata? Nie może być! Od dłuższego już czasu to my czerpiemy z Twojej niespożytej energii i zapału Nie martw się, niedługo zrobi się cieplej i ruszysz do przodu! Pozdrawiamy całą piątką, zwłaszcza nasze Walentynkowe bliźniaki co to jutro pełne 2 latka kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.02.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 z tą Berniną potwierdzam. Miałam podobnie jak ścierałam plamki po farbie. Musi być coś specjalnego chyba. Madeleine Masz zawsze wszystko super "obcykane" Czym myjesz kafle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.02.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 z tą Berniną potwierdzam. Miałam podobnie jak ścierałam plamki po farbie. Musi być coś specjalnego chyba. Madeleine Masz zawsze wszystko super "obcykane" Czym myjesz kafle? takim mopem: http://allegro.pl/vileda-mop-ultramax-drazek-teleskopowy-wklad-i2094737255.html żadne kłaczki nie zostają, niezależnie od wlanej chemii. Ale faktem jest, że przez chropowatą powierzchnię zużycie wody przy myciu jest spore - mop szybko robi się suchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.02.2012 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 (edytowane) takiego używam. może muszę zmienić ten element myjący na nowy? może się zużył i linieje? Edytowane 13 Lutego 2012 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.02.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 nie wiem, jak długo go używasz. Ja mam chyba 4 końcówki i po każdym użyciu piorę je w pralce. Nic nie wyłazi kłakami. No i faktycznie praktyczne te płytki, chociaż jakby były jeszcze większe maziaje, byłyby w ogóle idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.02.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Dołączam się do Madeleine. Mam identycznego mopa Viledy i 3 nakładki – jedną już ponad 2 lata. Też go wrzucam do pralki po każdym wykorzystaniu, ale... smugi zostawały póki... nie spróbowałam Starwax– Soluvert. Myję tym nawet (chociaż suchszym) woskowane drewno. Jest idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.02.2012 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 nie wiem, jak długo go używasz. Ja mam chyba 4 końcówki i po każdym użyciu piorę je w pralce. Nic nie wyłazi kłakami. No i faktycznie praktyczne te płytki, chociaż jakby były jeszcze większe maziaje, byłyby w ogóle idealne. ja mam dwa, nie wiem, jak długo ich używam, ale prane są ręcznie, bo przy małym szambie nie ma mowy o takich ekstrawagancje jak osobne pranie dwóch końcówek mopa i 2 małych ścierek do kurzu kupię nowy i zrobię test mopa jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts