Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Dołączam się do Madeleine. Mam identycznego mopa Viledy i 3 nakładki – jedną już ponad 2 lata. Też go wrzucam do pralki po każdym wykorzystaniu, ale... smugi zostawały póki... :D nie spróbowałam Starwax– Soluvert. Myję tym nawet (chociaż suchszym) woskowane drewno. Jest idealnie :)

w auchan tego starwaxa nie widziałam. gdzie go kupujesz? może trzeba spróbować :)

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Tataraczku, nasza idolko :) Ty i negatywne nastawienie do świata? Nie może być! Od dłuższego już czasu to my czerpiemy z Twojej niespożytej energii i zapału :) Nie martw się, niedługo zrobi się cieplej i ruszysz do przodu! Pozdrawiamy całą piątką, zwłaszcza nasze Walentynkowe bliźniaki co to jutro pełne 2 latka kończą :)

muszę troszkę duracella podładować i będzie dobrze :) dzięki za pozdrowienia i również przesyłam pozytywną energię! a dla bliźniaków moc buziaków - będzie impreza? :)

Hej Tataraku czytałam w dzienniku ostatni wpis

u nas hydraulik ma zacząć w najbliższy czwartek, mam nadzieję, że pogoda na to pozwoli :x

właśnie zaczyna padać śnieg i silnie wiać, ciekawe co mnie jutro z rana zaskoczy za oknem :(

U mnie łopata i miotła śniegowa i do roboty :)

Jak to się nazywa, takie naśladownictwo ? :D To vileda, górna półka !

A może po prostu są dobre ?! Chociaż moje dwie najstarsze nakładki „lubieją” sobie spadać, jak podczas machania po podłodze jestem za energiczna.

To ja jakaś zabobonna jestem, że nie wrzucam mopów do ciuchów!? muszę się poprawić i przestać gimnastykować nad miednicą ;) Będę prać z roboczymi jak Kaśka, ajpromis :)

Pestka - gratulki dla "dzieci" :)

Khb - śnieg to hydraulikom nie zaszkodzi, ale temperatura :( z czego robicie wodę? o ile kanalizację można sobie układać, o tyle rury PP muszą być zgrzewane w temp. minimum 5 st na plusie.

Salik - mój mąż b. często myje podłogi tym mopem, ale dałabym się pociąć na drobne kawałeczki, że nie zna jego nazwy/marki. zdumiewasz mnie :)

Pewnie wszyscy używamy tego samego, bo brak nam oryginalności, kreatywności i innowacyjności ;) :rotfl:

Tatarak - przemyśl dokładnie zakup rekuperatora z wymiennikiem entalpicznym.

Według wielu osób to zwykły marketing, niewarty wydawania pieniędzy (i nie wierz w podawane liczby o odzysku wilgotności).

Nie zamarzają także centrale z wymiennikiem obrotowym (taki ma Madeleine), ale za to one wymagają nagrzewnicy wtórnej.

Kaśka - masz na myśli Roombę czy podobne 'samodzielne odkurzacze'?

Jeśli tak to niestety nie wszędzie i nie u wszystkich się one sprawdzą, analogicznie mają swoje ograniczenia i rzadko kiedy zastępują klasyczne sprzątanie domu.