Venus_m 17.12.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Ryska ja nie twierdze, ze wykladziny sie nie czysci, ale z doswiadczenia znajomych wiem, ze moze to byc problematyczne i po czasie moze sie nie chciec - jezeli polozylas wykladziny w domu, to dobrze dla Ciebie mi nic do tego, ja u siebie nie poloze i nie polece Odnioslam sie do kurtek apropo twojej wypowiedzi o cieplej kurtce...a grzejniki elektryczne w lazienkach owszem montuje. Anyway czy dawaliscie mate wyciszajaca pod panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.12.2010 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Anyway czy dawaliscie mate wyciszajaca pod panele? o to samo chciałam pytać. to znaczy te maty nie bardzo wyciszają (wiem, bo miałam, zanim panele wyrzuciłam z salonu i kuchni), ale chyba działają jako izolator termiczny, czy nie? i druga rzecz, np barlinek pisze, że na podłogówce najlepiej jest przyklejać panele, ale jak je przyklejać do tych mat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.12.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Ja czytalam opinie, ze barlinek jest miekki i nie warto w niego inwestowac - pewnie tyle opinii co i gustow Ja tam wole panele plywajaca tj. zatrzaskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 17.12.2010 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Tataraku - masz prywatną wiadomość Venus_m - ze względu na to, że taka mata to dodatkowa izolacja nie dawaliśmy specjalnej maty wyciszającej. Mamy położoną folię, potem matę taką specjalną na podłogówkę ( jej specjalność polega na tym że jest podziurkowana - moja własna opinia) i potem panel właściwy Proponowali nam matę z korka, ale to znów mniej ciepła przewodzi niż ta podziurkowana mata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.12.2010 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Ja czytalam opinie, ze barlinek jest miekki i nie warto w niego inwestowac - pewnie tyle opinii co i gustow Ja tam wole panele plywajaca tj. zatrzaskowe. już mi nie chodzi o markę, tylko o zasadę układania. ma podobno chodzić o to, że jak jest przyklejony panel, to lepiej ciepło przewodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.12.2010 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Tataraku - masz prywatną wiadomość Venus_m - ze względu na to, że taka mata to dodatkowa izolacja nie dawaliśmy specjalnej maty wyciszającej. Mamy położoną folię, potem matę taką specjalną na podłogówkę ( jej specjalność polega na tym że jest podziurkowana - moja własna opinia) i potem panel właściwy Proponowali nam matę z korka, ale to znów mniej ciepła przewodzi niż ta podziurkowana mata. Ty też już masz prywatną Mnie się czasami wydaje, że wiele "specjalności" różnych materiałów sprowadza się do dziurek lub ich braku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 17.12.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 ma podobno chodzić o to, że jak jest przyklejony panel, to lepiej ciepło przewodzi. I o to chodzi, że nie ma chodzić, tylko ma być przyklejone. Nie ma być pomiędzy podłogą a deską/panelem powietrza które również jest izolatorem. Mnie się czasami wydaje, że wiele "specjalności" różnych materiałów sprowadza się do dziurek lub ich braku... . i tu pomyślałam o serze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.12.2010 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Nie ma być pomiędzy podłogą a deską/panelem powietrza które również jest izolatorem. czyli rozumiem, że macie panele przyklejone do tych dziurek w folii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 17.12.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Cały sęk w tym że mamy chodzące panele a gdybyśmy je przykleili (żeby nie stukały i lepiej przewodziły ciepło) i to byśmy stracili gwarancję i niewiadomo co by się z tymi panelami działo. A tak producent zapewnia że nie będzie się z nim nic złego działo i jeszcze daje na to gwarancję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 20.12.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Ale mnie tu dawno nie było....Zima mnie zupełnie uśpiła i nawet na muratora nie mam za bardzo sił...Widzę, że dyskusje wnętrzarskie w toku, a mnie się tak nie chce myśleć o wnętrzach.W każdym razie życzę, aby się pod choinką znalazło zawiadomionko z ksiąg.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.12.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Uroki elektronicznej księgi...Na "pocieszenie" dodam, że wielu prawników, którzy z księgami do czynienia nie mają też ma probelmy z ich czytaniem, a są takie niuanse, które dostępne są tylko naprawdę wtajemniczonym...Dla mnie zrozumiała była potrzeba wprowadzenia systemu elektonicznego, ale cały czas mam wątpliwości czy koniecznie musiało się to wiązać z zastąpniem księgi czytelnej dla laika tymi durnymi i ciężkostrawnymi tabelkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.12.2010 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Cześć Mysza, to mnie pocieszyłaś, że nie jestem analfabetką Ciekawe, swoją drogą, jakie miał IQ pomysłodawca tych tabeleczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 21.12.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 hehe, przyznam, że mnie odpisy ksiąg elektronicznych też rozwalają.Swoją drogą w czasie migracji ksiąg wieczystych jakiś czas temu stałam się dzieckiem dwojga matek i trochę trwało, zanim mój ojciec znowu stał się mężczyzną. A łatwo to wcale nie poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.12.2010 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 stałam się dzieckiem dwojga matek i trochę trwało, zanim mój ojciec znowu stał się mężczyzną. piękna anegdota! już dawno się tak zdrowo nie uśmiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.12.2010 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 a nie trzeba wtedy kombinować z mieszaczami? chyba prościej jest zrobić grzejniki elektryczne, sterowane niezależnie. I kupić suszarkę bębnową, naprawdę wielka wygoda. właśnie myślę o 1 czy 2 elektrycznych, bębnowa wydaje mi się taka "nieekologiczna" poza tym "na wsi" to się pranie najlepiej suszy na sznurku za domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 21.12.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 nie jest nieekologiczna, a pranie z niej jest niesamowicie miękkie (ręczniki suszę w niej przez cały rok). I wbrew pozorom używanie jej nie jest strasznie prądożerne. A jak się dobrze roztrzepie i poskłada pranie, to nie trzeba prasować. I nie trzeba rozwieszać i ściągać prania. W każdym razie chyba taniej wychodzi albo suszarka, albo grzejniki na prąd niż komplikowanie sobie ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.12.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 nie jest nieekologiczna, a pranie z niej jest niesamowicie miękkie (ręczniki suszę w niej przez cały rok). I wbrew pozorom używanie jej nie jest strasznie prądożerne. A jak się dobrze roztrzepie i poskłada pranie, to nie trzeba prasować. I nie trzeba rozwieszać i ściągać prania. W każdym razie chyba taniej wychodzi albo suszarka, albo grzejniki na prąd niż komplikowanie sobie ogrzewania. no proszę, jak to jednak w człowieku pokutują jakieś uprzedzenia. a ile na raz można wsadzić prania do takiej suszarki? taki wsad pralkowy idzie na raz czy na kilka razy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 21.12.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 na raz. Wiadomo, taniej jest suszyć na suszarce stojącej, ale zwłaszcza jesienią/ zimą, czy nawet jak długo jest deszczowo (albo mam lenia ) wrzucam pranie do suszarki i po półtorej godzinie wszystko jest suche i miękkie. I oszczędza się na płynie do płukania, nie trzeba stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.12.2010 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 I jeszcze oszczędza się na prasowaniu, jak sama napisałaś a masz suszarkę osobno czy pralko-suszarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.12.2010 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Osobno suszarkę, stoi na pralce, więc z miejscem też jest ok. Ja w ogóle mam całość zabudowaną we wnęce zamkniętej drzwiami, co jest bardzo praktyczne - oprócz walorów wizualnych jest też ciszej w czasie prania.Aha, żaden tam wypasiony model, tyle, że ma sensor wilgoci (tzn. dostosowuje czas suszenia do stanu ubrań, a nie suszy tylko wg zadanego czasu) - electrolux za niecałe 1600 (cena sprzed 2 lat). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts