salik 20.02.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Tatarak - porządne i ciepłe drwi drewniane to cena ok. 4000-5000złUwierz mi - robiliśmy spory research różnych producentów i takie są progi za sensowne drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2012 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ja również mam drewniane spisują się świetnie to ich druga sroga zima i ok po drodze było mokre lato jedynie co to mała regulacja na zawiasach nie zamieniłabym ich na inne:) w garażu mam blaszane ocieplane uszczelniane itd i zima są zimne a latem nagrzewają się do bólu jedne i drugie są lekko zadaszone Moje „drewniaczki” kosztowaly 2600, może dlatego, że kupiliśmy surowe nie zabezpieczone. Z garażowymi mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2012 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Teraz troszkę się pośmiejmy Przedstawiam DRZWI ANTYWŁAMANIOWE Po co nam drzwi w ogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tatarak - porządne i ciepłe drwi drewniane to cena ok. 4000-5000zł Uwierz mi - robiliśmy spory research różnych producentów i takie są progi za sensowne drzwi... ale te stalowe, to mi wyszło, że zaczynają się powyżej 6k. mój budżet na drzwi zewn. to 4,5 k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ja również mam drewniane spisują się świetnie to ich druga sroga zima i ok po drodze było mokre lato jedynie co to mała regulacja na zawiasach nie zamieniłabym ich na inne:) w garażu mam blaszane ocieplane uszczelniane itd i zima są zimne a latem nagrzewają się do bólu jedne i drugie są lekko zadaszone Kaśka, nie być taka - jakiej firmy masz te drzwi? u nas będą w podcieniu więc w miarę bezpieczne. poza tym od strony wschodniej, więc najgorsze słoneczko je ominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Teraz troszkę się pośmiejmy Przedstawiam DRZWI ANTYWŁAMANIOWE [ATTACH=CONFIG]102267[/ATTACH] Po co nam drzwi w ogóle dobre, ja miałam kocicę, która warczała, jak ktoś obcy stał pod drzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2012 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Kaśka, nie być taka - jakiej firmy masz te drzwi? u nas będą w podcieniu więc w miarę bezpieczne. poza tym od strony wschodniej, więc najgorsze słoneczko je ominie. Tatarak, moje drzwi też są bardziej od wschodu niż południa. Latem slońce przestaje je nagrzewać między 11 a 12. Uważam, że największe niebezpieczeństwo dla drewnianych drzwi tkwi w wodzie, która na nie pryska odbijając się od tarasu. Również ta woda, która po nich spływa na samym dole może je uszkadzać. Sprawdź to sobie na desce do krojenia – postawiona na suszarce najdłużej schnie na dolnej krawędzi. W Anglii i w Kanadzie widziałam okucia z metalu zabezpieczające dolną krawędź drzwi. To nawet ładne, np. z blachy mosiężnej. U mnie, gdy pada śnieg na tarasie wejściowym zbiera się go sporo. Oblepia też drzwi. Dlatego sama je zabezpieczałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.02.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jak rozważałam przez chwilę drzwi drewniane z CALA, to przeglądałam ich broszury. Tam jest jakieś info właśnie o przysłonięciu drzwi. Dzwoniłam do firmy i powiedziano mi, jak nie mam żadnej osłony, to nie ma co w ogóle brać drewnianych pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Dociśnij ich trochę. Ja nie mam daszka nad drzwiami. Ale jak pisałam moim drzwiom nic się nie dziej. Specjalnie sprawdziłam dziś, żeby być pewną co do Ciebie piszę. Rozważam dorobienie daszka, bo leci na głowę jak pada. Choć głównie wracamy do domu przez garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Jak rozważałam przez chwilę drzwi drewniane z CALA, to przeglądałam ich broszury. Tam jest jakieś info właśnie o przysłonięciu drzwi. Dzwoniłam do firmy i powiedziano mi, jak nie mam żadnej osłony, to nie ma co w ogóle brać drewnianych pod uwagę. obawiam się, że jak nie ma osłony, to producent może zbyć wszelkie roszczenie gwarancyjne, argumentując, że drzwi są wystawione na bezpośrednie działanie czynników atmosferycznych (słońce/deszcz/śnieg), nawet jeśli wina będzie po jego stronie od kilku dni wertuję oferty na drzwi zewn różnych firm i przy drewnianych zawsze jest to zastrzeżenie o przysłonięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Dociśnij ich trochę. Ja nie mam daszka nad drzwiami. Ale jak pisałam moim drzwiom nic się nie dziej. Specjalnie sprawdziłam dziś, żeby być pewną co do Ciebie piszę. Rozważam dorobienie daszka, bo leci na głowę jak pada. Choć głównie wracamy do domu przez garaż. Spirea już ma drzwi wejściowe. Poza tym pewnie jedyny skutek takiego dociskania byłby taki, że dla świętego spokoju powiedziliby, że "nooo w sumie to ma pani rację, przecież to są porządne drzwi i nic im nie będzie", a gdyby jednak było... to patrz mój post powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Parę słów o środkach do zabezpieczania drewna. to Ci się przyda także do mebli ogrodowych, pergoli i innych. Jest taka firma ALTAX. Ciężko ją znaleźć w sklepach, w Warszawie znalazłam tylko jedną małą hurtownię, która ich ma. Mają wszystko co można zamarzyć do drewna. Ich specyfikami zabezpieczali drewno na Wawelu. Są naprawdę znakomite i cenowo z dolnej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ale Ty masz te drzwi we wnęce, o ile pamiętam projekt ?? A z jednej stron solidnie osłania je garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.02.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 CAL (jak i wielu innych producentów drzwi drewnianych) wymaga zadaszenia wejścia.W innym wypadku gwarancja na drzwi nie obowiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 http://www.dobrastolarnia.com O ile dobrze pamiętam firmę, to stąd kupowała drzwi moja sąsiadka. Dwa komplety, 8 lat temu. Jedne są pod dachem, a drugie minimalnie osłonięte. W zeszłym roku je odnawiała, bo psy podrapały okropnie. Ta „stolarnia” jest gdzieś na Dolnym Śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Ale Ty masz te drzwi we wnęce, o ile pamiętam projekt ?? A z jednej stron solidnie osłania je garaż. ja tak, dlatego szukam drewnianych, bo stalowe otwierane na zewn = nieciekawe zawiasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 ja tak, dlatego szukam drewnianych, bo stalowe otwierane na zewn = nieciekawe zawiasy A to nie jest przypadkiem tak, że przepisy ppoż. mówią, że drzwi muszą być otwierane na zewnątrz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.02.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tatarak, ja może ciemna jestem, ale zawiasy będziesz miała i tak i tak, tylko albo z zewnątrz, albo od środka. CENY - tak sobie wyklikałam drzwi z netu i wyskoczyło mi TO http://www.drzwi-antywlamaniowe.net/ Tam są cenniki i nie takie zabójcze. Może popatrz czy spełnią Twoje wymagania, czy to nie za bardzo to o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A to nie jest przypadkiem tak, że przepisy ppoż. mówią, że drzwi muszą być otwierane na zewnątrz ??? tylko w obiektach uzyteczności publicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tatarak, ja może ciemna jestem, ale zawiasy będziesz miała i tak i tak, tylko albo z zewnątrz, albo od środka. CENY - tak sobie wyklikałam drzwi z netu i wyskoczyło mi TO http://www.drzwi-antywlamaniowe.net/ Tam są cenniki i nie takie zabójcze. Może popatrz czy spełnią Twoje wymagania, czy to nie za bardzo to o co chodzi wiadomo, że zawiasy są, ale mogą wyglądać lepiej lub gorzej. ceny na tej stronie fajne, ale dizajnersko zupełnie nie moja bajka. interesuje nas coś takiego: http://www.drzwi.krakow.pl/drzwi-zewnetrzne/drzwi-z-499,2+ds1.jpg ale pomalowane farbami kryjącymi na RAL zgodny z kolorem okien i bramy (antracyt). fotka ze strony AFB, jednego z producentów, których bierzemy pod uwagę. jeszcze Stolczer, Cal i AP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts