Kaśka73 27.02.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 trawę nie bo on działa na dwuliścienne ale jeśli chcesz pryskać to ostrożnie (to straszne świństwo jest) ze względu na małe dziecko (czyli przed sezonem grillowym) i nie wchodzić z dziećmi do ogrodu do najbliższego deszczu jeśli mogę podpowiedzieć to firma w/g mnie robiąca dobre projekty tohttp://www.gardenidea.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 27.02.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 dzięki, Kaśka. Bo w tej branży to chyba każdy może spróbować swoich sił, konkurencja naprawdę duża i ciężko wyłowić sensowne oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.02.2012 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Kaśka, roundap działa na wszystko, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.02.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 (edytowane) wiesz patrzę na te projekty od praktycznej strony czyli np. czy rośliny to nie jakieś nowomodne cuda które kosztują xxxx a zimy nie przetrzymają ile czasu, pracy, pieniędzy będzie taki ogród potrzebował dorosłam do modelu że ogród jest dla mnie nie na odwrót firma robi projekty wykonania w okolicach można zapytać o rekomendacje Kaśka, roundap działa na wszystko, niestety. rybki sąsiada też a dziewczyny Wam chodzi o wersję na jedno i dwuliścienne taka też jest fakt Edytowane 27 Lutego 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.02.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 rybki sąsiada też a także podobno na płodność przyszłych pokoleń... to jednak jest straszna chemia. słuchajcie, ten płaski dach mnie wykończy. MC mi zrobił taką propagandę, że teraz się boję, że nikt oprócz niego nie jest w stanie zrobić szczelnie dachu płaskiego... dekarz (polecony z grupy) chce wchodzić w pt na budowę, a ja nie wiem, czy mi nie spierniczy roboty mąż w stolycy, a ja tu mam decyzje podejmować jak mi forum nie doradzi (zadałam stosowne pytanie w odpowiednim wątku), to sobie chyba strzelę w łeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.02.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 a także podobno na płodność przyszłych pokoleń... to jednak jest straszna chemia. no to napiszę i straszno i śmieszno: u sasiada (z dr przed nazwiskiem=znaczy się mądry?! ) od rana facet z maską w kombinezonie pryskał trawę roundapem, myślę no ok deszczu ma nie być, dzieciaki pies i kot w domu, facet skończył pojechał, po chwili pojawił się sasiad, pies, dzieci 3-6 lat, stół grill i goscie no poprostu mało mi oczy nie wyszły z orbit!!!! z dachem nie pomogę pytaj forumowego mistrza jana i ewentualnie w googlu na grafice poogladaj schematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.02.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Mnie podoba się Elfir. Już pisałam. Ma bardzo dobre podejście do projektowania. Wie jak używać roślin.Poczytaj co piszą o niej na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.02.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 (edytowane) Edytowane 27 Lutego 2012 przez Kaśka73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.02.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 no to napiszę i straszno i śmieszno: u sasiada (z dr przed nazwiskiem=znaczy się mądry?! ) od rana facet z maską w kombinezonie pryskał trawę roundapem, myślę no ok deszczu ma nie być, dzieciaki pies i kot w domu, facet skończył pojechał, po chwili pojawił się sasiad, pies, dzieci 3-6 lat, stół grill i goscie no poprostu mało mi oczy nie wyszły z orbit!!!! z dachem nie pomogę pytaj forumowego mistrza jana i ewentualnie w googlu na grafice poogladaj schematy chyba jednak bardziej straszno niż śmieszno, nie? zadałam już pytanie u forumowych specjalistów dekarzy i czekam na odp. na tych schematach niestety jest inaczej niż proponuje dekarz od Gosi, ktory się podjął zrobić nasz dach za jakieś ludzkie pieniądze. bo nigdzie nie ma wylewki na styro, a on tak chce robić. i ja się martwię, że mi ta wylewka będzie przemarzać i papa się odklei czy coś on tak proponuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.02.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Kaśka, miałaś dobrych dekarzy? daj namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.02.2012 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 tu znalazłam coś takiego jak ten "mój" dekarz proponuje: http://obudowaniu.pl/izolacja_tarasu.html tylko muszę przypilnować, żeby mi mostka termicznego nie zrobili przy elewacji! czyli ta wylewka to musi być oddylatowana od elewacji styropianem... i jak tam wtedy zgrzeją papę, żeby styro się nie nadtopił i żeby się nie zrobiło zagłębienie przy samej ścianie? jakieś kliny? krajst, przerasta mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 dobrych ale u mnie karpiówka i dach 45* zupełnie nie wiem czy można by im zaufać w kwestii dachu płaskiego???? dwaj bracia teraz każdy ma swoją ekipęwyślę ci na priv całe zestawienie dachowców od różnych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.02.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 no to napiszę i straszno i śmieszno: u sasiada (z dr przed nazwiskiem=znaczy się mądry?! ) od rana facet z maską w kombinezonie pryskał trawę roundapem, myślę no ok deszczu ma nie być, dzieciaki pies i kot w domu, facet skończył pojechał, po chwili pojawił się sasiad, pies, dzieci 3-6 lat, stół grill i goscie no poprostu mało mi oczy nie wyszły z orbit!!!! ... Lista środków chwastobójczych jest pokaźna. Nie trzeba koniecznie używać Roundupu. Uważam, że jest on tyleż kłopotliwy w użyciu, co groźny. Jak poczytać, można się naprawdę przestraszyć. Wszystkie są szkodliwe, ale nie wyobrażam sobie opielenia nawet 200m2 zachwaszczonego trawnika. A to świństwo zza płota się wysiewa i już. Początkowo roundapowałam. Odkąd mam trawnik, a przede wszystkim inne rośliny, używam Starane, Fusilade, Bofix, Aminopielika. Zależy co mi się powysiewało i gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.02.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 tu znalazłam coś takiego jak ten "mój" dekarz proponuje: http://obudowaniu.pl/izolacja_tarasu.html tylko muszę przypilnować, żeby mi mostka termicznego nie zrobili przy elewacji! czyli ta wylewka to musi być oddylatowana od elewacji styropianem... i jak tam wtedy zgrzeją papę, żeby styro się nie nadtopił i żeby się nie zrobiło zagłębienie przy samej ścianie? jakieś kliny? krajst, przerasta mnie to Tatarak, a oglądałaś to, co Ci poslałam o płaskich dachach? Popatrz na to, PLEASE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.02.2012 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 dobrych ale u mnie karpiówka i dach 45* zupełnie nie wiem czy można by im zaufać w kwestii dachu płaskiego???? dwaj bracia teraz każdy ma swoją ekipę wyślę ci na priv całe zestawienie dachowców od różnych forumowiczów super, dziękuję kontaktowałam się jescze z gościem polecanym przez Claris, ale tak jak rok temu kazał sobie przysłać rysunki i nic nie odpowiedział. trochę nie mam ochoty ganiać za kolejnym "paniczem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 27.02.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Mnie podoba się Elfir. Już pisałam. Ma bardzo dobre podejście do projektowania. Wie jak używać roślin. Poczytaj co piszą o niej na forum. my z ciekawości kupiliśmy projekt ogrodu na Grouponie za 199 zobaczymy co z tego wyniknie, firma z Wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.02.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Pesteczko ja sobie też nie wyobrażam ręcznie plewić 1150 mkw ale przyznaj że opisana historia to już przesada co? Kasiu też mnie kusił ten grupon tak z ciekawości bo ja bardzo świadomy klient jestem i byłam ciekawa co proponują mam jeszcze taki ekologiczny patent na chwasty od mojej ciotki ogrodniczki okryć szczelnie chwasty grubą czarną folią aż zgnijąresztki wyrwać po czym przekopać oczyścić z korzeni i juz no ale to na małe powierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.02.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Pesteczko ja sobie też nie wyobrażam ręcznie plewić 1150 mkw ale przyznaj że opisana historia to już przesada co?... Zgubiłam się Chodzi o to, że stosuję różne środki, czy o to, że męczyliśmy chwasty przez cały sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 27.02.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 o historyjkę z moim sąsiadem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 27.02.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Pesteczko ja sobie też nie wyobrażam ręcznie plewić 1150 mkw ale przyznaj że opisana historia to już przesada co? Kasiu też mnie kusił ten grupon tak z ciekawości bo ja bardzo świadomy klient jestem i byłam ciekawa co proponują mam jeszcze taki ekologiczny patent na chwasty od mojej ciotki ogrodniczki okryć szczelnie chwasty grubą czarną folią aż zgnijąresztki wyrwać po czym przekopać oczyścić z korzeni i juz no ale to na małe powierzchnie apropos plewienia, kiedyś z moim mężem z 10 lat temu może to było, zabraliśmy się za plewienie ogródka mojej mamy żeby taką niespodziankę zrobić , ostatecznie grządka wyglądała jak lej po bombie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts