Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

trawę nie bo on działa na dwuliścienne ale jeśli chcesz pryskać to ostrożnie (to straszne świństwo jest) ze względu na małe dziecko (czyli przed sezonem grillowym) i nie wchodzić z dziećmi do ogrodu do najbliższego deszczu

jeśli mogę podpowiedzieć to firma w/g mnie robiąca dobre projekty to

http://www.gardenidea.pl

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiesz patrzę na te projekty od praktycznej strony czyli np. czy rośliny to nie jakieś nowomodne cuda które kosztują xxxx a zimy nie przetrzymają

ile czasu, pracy, pieniędzy będzie taki ogród potrzebował

dorosłam do modelu że ogród jest dla mnie nie na odwrót

firma robi projekty wykonania w okolicach można zapytać o rekomendacje

Kaśka, roundap działa na wszystko, niestety.

rybki sąsiada też :(

a dziewczyny Wam chodzi o wersję na jedno i dwuliścienne taka też jest fakt

Edytowane przez Kaśka73

rybki sąsiada też :(

a także podobno na płodność przyszłych pokoleń... :( to jednak jest straszna chemia.

słuchajcie, ten płaski dach mnie wykończy. MC mi zrobił taką propagandę, że teraz się boję, że nikt oprócz niego nie jest w stanie zrobić szczelnie dachu płaskiego... dekarz (polecony z grupy) chce wchodzić w pt na budowę, a ja nie wiem, czy mi nie spierniczy roboty :( mąż w stolycy, a ja tu mam decyzje podejmować :( jak mi forum nie doradzi (zadałam stosowne pytanie w odpowiednim wątku), to sobie chyba strzelę w łeb :bash:

a także podobno na płodność przyszłych pokoleń... :( to jednak jest straszna chemia.

no to napiszę i straszno i śmieszno:

u sasiada (z dr przed nazwiskiem=znaczy się mądry?! ) od rana facet z maską w kombinezonie pryskał trawę roundapem,

myślę no ok deszczu ma nie być, dzieciaki pies i kot w domu, facet skończył pojechał, po chwili pojawił się sasiad, pies, dzieci 3-6 lat, stół grill i goscie no poprostu mało mi oczy nie wyszły z orbit!!!!

z dachem nie pomogę pytaj forumowego mistrza jana i ewentualnie w googlu na grafice poogladaj schematy

u sasiada (z dr przed nazwiskiem=znaczy się mądry?! ) od rana facet z maską w kombinezonie pryskał trawę roundapem,

myślę no ok deszczu ma nie być, dzieciaki pies i kot w domu, facet skończył pojechał, po chwili pojawił się sasiad, pies, dzieci 3-6 lat, stół grill i goscie no poprostu mało mi oczy nie wyszły z orbit!!!!

z dachem nie pomogę pytaj forumowego mistrza jana i ewentualnie w googlu na grafice poogladaj schematy

chyba jednak bardziej straszno niż śmieszno, nie?

zadałam już pytanie u forumowych specjalistów dekarzy i czekam na odp. na tych schematach niestety jest inaczej niż proponuje dekarz od Gosi, ktory się podjął zrobić nasz dach za jakieś ludzkie pieniądze. bo nigdzie nie ma wylewki na styro, a on tak chce robić. i ja się martwię, że mi ta wylewka będzie przemarzać i papa się odklei czy coś :(

on tak proponuje:

płaski wg C.JPG

tu znalazłam coś takiego jak ten "mój" dekarz proponuje: http://obudowaniu.pl/izolacja_tarasu.html

tylko muszę przypilnować, żeby mi mostka termicznego nie zrobili przy elewacji! czyli ta wylewka to musi być oddylatowana od elewacji styropianem... i jak tam wtedy zgrzeją papę, żeby styro się nie nadtopił i żeby się nie zrobiło zagłębienie przy samej ścianie? jakieś kliny? krajst, przerasta mnie to :(

myślę no ok deszczu ma nie być, dzieciaki pies i kot w domu, facet skończył pojechał, po chwili pojawił się sasiad, pies, dzieci 3-6 lat, stół grill i goscie no poprostu mało mi oczy nie wyszły z orbit!!!! ...

Lista środków chwastobójczych jest pokaźna. Nie trzeba koniecznie używać Roundupu. Uważam, że jest on tyleż kłopotliwy w użyciu, co groźny. Jak poczytać, można się naprawdę przestraszyć. Wszystkie są szkodliwe, ale nie wyobrażam sobie opielenia nawet 200m2 zachwaszczonego trawnika. A to świństwo zza płota się wysiewa i już.

Początkowo roundapowałam. Odkąd mam trawnik, a przede wszystkim inne rośliny, używam Starane, Fusilade, Bofix, Aminopielika. Zależy co mi się powysiewało i gdzie.

tu znalazłam coś takiego jak ten "mój" dekarz proponuje: http://obudowaniu.pl/izolacja_tarasu.html

tylko muszę przypilnować, żeby mi mostka termicznego nie zrobili przy elewacji! czyli ta wylewka to musi być oddylatowana od elewacji styropianem... i jak tam wtedy zgrzeją papę, żeby styro się nie nadtopił i żeby się nie zrobiło zagłębienie przy samej ścianie? jakieś kliny? krajst, przerasta mnie to :(

Tatarak, a oglądałaś to, co Ci poslałam o płaskich dachach? Popatrz na to, PLEASE.

dobrych ale u mnie karpiówka i dach 45* zupełnie nie wiem czy można by im zaufać w kwestii dachu płaskiego???? dwaj bracia teraz każdy ma swoją ekipę

wyślę ci na priv całe zestawienie dachowców od różnych forumowiczów

super, dziękuję :) kontaktowałam się jescze z gościem polecanym przez Claris, ale tak jak rok temu kazał sobie przysłać rysunki i nic nie odpowiedział. trochę nie mam ochoty ganiać za kolejnym "paniczem" :(

Pesteczko ja sobie też nie wyobrażam ręcznie plewić 1150 mkw ale przyznaj że opisana historia to już przesada co?

Kasiu też mnie kusił ten grupon tak z ciekawości bo ja bardzo świadomy klient jestem i byłam ciekawa co proponują

mam jeszcze taki ekologiczny patent na chwasty od mojej ciotki ogrodniczki okryć szczelnie chwasty grubą czarną folią aż zgnijąresztki wyrwać po czym przekopać oczyścić z korzeni

i juz no ale to na małe powierzchnie

Pesteczko ja sobie też nie wyobrażam ręcznie plewić 1150 mkw ale przyznaj że opisana historia to już przesada co?...

Zgubiłam się :(

Chodzi o to, że stosuję różne środki, czy o to, że męczyliśmy chwasty przez cały sezon?

Pesteczko ja sobie też nie wyobrażam ręcznie plewić 1150 mkw ale przyznaj że opisana historia to już przesada co?

Kasiu też mnie kusił ten grupon tak z ciekawości bo ja bardzo świadomy klient jestem i byłam ciekawa co proponują

mam jeszcze taki ekologiczny patent na chwasty od mojej ciotki ogrodniczki okryć szczelnie chwasty grubą czarną folią aż zgnijąresztki wyrwać po czym przekopać oczyścić z korzeni

i juz no ale to na małe powierzchnie

apropos plewienia, kiedyś z moim mężem z 10 lat temu może to było, zabraliśmy się za plewienie ogródka mojej mamy żeby taką niespodziankę zrobić , ostatecznie grządka wyglądała jak lej po bombie