Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Tatarakowego Dziennika

Recommended Posts

Sąsiad, to jakaś pomyłka. gorzej, że szkodzi też Tobie.

Ja bym go oświeciła delikatnie, ale stanowczo. Twoje prawo skoro on przez płot.

My pryskaliśmy roundapem, ale do najbliższego sąsiada (od muru do muru) mamy 150 mb., a najbliższe ogrodzenie sąsiedzkiego ogrodu jest dopiero za drogą.

• Odpowiedzi 6,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tatarak, a oglądałaś to, co Ci poslałam o płaskich dachach? Popatrz na to, PLEASE.

patrzyłam, ale nie znalazłam odpowiedzi na większość swoich wątpliwości, natomiast jeśli chodzi o tę folię, o której kiedyś pisałaś - musiałabym mieć jeszcze kogoś, kto mi to zrobi. poza tym materiał to jeden element, a ja mam jeszcze zagwozdkę z tą konstrukcją pod rynny itp.

A i jeszcze o tej czarnej folii.

Używam agrotkaniny, czasami nawet 2 warstw, bo niektóre chwasty i tak potrafią się przebić. Np. położyłam jako podkład pod żwirową opaskę wokół domu i pod brukowaną polnymi kamieniami ścieżkę. Ale na perz i skrzyp to nie działa. Te paskudy odcierpią swoje, a jak się je odkryje natychmiast wyrastają.

Perz albo wypalisz do imentu, albo wyzbierasz korzonki do ostatniego ;) To samo ze skrzypem (u mnie kwaśno miejscami). Pancerne zarazy są :)

patrzyłam, ale nie znalazłam odpowiedzi na większość swoich wątpliwości, natomiast jeśli chodzi o tę folię, o której kiedyś pisałaś - musiałabym mieć jeszcze kogoś, kto mi to zrobi. poza tym materiał to jeden element, a ja mam jeszcze zagwozdkę z tą konstrukcją pod rynny itp.

Wiesz ja tego tak szczegółowo nie oglądałam, ale wydawało mi się, że były tam rysunki pokazujące montaż rynien na kilka sposobów.

Ty chyba potrzebujesz architekta-konstruktora. Szukałaś na forum?

Co do folii w płynie, są firmy, które to robią.

http://liquid-rubber.pl/zastosowania/zastosowania-mieszkaniowe/ Ta jest z Krakowa, ale pewnie są i inne.

Na skrzyp jak jest taki przybyszowy zastosuj dolomit, albo wapnowanie. Kupisz w każdym ogrodniczym. Jak odkwasisz zginie.

A póki go masz, zbieraj i susz bo jest genialny przy kłopotach z nerkami, świetnie wspomaga gojenie zranień. Prawie panaceum :)

Mnie podoba się Elfir. Już pisałam. Ma bardzo dobre podejście do projektowania. Wie jak używać roślin.

Poczytaj co piszą o niej na forum.

Elfir nie jest z Wrocławia, a ja chcę projekt z wykonawstwem.

Tatarak, bez jaj, to nie jest tak, że jedyny w całej Polsce jest MC, który zrobi dach poprawnie. Nie daj się zwariować.

Tatarak, bez jaj, to nie jest tak, że jedyny w całej Polsce jest MC, który zrobi dach poprawnie. Nie daj się zwariować.

staram się nie dać :) ale wiesz, jaką gość ma gadkę:cool:

nic to, zacieśniam relacje handlowe z Renową... rynny muszę kupić i miliard innych pierdółek. a tu śnieg! no chyba mu się coś pomyliło?!

zgadza się, ale trudniej o dobry projekt w przystepnej cenie niż o znalezienie firmy w Dolnoslaskim co go wykona

Też byłabym za skorzystaniem najpierw z projektanta. Firmę wykonawczą można poszukać póżniej.

Dom też kto inny projektuje, a kto inny buduje :)

Madeleine,

z tego co się orientuje to Elfir nim się weźmie do pracy to przyjeżdża na wizję lokalną - jak dobrze pamiętam to do kogoś z grupy wrocławskiej ma przyjechać w marcu, więc możesz spróbować połączyć terminy.

Madeleine, już 2 osoby Cię namawiają na Elfir :)

Architekt zieleni najpierw, a wykonawca potem.

A Elfir ma jakieś stosowne przygotowanie teoretyczne/wykształcenie itp. do tego? Wiem, że to praktyka czyni mistrzem, ale jednak takie podstawy są czasami potrzebne. Nie wiem, więc pytam.

Zawsze można ją o to zapytać.

Ale tu na Forum jest coś co nazywa się PYTANIA DO ELFIR

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?102680-Projektowanie-ogrod%C3%B3w-Pozna%C5%84-i-okolice