pestka56 28.02.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Zapytajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.02.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 na razie zapytałam o wolne terminy u mnie przód mam przemyślany, ale tył już niekoniecznie. Tzn. wiem, co chcę aby tam było, ale jak- to już gorzej. No i u mnie jak u Madeleine - glina i woda stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Ja byłam bardziej otwarta. Zadałam pytanie wprost, ale z uzasadnieniem dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 28.02.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 jeśli są terminy na przyszly rok, to nie będę zawracać głowy z wyceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Pomyślałam, że taka informacja przyda się nie tylko Tobie, Madeleine, czy Tatarak. Może i ja skorzystam z wiedzy Elfir i poproszę o jakieś projekty. Wciąż mój ogród zmieniam po amatorsku i już mnie to wkurza – metoda prób i błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.02.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Koszt 1m2 projektu to od 1,5pln/m2, w zależności od zakresu. Do jakichś 3pln/m2. Nic nie ujmując Elfir, ale nie ona jedna ma odpowiednie kompetencje. A do przyszłego roku czekać nie będę zgadza się, ale trudniej o dobry projekt w przystepnej cenie niż o znalezienie firmy w Dolnoslaskim co go wykona nie mam ochoty potem wysłuchiwać, że "co tam pani architekt wymyślił, pewnie w życiu w terenie nie był". No i pytanie, co dla kogo znaczy przystępna cena. Przy łącznych kosztach wykonania ogrodu kilkaset złotych w tę czy w tamtą w gruncie rzeczy robi małą różnicę. Tatarak, ja rynny kupowałam w MSM. Ale razem z dachówką, ceny były ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 28.02.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Tataraczku jak dach? a konkretnie jest jakaś alternatywna ekipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 28.02.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 oo widzę ze tematy ogrodowe na tapecie, ja niestety nie będę korzystać z architekta- koszt projektu w przypadku mojej działki to ok 3tys a gdzie tam do urządzenia-nawet nie chce myśleć....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.02.2012 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Tataraczku jak dach? a konkretnie jest jakaś alternatywna ekipa od jednej dostałam odpowiedź, że sory nie podejmą się mojego dachu bo cośtam. zagadałam na forum na temat poprawności rozwiązania proponowanego przez pana C i dowiedziałam się, że oczywiście jest to metoda zła i przestarzała i należy zrobic zgodnie z projektem - wydając 10 tysięcy... no to dzięki, na takie rozwiązanie mnie nie stać, chyba że zrezygnuję z drzwi wejściowych albo innej ekstrawagancji, nie? ale wkurzyło mnie to, bo niby jak - przez tyle lat powstawały domy kostki z prawie płaskimi dachami bez membrany drogiej jak pies i co, wszędzie się ludziom lało na głowę? przestarzałą metoda nie może być skuteczna czyli szczelna? bardziej obstawiam, że szczelność zależy od dokładności wykonawców. a jak mam ich testować, czy robią dokładnie? szczególnie, że klienci mają przeważnie dachy strome w sb mam się widzieć z panem C. na budowie. zostało mi drewna na konstrukcję pod rynnę, więc może od razu zrobią. próbuję zorganizować rynny na czas. ponieważ moi murarze mają robotę w Lubaniu, pan C. nawet zaproponował, że zrobi za nich wylewkę - z gotowej mieszanki, to nie muszę dokupować piasku. I w ogóle jakoś tak udziela odpowiedzi na pytania z sensem. Jedyne co mu mogę "zarzucić" to nadmiar wylewności (do miłego zobaczenia, kochana pani ). powiem tak: intuicja mi podpowiada, że pan C to zrobi nienajgorzej, ale szału nie będzie i pewnie mąż będzie musiał za jakiś czas poprawiać*. kto się chce założyć z moją intuicją? *inna rzecz, że stan z papą założoną przez MC jest tak dramatyczny (autentyczne strugi wody na ścianach), że gorzej już chyba nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 28.02.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Hej a rozważaliście zrobienie stropodachu wentylowanego? My taki mamy w całym projekcie dachu i z tego co czytałam to jest wersja najmniej narażona na odkształcenia od nagrzewania się latem i dzięki spadkowi śnieżek sobie zjeżdża zimą Jak chcesz to Ci podeślę na maila nasz projekcik, tak poglądowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.02.2012 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 chcę, masz mój adres email? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carolinka 29.02.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Hej Pytanie o maila poszło na priv, bo jednak nie mam tu masz odnośnik do artykułu o stropodachu wentylowanym: http://muratordom.pl/budowa/dachy-i-stropy/stropodach-wentylowany,17_1041.html?cat=17&col=11 http://cdn8.muratordom.smcloud.net/t/photos/41/da/e4/41dae4e3b1ea1a3f.jpg chodzi mi dokładnie o to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 29.02.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 może moja ekpia by się wybrała do Ciebie... ile Ty tam masz tego stropu do zrobienia? z ogniomurami w m2? Tataraku - wrócę myslą do czegoś, o czym deliberowałaś czas temu jakiś - styk ścianki kolankowej z sufitem poddasza przy murłacie. U nas właśnie murłata znika za nadmurówką z bloczków. Styk płyty kg z pustaczkiem będzie zrobiony na specjalne taśmy wpuszczane w tynk. Ma nie pekać, oczywiście, oczywiście życie nas zweryfikuje. Chłopaki twierdzą, że do murłaty wkręcanie czegokolwiek i mocowanie tym sposobem jest skazane na porażkę - czytaj: rysy, spękania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.02.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Ja z głosem w sprawie metallica jako jego posiadaczka.Na podłogę przemyśl tę decyzję - kafle mają dość konkretne ryflowania, w których lubi się zbierać kurz. Na graficie widać bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.02.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Carolinka - to już po tej ilustracji wszystko widzę dziękuję. jakbyśmy mieli tak robić, to znowu chyba trzeba by podnieść ścianę attykową... odpada Sylwerson - o ! no właśnie - możesz mi podesłać tel do swojej ekipy? Mam 24 m płaskiego dachu i max 10 mb attyki. myślisz, że by się pofatygowali? Ile miałaś różnicy między szerokością muru a murłaty? bo nie bardzo widzę jej zamurowywanie na grubość 3 cm też się boję tych spękań, ale po to ma być siatka plastikowa, żeby jednak nie pękało. ech. Myszonik - ale ta płytka podłogowa do serii Metallica jest gładka - ma tylko taki wzór w delikatne paseczki, ale on nie jest, że tak powiem, przestrzenny tych typowych fakturowanych bym na podłogę w życiu nie położyła - no chyba że z pania sprzątającą na etacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 29.02.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 A chcesz dać podłogową od metallica - ok. Skojarzyłam, że tę fakturowaną, bo ja tak zrobiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.02.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 ups Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 29.02.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 duży przegląd szarych grafitowych i czarnych kafli podłogowych jest w: galerii dominikańskiej niektóre naprawdę ładne jeśli jeszcze nie zdecydowałaś się na 100% to może zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.02.2012 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 dzięki za cynk w galerii są teraz kafelki?! rety, jak ja tam dawno nie byłam! ale chyba się już zdecydowałam na jasnoszarę berninę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.02.2012 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Styk płyty kg z pustaczkiem będzie zrobiony na specjalne taśmy wpuszczane w tynk. Ma nie pekać, oczywiście, oczywiście życie nas zweryfikuje. Chłopaki twierdzą, że do murłaty wkręcanie czegokolwiek i mocowanie tym sposobem jest skazane na porażkę - czytaj: rysy, spękania. jakiś link do tej specjalnej taśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts