sylwerson 29.02.2012 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 jakiś link do tej specjalnej taśmy? nie mam linka, ale dam zdjęcia jutro, oki? Tataraku - dekarz oto: http://www.certusdach.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2 do murłaty mam 6cm, wiec u nas bloczek 5cm wchodzi idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 29.02.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 ok, czekam - ciekaw jestem tego wynalazku.po ile to cudo? to na rolki, metry się kupuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 29.02.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 duży przegląd szarych grafitowych i czarnych kafli podłogowych jest w: galerii dominikańskiej niektóre naprawdę ładne jeśli jeszcze nie zdecydowałaś się na 100% to może zobacz dzięki za cynk w galerii są teraz kafelki?! rety, jak ja tam dawno nie byłam! ale chyba się już zdecydowałam na jasnoszarę berninę to chyba chodzi o kafle na podłogach Galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 29.02.2012 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 to chyba chodzi o kafle na podłogach Galerii dkładnie chodzi mi o te już położone i po testach użytkowania;) (naprawdę ciekawe są w aptece:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.02.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 tylko ciekawe, czy obsługa umie kompetentnie odpowiedzić, "co to tu leży na podłodze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 29.02.2012 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Bry Przeczytałam, że trudny wybór pc dokonany - jak na razie mnie wychodzi ta sama Odnośnie dachu ja na razie rozmawiałam z jednym fachmanem, ale mówił bardzo sensownie i może zaproponować różne warianty, z dobrą papą też, więc i różne opcje cenowe. I polecił mi go znany na forum mistrz dekarski. Skrobnę może na mailika, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.02.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 bardzo chętnie poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 29.02.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Ale ostrzegam, że pomęczę też przy okazji o pc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.02.2012 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 a męcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 29.02.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Tylko jutro, bo dziś już nie dam rady. W temacie ceramiki - zaglądałaś do Talgo może? Ma tego troszkę i ostatnio go gnębiłam u niego w komentach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.02.2012 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 nie znam człowieka, jutro poszukam, bo dziś to już idę lulu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 29.02.2012 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 No problem - mam w subskrybcjach, to mogę podrzucić http://forum.muratordom.pl/showthread.php?156592-Walka-z-wiatrakami-czyli-budujemy-Krzysia-komentarze/page7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.03.2012 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 dzięki wieczorkiem poczytam. patrzcie, jaki cudny pomysł na ogród: http://4.bp.blogspot.com/-LkN4w9QOB00/TrNDAa9-S0I/AAAAAAAANbs/r6dA1yguXZQ/s640/Mendoza+to+Uruguay+395.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.03.2012 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Madeleine - a czy u Was zamiast nawozić wyżej całą działkę nie byłoby lepiej zrobić takie pomosty? a nawieźć tylko tam, gdzie chcecie plac zabaw ew. trawnik do gry w piłkę? na reszcie posadzić dobrze dobrane rośliny, które sobie poradzą z gliną (jest takich sporo, dobry ogrodnik będzie wiedział) i między nimi pomosty, żeby nie łazić po błocie? ja się poważnie zastanawiam, czy nie zrobić czegoś takiego u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 01.03.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Tatarak, to my mieliśmy w ubiegłym roku podobną sytuację. Zalało nam wtedy garaż. Trzeba było wymienić zawór i wodomierz. Całość kosztowała nas ok. 500 zł. U mnie stało się to samo i zalało mi cały garaż, a chcieliśmy już kłaść kafle. Spirea, czy ty już miałaś wylewki? Jeśli tak jak długo ci schła posadzka? Te 500zł to za zawór i wodomierz? My też musimy wymienić wodomierz, ale z tego co się orientowałam do koszt ok 70zł? Co jeszcze powinnam uwzględnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.03.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Mnie ZGK powiedział 180 zł za dojazd/wymianę licznika (w tym licznik) i plomb. Przy okazji pewnie będę chciała przekręcić wodomierz na drugą stronę od wejścia rury do domu, więc muszę się jakoś z panami "dogadać", żeby mi to od razu zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.03.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 dzięki wieczorkiem poczytam. patrzcie, jaki cudny pomysł na ogród: http://4.bp.blogspot.com/-LkN4w9QOB00/TrNDAa9-S0I/AAAAAAAANbs/r6dA1yguXZQ/s640/Mendoza+to+Uruguay+395.JPG zwłaszcza ta część ogrodu na srodku pomostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 01.03.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Mnie ZGK powiedział 180 zł za dojazd/wymianę licznika (w tym licznik) i plomb. Przy okazji pewnie będę chciała przekręcić wodomierz na drugą stronę od wejścia rury do domu, więc muszę się jakoś z panami "dogadać", żeby mi to od razu zrobili. A nie można samemu licznika kupić i wymienić? Ja zgłosiłam w wodociągach, mają dzwonić, z tym, że licznik miałam niezaplombowany i i tak mieli na wiosnę przyjechać i go zaplombować, więc może dlatego sytuacja wygląda inaczej? Ale na wszelki wypadek dopytam się czy chcą mi naliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.03.2012 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 nasz zgk ma pogrzane jeśli chodzi o liczniki - chcą teraz montować takie, które wysyłają odczyty radiowo. a poza tym za zdjęcie plomby mi grozi "kara" więc i tak muszę się do nich uśmiechnąć. Wojgoc - no tak, co innego mogło zwrócić Twoją uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 01.03.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 od jednej dostałam odpowiedź, że sory nie podejmą się mojego dachu bo cośtam. zagadałam na forum na temat poprawności rozwiązania proponowanego przez pana C i dowiedziałam się, że oczywiście jest to metoda zła i przestarzała i należy zrobic zgodnie z projektem - wydając 10 tysięcy... no to dzięki, na takie rozwiązanie mnie nie stać, chyba że zrezygnuję z drzwi wejściowych albo innej ekstrawagancji, nie? ale wkurzyło mnie to, bo niby jak - przez tyle lat powstawały domy kostki z prawie płaskimi dachami bez membrany drogiej jak pies i co, wszędzie się ludziom lało na głowę? przestarzałą metoda nie może być skuteczna czyli szczelna? bardziej obstawiam, że szczelność zależy od dokładności wykonawców. a jak mam ich testować, czy robią dokładnie? szczególnie, że klienci mają przeważnie dachy strome w sb mam się widzieć z panem C. na budowie. zostało mi drewna na konstrukcję pod rynnę, więc może od razu zrobią. próbuję zorganizować rynny na czas. ponieważ moi murarze mają robotę w Lubaniu, pan C. nawet zaproponował, że zrobi za nich wylewkę - z gotowej mieszanki, to nie muszę dokupować piasku. I w ogóle jakoś tak udziela odpowiedzi na pytania z sensem. Jedyne co mu mogę "zarzucić" to nadmiar wylewności (do miłego zobaczenia, kochana pani ). powiem tak: intuicja mi podpowiada, że pan C to zrobi nienajgorzej, ale szału nie będzie i pewnie mąż będzie musiał za jakiś czas poprawiać*. kto się chce założyć z moją intuicją? *inna rzecz, że stan z papą założoną przez MC jest tak dramatyczny (autentyczne strugi wody na ścianach), że gorzej już chyba nie będzie... A może warto by było pana C. poprosić o namiary na wcześniej wykonywane przez niego dachy płaskie i porozmawiać z inwestorami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts